Mye vann har rent i elven siden den gang
Bildet inngår i albumet Et lite stykke Norge -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-03-23 12:45:25
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S NIKKOR 18-70mm 1:3.5-4.5G ED
  • Brennvidde27mm
  • Blenderf/18
  • Lukker1s
  • FilmtypeRAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger708
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_246502} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Bjørn H.
Et fredelig motiv, hvor jeg fornemmer stillheten helt til storbyen :)

Bekken har et meget fint slør og du har gjort et godt valg vedr. lukkertid.

Bladet til venstre er et fint lite interessepunkt, men den lille flekken i bånn irriterer.(selvfølgelig pirk).

Men det er noe rart med den hytta føler jeg. Lurer på om det er det lave standpunktet i kombinasjon med vidvinkel som gjør det.

Hytta tilter liksom litt bakover og perspektivene ser litt snåle ut ??

Ha en fin helg.

Bjørn.





Jóhann Á.
Hei Tone!
Klassisk og pent! Liker bildet godt, veldig fin sløring i vannet. Er enig med Bjørn ang. huset. Trodde at bilde var tatt med en kraftiger vidvinkel med det samme jeg kikket. Virker litt dratt oppover.
Når det gjelder vanndelen tror jeg at jeg ville valgt et utsnitt som går like over den steinen ned til venstre. Selv om det betyr at en mister det fine mønsteret i vannet.
Men bare så det er sagt, jeg liker bildet også som det er nå!!!

MvH, Johann
Steinulf L.
Synes du har fått noen reflekterte og gode kommentarer til et fint bilde. Selv blir jeg nyskjerrig på omgivelsene du ikke viser oss. Hva mer finnes her?
Inger Anne Maritsdotter V.
Hei Tone.

Syns det er et klassisk, tidløst og pent stykke Norge du viser oss her:-)

Riktig god helg!

Mvh Inger Anne
Tone B.
Takk til dere for gode tilbakemeldinger :-)

Bjørn: beklager den lille flekken for det burde jeg oppdaget før jeg la bildet ut. Men nå er den fjernet og med det samme jeg hadde verktøyet for hånden ryddet jeg unna noen døde kvister. Når det gjelder perspektivene må jeg ærlig innrømme at det er ikke noe jeg har tenkt over. Det kan være av de grunner du er inne på, men den lille hytten bærer også spor av tidens tann og er ikke helt i lodd :-)


Jóhann; prøvde meg litt frem med et annet utsnitt ihht din kommentar, men jeg ble ikke helt fortrolig med noen av de. Jeg føler at vannet renner ''ut av bildet'' på en naturlig måte slik det fremstår nå. Og som du også er inne på så vil jeg heller ikke miste mønsteret i vannet.

Steinulf; Fint at nyskjerrigheten din pirres :-)

Inger Anne; takk :-)

og en riktig god helt til dere alle!

mvh Tone
Odd Tore S.
Vakkert og meget idyllisk, en slik kombinasjon skulle jeg gjerne funnet selv også. Ikke dumt å rydde litt i bunnen, nei, v2 ble bra.
Bunnen kunne vært kuttet litt uten at det gikk ut over foss og løvbladet, som må få være i fred. Du beholder haifinnen i fossen fortsatt.
Men huset ser ut som om det er tatt i noe som ligner på omvendt perspektiv, at det øker viden oppover. Vanlig byggeskikk og plankeføringen her tyder på at dette må være en optisk illusjon, men hvordan??? Du har ikke brukt så vid vidvinkel at dette skulle være noe problem, og står du lavere enn huset og fotograferer oppover, skal linjene gå i motsatt retning. Har du en versjon av David Copperfield i kameraet eller i PS?
Odd Tore

Hege Ø.
Hei. Koselig motiv. Jeg så ikke noe rart med hytta før jeg leste kommisene, men jeg syntes ikke jeg ser så mye rart nå heller jeg. Da får det nå heller være om det er jeg som er skakk :o) Syntes ikke du skal kappe noe nederst, steinen lager litt bunn i bildet, og jeg syntes den lager en linje opp til bjørka.
Syntes bildet er like bra før lukingen og. :o)
Ann F.
Ryddingen din gjorde en stor forskjell, det er alltid i detaljene storheten viser seg.
At hytta ikke er i lodd og water er bare helt naturlig slik den er. Men jeg skulle ønske du ikke hadde sett noe av himmelen i øvre høyre hjørne, med bare grønnsvær bak ville idyllen blitt mer innelukket, enda mer fredelig. Nå anes verden utenfor.

mvh Ann
Arild P.
Hei, flott bilde.

Bilde er skarpt, fargene er sterke og klare, det er en fin sløring på vannet og du har fått frem de fine karakterene som er i den gamle bygningen. Flott :-)

mvh
Arild
Jan Frode A.
Versjon #2 ble ryddigere ja, men allikevel så lurer jeg litt på den steinen nedi venstrehjørnet. Tar den litt mye oppmerksomhet ifra linjeføringen og spillet i vannet? Tror nok jeg ville gjort et forsøk på å fjærne den, og la vann og linjer få løpe helt ut i nedre venstrehjørnet. Løvbladet og den spisse steinen der ute, er detaljer som bryter og gir såvel liv som spenning.
Ellers syntes jeg du har en fin stemning her. Litt vindskjeivt og værbitt skal det være; det forsterker inntrykk av tidens tann.

mvh Jan Frode
Tone B.
Takker igjen til dere alle for fine tilbakemeldinger :-)

Odd Tore; jeg kunne saktens trenge litt av magien til David Copperfield innimellom ;-) Bildet ble tatt med et veldig lavt kamerastandpunkt. Jeg sitter på huk ved steinen som det vises en del av i venstre side. Kanskje det har noe å si, men aller helst tror jeg det har med tidens tann å gjøre.

Ann; Enig ang himmelen som skimtes. Jeg har prøvd å fylle den ut, men det ble så ullent. Endte opp med et lite kutt øverst for å fjerne mesteparten av den.

Jan Frode; Steinen i venstre hjørne irriterer meg litt, men jeg synes det er vanskelig å erstatte den med vann og få det til å se naturlig ut. Jeg prøvde å unngå den i opptaket, men det ble ikke så lett å få plassert seg skikkelig pga elven. Får jobbe med saken og se hva jeg får til.

Takk igjen til dere alle for tiden dere har brukt på mitt bilde!

mvh Tone
Ivar B.
Hei Tone
Versjon 2 ble en forbedring. Det viser hvor viktig små detaljer er i et bilde. Et lekkert sted og en lekker stemning du formidler. Det er så deilig å sitte ved slike bekker å bare lytte og være til stede i den naturlige stilheten fylt av bruset fra elva. Bildet ditt formidler ro. Enig angående himmelen oppe, men det er ingen stor innvending. Godt dette! Mvh Ivar.
Odd Tore S.
Bare sånn for ordens skyld:
Min kommentar om linjene i huset var ikke ment som kritikk, men som en undring over hva dette kunne skyldes. Det er liksom litt omvendt av det jeg lærte i beskrivende geometri, og da blir jeg nysgjerrig!
Målinger på bildet viser at huset har vegger som heller utover mot toppen. Så da er det vel tidens tann som er på ferde.
Odd Tore
Kjell G.
Idyllisk bilde med veldig flott tolkning av bekken og det rennende vannet. Jeg synes kommentaren til Bjørn H. er observant og bra.

mvh kjellg
Bergliot E.
Heisann,
Var innom dette bilde og skulle legge igjen en kommentar tidligere, men så tok pc`n en liten hvile og jeg måtte logge meg ned så dermed glemte jeg å gå inn her igjen.
Falt virkelig for bildet ditt. Det jeg likte var kontrastene mellom det krystallklare og rene vannet mot den forfalne bygningen. Ser nesten ut som at det lille huset er iferd med å legge seg bakover mot bakken, men så er vel ikke muren brukt vater på heller. Et meget flott bilde med fin komposisjon og lys. v2 ble bra.

Bergliot:)
Jan-Eilert P.
Flott nasjonalromantisk motiv som bringer tankene mot markens grøde og så videre. Ideen din er bra, men som Bjørn Halfdansen er inne på treffer du ikke helt. Jeg tror valg av brennvidde, standpunkt og høydeformat er årsaken.

Jeg ville gått tilbake til samme sted og forsøkt på nytt. Breddeformat, høyere standpunkt og mer vidvinkel kan være en løsning som kan fungere? Stein i bunn ville jeg forsøkt å unngå.

mvh

Jan-Eilert
Nils G.
Veldig tiltalende og virkelighetsnært. I mine øyne har du her funnet en utrolig flott motiv. Vannet er akkurat passe sløret og det gamle skjulet skaper liv i bildet. Jeg foretrekker den ryddigste utgaven.

Nils
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu