selvportrett 7
trenger fremdeles gode gåd
tatt på senga
Bildet inngår i albumet portrett - litt eget ego og litt andrers ego
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-03-27 22:47:36
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-03-28 22:56:19
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D200
  • nikon 50mm 1,4
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetEksperiment
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriSelvportrett
  • Lastet opp
  • Visninger584
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_247270} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
anne g.

hei helge! nå har jeg fulgt med deg og dine selvportrett en stund; dette blir bare værre og værre!!he he, ikke bildene, men mannen... du ser på meg, det føler jeg, men vet jo ikke helt hva du forsøker å ''beretta''...ha en fin dag! hilsen anne
Wenche J.

Hei Helge, har ventet paa deg. Liker at ansiktet er sort/hvitt og at haaret er det eneste i farger. Vet ikke om dette er tilsiktet? Lyset i oeynene skaper spenning:)
Mvh Wenche
Tom T.

Hei!

Synes bildene dine er spennende, bakgrunnen er godt valg her, du får frem noe mer skummelt ved mannen her. Farge valget på ansiktet er bra. Komp er godt utført.

mvh Tom Tveitan
Avsluttet .

Hei Helge!
Ja se det............nå kan du snart gå rett inn i en eller annen nifs grøsser eller kultfilm.
Og som Anne sier,du ser på meg.
Blikket er veldig direkte og intenst og jeg liker det.
Bildet kan virke litt mørkt og nifst,men når jeg studerer øynene så føler jeg ikke at det er nifst,men du har noe fortellende i blikket,men litt vanskelig å få fatt i hva det er.Må nok studere dette enda mer.Og det syns jeg er positivt,du fanger oppmerksomheten og du klarer å holde på den.
Jeg liker måten du har belyst bildet på og det mørke preget.
Hilsen Tone!
Per Harald O.

Fin lyssetting (Low key) på den furete gamle mannen! Ser ikke helt fornøyd ut;)
Hilsen Per
Lars-Anders M.

Ja dette var ok. Jeg liker selvportrett. Bra.
L-A M
Ruth S.

Som vanlig liker jeg bildene dine! Dette er rått,vakkert og jeg ser øyne som forlanger ærlighet.
-ruth-
Line M.

Hei Helge. Flott selvportrett :-) Du er heldig som har f/1.4, misunner deg den!! Bra lys inn fra siden, litt hardt i pannen. Dette er vel ikke ren s/hv? Ser du har litt fargestikk under øyne, på nesa og i håret. Hadde vært artig og høre hvordan du har gått frem? Alt i alt, meget bra :-)
Mvh
Line
Anne Ø.

Mysende, klare øyne.
Fasinerende med de kontrastene du får frem og lyset
som skjuler noe av ansiktet.
Har virkelig sansen for dette Helge.
Inponert over at det er selvportrett.
Må da kreve mye forarbeid dette.
Nesetippen synes jeg blir litt for lys her.

Anne:)
Anne Lene B.

Hei Helge
En gammel sjel som ser rett igjennom meg, tidløst.
Flott portrett igjen fra deg, men det er et par ting som ikke stemmer helt her, det er et grønnstikk i håret og du er blå under øynene. Lyset er flott men, kanskje litt hardt på nesa og i pannen? Dette kan fint justeres og da blir bildet helt knall for kompen sitter som et skudd!! Ser frem til flere portretter fra deg Helge, dette er råbra!! :-)

Ha en fin fotokveld!!

Hilsen Anne Lene
Judit W.

Hei Helge!

This is probably the best self-portrait you have posted here. It is just simple; showing honestly the significant flavour of a bitter (sardonic?), tired man. I like this photo :)

Judit :)
bims erik j.

Veldig detaljrikt, meget bra mange interessepunkter i ansiktet ditt. blir bare bedre og bedre når man titter. Hva slags lys er det du bruker?

Mvh Bims
Aud Elise S.

Du har et ansikt som skapt for portrettering!
Liker det grove uttrykket. Blikket er intenst,
men ikke skummelt..Flott med glimt av lys i øynene.
Er litt usikker på om jeg liker grønnstikket i håret.
Alt i alt veldig bra jobba! : )

mvh Aud
Helge R.

Stor takk til dere som kommenterer egotrippene mine. Dette er ett av de første, da jeg var mer lekelysten, tror jeg. Capture var en ny utfordring, lagetmye rart, noe beholdt jeg slik som dette. Er egentilig god fornøyd med utsende, trøtt, utranglet, tja, igrunnen bare et uttryksstudie.
Bildet er tatt i verandadøra inn mot stua, har mekket en del for å få en helsort bakgrunn.
Da jeg satt og sågjennom bildene var ikke dette i mine tanker, fant ett par andre,så dukket dette fram på skjermen. Til nå har jeg hatt lyse (utbrendte) bakgrunner,ville pårøve meg med noe helt annet. Beskjæringen er som alltid viktig for meg, deteble denne versjonen. ganske rart,men skulle jeg ha mekka bildet en gang tilville resultatet blitt et annet.
Fredag kl. 10 kommer et før påske bilde, så stay tune
:)Helge
Anne-Lise S.

Føler at du ser rett gjennom skjermen og langt inn i sjela mi her, Helge! Jøsses, for et intenst blikk! Hva er det nå jeg har gjort.... ;-) Kraftfullt portrett pga. nærheten her! Jeg liker det svært godt, men føler som sagt at du ser tvers igjennom meg og at du kan lese meg som en bok! Spennende!

Anne-Lise
Joachim H.

Hei

Synes bildet ble knallbra, det mørke og den valget av belysningen gjør det også litt skummelt. Vet ikke helt hvilke teknikker du har brukt i PS her men jeg har selv prøvd med ''high pass'' og synes det kan gi en flott effekt på feks hår og sjegg når det benyttes riktig. Se mitt bilde bilde nr. 228381 ikke det beste eksemplet men du ser effekten på håret til svigerfar. Arne Strømme har også noe lignende på et par av sine bilder fra India.

mvh

Leclic
Laurberg G.

God aften Helge. Eller er det mon Nornegæst der ser gennem tiden og følger historiens gang. Du har i alle fald fået etableret dig som noget materielt i et tidløst design. Som jeg tidligere har sagt vil jeg ikke udtale mig for meget om dine portrætter grundet fagfotografens bundethed til konvention og traditionelle opfattelser. Indtil videre har du vel snart gjort alt det man ikke må. Og det går vældigt godt. Burde nok lægges under kategorien landskab. Men sådanne korrektioner kan jo altid tages under overvejelse. :-) fortsat god forskning med ansigtet dit. Har du ikke overvejet micro /macro. Her burde jo være et par muligheder. mvh. lau
Jacob V.

Hei, Helge

Skal si du begynner å få draget på portretter. Liker det mørke blikket ditt. Ser ut som et blikk som kan myrde. Ellers så er det et bra utsnitt. V2 for meg.


Mvh

Jacob
Stig Børre E.

Du har klart å få en imponerende variasjon i uttrykk over samme tema.
Denne varianten syns jeg ble knall. Veldig røff stil, både uttrykk og gjengivelse.
Bra!

StigB
Avsluttet .

Hei Helge..

Nok et portrett og mange flotte kommentarer har du fått. Selv syns jeg at portrettet kan rettes opp litt for å bli bedre. Det er allerede rettet opp lys og ''hvit'' flekk i versjon 2, men det jeg savner helge, er øynene. Du har øyner som ikke trenger å skjules. På min skjerm blir de for mørke, jeg mener at lys og stemning sitter som en ''kule'' men prikken på i` en må være å få frem uttrykket ditt/ øynene.

Ikke sikkert du er enig, men det er jeg...:-)

Gleder meg til ''freddan''

Hilsen
Arne
Jesper Bo J.

Hej Helge
Flot og meget, meget intens protræt. Hvorfor betale for dyre modeller, når man kan bruge sig selv! Jeg syntes, at den rene sort-hvide udgave fungerer bedst, det grønne farvestik i håret skæmmer.
mvh Jesper
K. H. R.

Turn on

tune in


drop out


dan
Helge R.

Mange takk til dere som kommenterer bildet, klart at den positive omtalen annsporer meg til å gjøre det ett lite hakk bedre neste gang.
Jeg er også glad for innspill om forbedrelser, etter forslag fra Arne rette jeg opp hodet, jeg er litt svak for denne dirrekte måten å stirre inn i kamera. I dette bildet synes jeg den lille skjevheten mellom øynene er med på å understreke den rufsete følelsen, hva mener dere??
Legger ut ett nytt bilde i morgen fredag kl 10, stay tune
hilsen
:)Helge
Geir F.

Den svake blåfargen i ansiktet og den gustne gulfargen i håret synes jeg bygger opp om stemningen som denne Helgegutten har denne morgenen. Synes fargene gir akkurat denne særheten som denne typen utstråler her. Sort hvitt versjonen er også flott men blir mer standard.

Hvordan har du det nå, mon tro?...


-fløde-

Linde G.

Hei Helge

Er 100 % enig med Judith her, veldig barskt selvportrett. Du har lykkes i det meste her både med hensyn til lys, skarphet og uttrykket i modellen. Very nice indeed. God påske til deg.

Hilsen
Linde Gilberg
Veronica K.

Et flott selvportrett som viser sjelen her, direkte blikk som en ikke kommer uten.
Pent med så mørk bakgrunn, ansiktet kommer godt frem med belysningen, og jeg likte at skjegget vises så bra. Det eneste er vel at det ble litt lyst i panna...
Håret rammer godt inn ansiktet, og det harde og mørke utrykket kler bildet.
Synes du har gjort en god jobb her ;)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu