Rådyr med kongeørn
Et alternativ til solsikkefrø og brunsissik: Rådyr og kongeørn.

Det har vel vært ørnebilder så det holder en stund her, men fristelsen til å legge ut dette ble for stor.
Den friske vinden rev og slet i ørnepelsen, til stor glede for fotografene.
Vi fikk luftige fjær og kunne fyre løs uten å bli hørt.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-03-24 00:38:23
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetStativ fra skjul
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger1536
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_246477} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (47)
Oddvar B.
Dette er det råeste jeg har sett på lenge, en storslagen og godt presentert naturskildring.
Per Harald O.
Rådyr kongeørn? Blikket og den rufsete fjærdrakten er absolutt severdig. Nok et imponerende bilde fra deg. Nå må vi få knerta disse ørnene! De tar jo både unger og dyr!
Terje S.
Dette er flott Kjell. Skarpheten er upåklagelig i kombinasjon med den vindfulle fjærdrakta og den flotte naturskildringen.

Mvh ukens Brunsisik fotograf

Terje
Knut H.
Hei Kjell.
Vinden skaper en ekstra friskhet i dette
meget flotte ørnebilde.Flott positur der
den troner over byttet.Gode farger og
dus bakrunn fremmer dette paret på en
god måte.Dette er fullgodt alternativ til
både Gråsisikk og Solsikkefrø.Godt
stykke fotoarbeid dette.
Mvh Knut
Kjell Sigurd S.
Her er det øyekontakten som fasinerer mest. En sjeldent fin nærhet. Utsnittet er trangt men skaper den nevnte kontakten. Ellers teknisk prima vare dette Kjell.

Kjell S
Avsluttet .
Nydelig bilde.
Jeg er ikke så vant med kongeørn jeg så jeg syns dette bildet var flott.
Nydelige farger,lys og dus fin bakgrunn og så den majestetiske flotte ørnen:-)
Flott.
Hilsen Tone!
Robin J.
Enig med Kjell Sigurd. Utsnitt som skaper kontakt. Teknisk som vanlig flott fra deg. Fin naturskildring. Mvh RJ
Ruth S.
Et flott skue!

Ruth
Ole Birger S.
Ja, dette var et flott bilde. Vinden gjør at ørnen får en spennende positur og fjørdrakt, og det er dette som ''gjør'' bildet. Det ser ut som ørnen må lene seg kraftig mot vinden for å holde balansen. mvh obs
Anne Ø.
Et fantastisk syn der den holder fast på sitt bytte!!
Litt av en fjærprakt med så fine, skarpe detaljer du får frem.
Anbefales.

Anne:)
Steinulf L.
Storslagent, rett og slett. Et bilde jeg ikke har sett maken til.
Rolv B.
Helt utrolig vakkert. Skjønt vakkert og vakkert (de gustibus non est disputandum, som bekjent). Det er bare å gratulere og anbefale.
Mvh Rolv B
Tor Olav O.
Nok et godt ørnebilde. God skarphet og fine toner

mvh
Tor Olav
Maiken S.
Hva er det ørnen sitter på? skumle fuglen! hehe, men det er sant, den så veldig skummel ut på dette bildet! Føler meg ikke trygg her hvor jeg sitter!
Vakkert bilde!

/Maiken
Ole Petter D.
Flott dette Kjell!
Innholdsrikt og ryddig komposisjon. Fin kontakt med fuglen og spennende med blafrende ''buksebein''.
Tror kanskje jeg hadde lettet litt på skyggepartiene og vært litt rausere med fargemetningen hvis jeg hadde styrt photoshop spakene. Men det er jo selvsagt en smakssak som vurderes under etterbehandling. Bildet er fortreffelig.
Håper ellers å se deg og flere av dine kompaner på Vennesla fotofestival. Er det håp om det?
Ole Petter
Siri Elisabeth J.
Fy søren så skumle de ser ut....
Et kjempe bilde!
Bevegelsen i fjærene setter den lille prikken ove ien.
En tanke blast på min skjerm.

Hilsen Siri
Avsluttet .
Hei,

Rått og flott!!!

mvh
Tommy
Rolf S.
Mektig.
Flott hvordan lyset treffer hodet på ørnen mens resten av kroppen, stort sett, er skyggebelagt.
Vindens herjing med fjærdrakta kommer også godt på ''plussiden''.

Men for å være litt negativ så blir det foringsplass-preg også av dette bildet.

Mvh Rolf


Knut Børge S.
Hei Kjell!

Fantastisk flott naturfotografi av den majestetiske kongeørna. Se på det blikket, det kaller jeg kontakt med fotoobjektet, meget bra! De tekniske sitter som et skudd, imponerende!

mvh KBS
Vegard L.
Litt blasst på min skjerm, samt litt lite luft på høyresiden av geviret. Når det er sagt er det jo et flott og severdig bilde. :-)
Vegard
Ann F.
I tillegg til alt det andre som allerede er nevnt og som jeg da ikke behøver gjenta: bakgrunnens to grønne partier balanserer veldig bra mot nedre del av bildet og gjør også at den ikke blir for monoton.

Mvh Ann

P.S. Jeg tror kanskje jeg ville kostet på meg _litt_ (LITT, altså) mer oppskarping for riktig å få frem fjærene, spesielt i det lyse partiet rundt halsen (kragen).
Venche J.
Jeg undrer meg stadig over dere ørnefotografer, og tenker: -hvordan får de det til? Da blir neste spørsmål: Hvor mange timer lå du på lur?

Kjempebilde Kjell. Jeg har ikke sett maken.

Wenche.
Carsten A.
Avgjort meget bra, med vind og det hele, og som foringsplassbilde blant de noe mer originale. Men at ørnen ikke har nedlagt rådyret må vi vel kunne gå ut fra, illusjonen hadde blir bedre om åtet ikke hadde vært så tydelig. Uansett severdig.

Det hevses at bildet er litt blast, og det er vel korrekt. Jeg så på bildet i PS, og histogrammet viser da også at tonmeomfanget er noe for mye klumpet om midten. Særlig mangler maksimal svertning (slik som vi kalte det i mørkerommet), og bildet kan med fordel løftes noe på høylyssiden. Om det blir gjort (såkalt histogramstrekk) gir bildet et mye friskere inntrykk, hele toneområdet blir da mao. utnyttet. Om og i tilfelle hvor mye man vil løfte mellomtonene er en smaksak, men det er etter min mening en vinning med en justering også der.

Et bilde jeg mer enn gjerne ser i en ny presentasjon.

MVH CA
Arild P.
Veldig flott ørnebilde!

Veldig bra positur på ørnen. Får veldig god frem at det er en vaktsom og målrettet jeger du har tatt bilde av.

Likte spesielt godt rådyret som ligger under ørnen, det ser ut som ett bytte og ikke ett slakt. Selv om jeg er jeger og synes ett slikt rådyr hadde passet bedre på veggen enn som åte for ørnen :-)

mvh
Arild
Kjell G.
Takk så mye for alle positive og konstruktive kommentarer samt for anbefalinger!

Jeg har merket meg vurderingene angående blasshet med interesse. Etter en prat med Carsten over temaet tidligere i dag (se hans kommentar ovenfor), har jeg gjort noen justeringer. Det ble en klar forbedring. Denne versjonen er lagt ut som v2. Jeg gjorde også noen nye råfilkonverteringer med alternative innstillinger, uten at det ble noe bedre enn v2.

Til Rolf og Wenche: Det er antagelig ikke mulig å ta sånne bilder uten å ligge timevis i skjul med utlagt åte. Slik sett er jo dette en foringsplass. Ørnen får feit mat, og vi får feite bilder.

- Hva heter det på latin, Rolv?

Med vennlig hilsen

Kjell G

Ketil K.
Flg. sakset fra Romsdals Budstikke 20/4/2006: ''Det er trolig kongeørn som den siste tida har tatt livet av både voksen sau og rådyr på Veøya. Oddvar Reiten, som er oppsynsmann å øya, mener ørnen har tatt livet av minst to sauer og to rådyr på øya.''


Dette kunne antagelig også vært en rådyrbukk tatt av ørn, selv om det visstnok i første rekke er fjellrype kongeørn overlever på om vinteren.

Fantastisk blikk og vindbukser hever dette ørneportrettet, samtidig som
rådyrhodet på den ene side passer flott inn i komposisjonen, men som sammen med den fine og rolige bakgrunnen på den annen side gjør det hele litt for ''pent'' og arrangert med åtefotograferingspreg.
Carsten A.
V2 er en klart forbedret presentasjon av dette fine ørnebildet!

MVH CA
Kjartan T.
Bildet er bra, men ingen topp ''høydare'' i mine ørneøyne. Da var det mer sus over det forrige.

Når det gjelder diskusjonen om åte og naturlig mat for disse fuglene så skal man selvfølgelig ikke glemme at våre ørner først og fremst er åtseletere. Det er derfor vi har en mulighet til å fotografere disse fuglene på nært hold.

Rådyrbukk, elg, ku eller hval, det dør selvfølgelig dyr hele tiden i naturen. Det er naturlig for både havørna og kongeørna å sitte å et slikt åte, og kongeørna kan som dere nevner også legge ned forholdsvis store bytter selv. Da er jeg mye mer skeptisk til fugler som er spikret fast på greiner og i trær på en slik åteplass. Slik jeg opplever det er det mer naturlig for ørna å ta fuglene ned på bakken for å ribbe og spise.
Gro K.
Joda, Kjell. Bedre enn mange ørnebilder jeg har sett. Vinden har hjulpet veldig på resultatet. Ikke noe å si på hverken skarphet eller blikk. Vil ugjerne komme i nærkontakt med det nebbet.
Så, du skal ha all ære av et flott ørnebilde, men som du er inne på selv, det har gått inflasjon i ørnebilder.
Hilsen Gro
Stig B.
Blikket som er meget sterkt, og den spesielle posituren som kanskje kommer av vinden, gjør for meg at bildet står fram blant alle ørnebilder som blir presentert her. Meget god øyekontakt, og det virker som om litt av kraften i denne flotte fuglen trer fram gjennom bildet. Bakgrunnen er også rolig og fremhever selve motivet. #2 gir meg størst opplevelse.

At den spiser på rådyr plager ikke meg, de er jo som nevnt åtselfugler, og det blir også rapportert om egne nedleggelser av dyr i denne størrelseorden.

Mvh Stig
willy m.
har ikke lest kommentarer over som vanlig..gir mitt inntrykk over det JEG ser..evil....bad attidude eagle.. du har fanget noe utenom de vanlige fuglebildene her...teknisk: ingenting å utsette. komposisjon..stemning...perfekt...noe indiansk over dette bilde..tiltalende og dette gir meg veldig mye...vel vel dette smaker det fugl av....
mvh willy
Kjell G.
Takk for nye kommentarer!

Ketil: Veøya er rene søndagsskolen i forhold til Finnmark:

Det ble søkt om erstatning for 7000 reinsdyr tatt av ørn i år 2000. Det blir 145 reinsdyr pr. ørn (etter estimert ørnebestand).
Ref: Dagbladet/NRK ''Alltid nyheter'' onsdag 28.2.2001.
Hva de reelle tapstallene har vært, vites ikke.

Helt riktig, Stig:

Hadde du lagt ut et kavadaver av en giraff eller et nesehorn i den bistreste vintertiden, ville ørnene antagelig gladelig tatt til takke! Mytene er mange, og realitetene har mange fasetter av faktanyanser.

For alle uinnvidde: Rådyret har oppgitt ånden av andre årsaker enn av ørneangrep. (Trafikkulykke, jakt eller annen grunn). Den er brakt i posisjon utenfor kamuflasjen i den hensikt å lokke ned ørn. Jeg kan ikke se noe galt i dette. Som sagt: ''Ørnen får feit mat, og vi får feite bilder''.

mvh kjellg



Odd E. k.
Hei Kjell!

Et fantastisk skue, der villmarken kaller. Upåklagelig positur på ørna der den vokter over rådyret. Skarpheten og lyset fremmer flotte farger og detaljer der den fantastisk fjærdrakt blåser friskt i vinden. Komposisjonen sammen med utsnittet passer meget bra til denne flotte ørna Kjell!
Et severdig bilde som behøver en anbefaling!

Mvh

Odd E.
Terje S.
Hei Kjell !

Jeg har tidligere kommentert bilde men ser at det har kommet en liten diskusjon her inne om erstatning av 7000 reinsdyr. I den forbindelse legger jeg inn ett leser innlegg fra Båtsfjord Tidene.

Ha en fortsatt trivelig søndagskveld.




Her ser dåkker ka sinte folk i Båtsfjord synes om samene...

Skrevet av ''en forbanna Båtsfjording''


I avisa forleden dag står han Ole Henrik Magga frem og lire av sæ følgende:
- Samene har krav på særbehandlig i følge folkeretten. Den nye
Finnmarksloven er et forræderi mot den samiske befolkninga. Alt vi har
investert i vårt politiske virke frem til i dag, er forgjeves...


Forræderi mot saman??? Unnskyld mæ Magga, men ka i sinnsyke mongoloide
satan slags førpliktelsa har den norske stat nån gang hadd for å gje dåkker
særbehandling!? E du fette idiot? Dåkker hærje tulling oppe på
Finnmarksvidda som nån jævla cowboya og har rasert utmarka uforstyrra i
fylla i alle år, helt siden dåkker fikk ERSTATNING nok tell å kjøpe dåkkers
første scootera, firehjulinga og helikopter. Det har fan ikke vært en same
i Båtsfjord siden middelaldern, og allikavæl skal dåkker eie blåbæra i
hagen min? Du vil ikke være så vænnlig å hente tellfart og sykle vannrætt
inn i hælvette?


Det politiske arbeidet forgjeves? Ka i satan hadde dåkker venta? Trudde
dåkker virkelig i de lavpanna skoiltan dåkkers at det va bare å spasere
rætt inn i norsk politikk og bynne å bestæmme? Dåkker fikk 130 milliona
førr å bygge lekestua i Karasjok, med årntlige møbla og bøker på samisk,
men det va ikke godt nok? Må jo ha land også - like stort som Danmark. Mye
vil ha mer. Kreve, kreve, kreve! Fy fan, æ spyr.


Hadde det vært opp tell mæ så sku dåkker ha fådd det dåkker ber om: Et ti
meter høyt høyspentgjærde rundt Kautokeino, Karasjok, Porsanger og øvre
Tana. All statsstøtte blei kutta, alle sosiale goda inndratt. Der inne va
dåkker herre i eget land, og kunne drikke, innavle, skjære av hverandre
hauet, lage samiske fængsel, samiske pænga, samiske klovnekostyma, samisk
joike-GrandPrix, og ete reinkjøtt tell det vaks ut klauva og horn.


Men da ville æ ikke høre et pip fra hværken han Magga, han Nystø, han
Trosten eller nån av de andre degenererte, evneveike, utakknæmlige
gnålkukan der inne frem tell dåkker svalt ihjæl. Førr husk på kem som holde
liv i dåkker, forbainna samfunnssnyltera!
Dra til hælvette!

Kjell G.
Takk for nye kommentarer og nye anbefalinger!

Jeg har intet ønske om å henge ut samer eller andre etniske folkegrupper!

Sitatet i min forrige kommentar var fra Dagbladet, gjengitt av NRK ''Alltid nyheter'' onsdag 28.2.2001. Jeg pirket meg i ørene etter å ha hørt det!

mvh kjellg

Lasse H.
Synes dette føyer seg pent inn i rekken av gode bilder fra deg. Flott øyeblikksbilde.

Lasse
Aleksander M.
Hei
Stilig bilde av kongeørna i vinden!
Bra teknisk.

Mvh Aleksander
Espen A. I.
V2 løfter bildet på en ypperlig måte. Helt strålende portrett dette.

Espen
Jan-Eilert P.
v2 meget bra.

ikke så ofte at kongeørnbilder slår så hardt lenger. Det skal litt mer enn motivet til for å gjøre inntrykk. Det gjorde dette. Meget flott.

Jan-Eilert
Ole Martin D.
Hallo Kjell. V2 for meg. Vinden gjør dette bildet til et meget godt Kongeørnbilde og blikket er jo helt kanon!! 5 av 6. Blir jo moro med dere til sommeren da, Gro synes det har gått inflasjon i slike bilder men vi er jo samlere av gode bilder og opplevelser. Skal i alle fall love Gro K gode opplevelser så får hun ta noen bilder som ikke mange har, det går det også hvis ein tør å prøve. men det er jo vanskelig å gjøre noe som ingen andre har gjort før da. Let's try!!
Atle Q.
Jøss.... blandt masse kongeørnbilder står dette frem. V2 ble en klar forbedring... (han derre CA er ikke helt borte på bildebehandling). Det er ikke så ofte du legger ut, men du verden så god kvalitet.

mvh Atle
Magnar L.
Hei Kjell.
Flott bilde av kongeørna dette. Vinden som rufser i fjærdrakta hever bildet.
En liten kommentar til debatten om åtefotografering. Både havørn og kongeørn tar gjerne til takke med selvdøde dyr, og det er nok mange som overlever vinteren på slik mat. Om noen av disse dyra, som av en eller annen grunn er forulykket, blir plassert utenfor en kamuflasje har vel ingen betydning for ørnene. Fordelen er at mange av oss naturfotografer får glede av det.
Men at veldig mange ørnebilder stammer fra Flatanger er en annen diskusjon. Jeg blir litt betenkt da flere fotografer presenterer bilder med de samme kulissene, f.eks. ørner som sitter i det samme treet eller eter av det samme dyret. Faren er at det lett blir mange like bilder. Sier ikke dette for å kritisere noen. Opplevelsen av å få slike skapninger i kamerasøkeren er tross alt den viktigste grunnen til at mange naturfotografer driver med denslags fotografering.
Mvh Magnar
Kjell G.
Takk for nye, hyggelige kommentarer!

Atle Q: >> (han derre CA er ikke helt borte på bildebehandling).
- Det er mange som deler det synet!

Magnar L: Fornuftig tale! Jeg synes Flatanger-stedet er helt topp, men medgir gjerne at de utsøkte bildene dine med en annen setting er en befriende variasjon.

mvh kjellg
Carsten A.
Av minneverdige uttalelser under kommentarene her har jeg for min del festet med ved flg. utsagn:

- påpekingen av at kongeørn nedlegger rådyr (Thrana, Knudsen),

- sitatet fra Båtsfjord Tidende, hvor en person på en uvanlig grei måte fikk gitt uttrykk for sitt meget spesielle syn, samt

- den som angår meg selv, og som jeg satt pris på å lese!

Jeg har forresten en tilleggskommentar til V2: Også denne versjonen har litt for tydelige konturer/gloriedannelse enkelte partier i overgangen mellom den mørke fuglekroppen og den lysere bakgrunnen. Det er egentlig ikke vanskelig å unngå slikt, men det krever planlegging og utførelsen kan oppfattes som tidkrevende. På samme måte kan en påpeking av slikt oppfattes som (mer eller mindre unødvendig) pirk.

MVH CA
Bjørn H.
Bortsett fra den lille glorien som Carsten nevner i V2, er dette igjen et meget flott ørnebilde fra deg Kjell... Jommen erru flink :-

V1 er også litt blass her hvor jeg sitter.

Bjørn.
Kjell Ivar Ø.
Veldig flott Kjell.
Synes komentaren til Magnar Lien er god støtter den.
Hvor jeg holder til med min åtefotografering har jeg dratt en hjort ca
150m til skjulet mit fra hvor den lå. Det er same ørnene som er der.
Mvh Kjell Ivar
Ole Walter S.
Hei, et veldig flott ørnebilde. Det må være fascinerende å kunne være med på en slik opplevelse å kunne ta bilde av disse flotte skapningene som ørn en gang er. Sikkert mye og iherdig arbeid som ligger bak bilder som dette ja. Flott var det ihvertfall.

Ole Walter Sundlo
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu