Fallende fjær
En liten fjær tok sin aller siste luftetur. Men dét var ikke det mest iøynefallende, for å si det sånn...

Nok en kongeørn. Inspirert av Ketils flotte bilde for noen dager siden, måtte jeg legge ut min versjon. Samme tid, samme sted.

Teksten til #2 ble avkortet av programmet her. Den er skrevet slik:

Jeg legger ut en ny versjon som er ''feitet opp litt''. Rypen (takk for lånet Ole Birger Skjelbred!) er justert litt mindre mishandlende enn forrige gang. Selv har jeg følgende vurdering: Bildet blir nok bedre i betydningen mer severdig, men v1 er nok mer i overensstemmelse med den virkelige scenen. Takk også til Carsten Arnholm for nyttige tips om justeringer!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-03-16 01:02:15
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetStativ fra skjul.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_244429} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (35)
Anne-Lise S.
Med slike syn følger en viss æresfølelse. En følelse av ydmykhet overfor naturens vakre, men brutale skaperverk. Flot driv over dette, der ørna har sitt faste blikk på byttet, og jeg liker godt den vesle fjæra som daler ned... Må ha vært spesielt å oppleve dette her....

Anne-Lise
Carsten A.
Skikkelig bra ørnebilde dette, tekisk prifritt også! Skulle visst vært med på den turen likevel!!

MVH CA
Brita Helen E.
Hei!
Fantastisk bra fanget dette! Flott fokusert blikk på ørna,der den tar godt tak i byttet. Komp.,utsnitt og skarphet sitter som et skudd. Kanskje ørlite mer kontrast hadde gjort seg? Ellers et knakende bra og dyktig utført ørnebilde! :)

Mvh Brita...
Inger Anne Maritsdotter V.
Det er et imponerende ørnebilde med et fabelaktig vingespenn,
majestetisk fugl, bra fanget.

I.A.
Øistein H.
Dette ble en fulltreffer. Nydelig komposisjon med ørnevingene i en fin diagonal. Treet passer fint inn og gir fine linjer som fører øyet rundt i bildet.

Mvh Øistein
John S.
Jeg lurer på hvordan dette bildet hadde vært uten ørna! Eller uten den kvisten! Uten at det har noen påvirkning på fotografiet, men jeg lurer på hva slags fugl den har fanget? Kan det være i fri flukt?

Bortsett fra innledningen til denne kommentaren har jeg ikke noe mer å tilføre enn det de andre har sagt. Flott!

John
Skjære og kråkefotograf
Robin J.
Meget bra ørnefoto dette på alle måter. Mvh RJ
Odd Tore S.
Siden bildet har så mye til felles med bildet til Ketil, kunne det vært fristende å kopiere over kommentaren. Det skal jeg ikke gjøre, men heller se litt på hva som skiller de to:
Først og fremst fjæra, som gir litt mer action her, et pluss synes jeg.
Ørneblikket, som er mer uttalt på bildet til Ketil.
Rypa har litt mindre tegning. Den ser veldig slapp og død ut, men uten blodflekker.
Bildet er imponerende.
Odd Tore
Per Harald O.
Dette er knallbra!
Anne Ø.
Enig i alle superlativene!!! Svært bra fanget og utført.
Eneste litt lys, detaljløs den rypa.

Anne:)
Kjartan T.
Flott bilde der man kan få inntrykk av at kongeørna nettopp har slått rypa og er på vei ned for å spise byttet. Ketil hadde en plassering, lengre til høyre, som gjorde at diagonalene i bildet ble bedre. Fjæra er en morsom detalj som tilfører mer liv.

Ellers legger jeg godt merke til en fantastisk fjærdrakt som en hver indianerhøvding nok ville ha siklet etter.

Jeg gjør meg også tanker om plassering av fuglen. Regner med at ørna vil ned på bakken for å ribbe/fortære sitt bytte? Var det en erfaring dere dro? Eller satt den fornøyd i treet og spiste?
Gro K.
Dette var jo flott, Kjell. Pluss for fjæra og den ene foten med sprikende tær.
Og utstrakte vinger i fin diagonal gjør bildet litt mere spennende enn mange av de andre ørnebildene jeg har sett (og det er blitt mange etter hvert!).
Hilsen Gro.
Ketil K.
Takk for hyggelig og vellykket ørnetur Kjell. Dette ble et svært bra kongeørnbilde, der du fikk eksponeringen til å sitte virkelig bra. Adskillig mer action er det blitt også i forhold til mitt bilde. Bra diagonalvariant på ørnen, der jeg ikke synes grenen forstyrrer fordi håndsvingfjærspissene kommer fint frem .
Geir Arne M.

Kjempefint Kjell.
Super skarphet - øyet sitter godt også , fine fargetoner og jeg synes fjæra og ikke minst greina gjør bildet.

Litt utbrenthet på rypa , men det er nok uungåelig. Komposisjonen sitter også meget bra.

mvh
geir
Odd E. k.
Hei Kjell!

Meget bra dette, der ørna er i ferd med å innta greina med byttet på slep. Posituren er fremragende, der den viser seg frem med utspendte vinger og et fast blikk mot landingsplassen. Utrolig flott fjærdrakt den viser frem. På min skjerm er bildet noe blasst, mulig at kontrasten og intensiteten kan økes noe. Flott fanget i et fint utsnitt Kjell!

Mvh

Odd E.
Tor Olav O.
Utrolig bra. Må være fantastisk fin følelse å ta et sånt bilde av en sånn fugl !
mvh
Tor Olav
Rolv B.
Det er bare å gratulere.
Mvh Rolv B
Siri Elisabeth J.
Kjempe bilde!
Flott komposisjon!
Litt blasst på min skjerm
og litt utblåst bytte.

Hilsen siri :-)
Aleksander M.
Hei
Bra bilde igjen!
Flott situasjon fanget på en fin måte.

MVh Aleksander
Terje S.
Nok ett kjempebilde fra deg Kjell. På min skjerm fremstår bilde for blast. Tok det i inn i Cs2 og justerte toneforløpet. En v2 med nye justeringer syntes jeg dette bilde fortjener. Syntes dert kan mørknes både i mellom tone og skygge.


Mvh Terje
Ole Martin D.
Strålende Kjell!! Det er ein kunst å være på hugget, slik som du har vært i dette øyeblikket! Synes de utstrakte vingene gjør susen + at det er action i fjærdrakten. Noen kan vel bli lei av alle disse ørnebildene men hvem er det ikke som ønsker seg det samme? Hvor mange hundre tusen fotografer drar ikke til Afrika for å ta bilder av Løver, år etter år.Gratulerer med et kjempebilde som det tross alt ikke finnes så mange av.
Venche J.
Praktfullt - alt annet er sagt. :)

Wenche.
Kjetil S.
Nydelig villmarksbilde. Ser litt blasst ut som nevnt. Fjæren er en fin detalj. For å pirke synes jeg rypa blir for utbrent.

mvh Kjetil
Bjørn H.
Igjen et nydelig ørnebilde... Ser ut som du og Ketil nærmest delte fotopoolen :) Flinke er dere .... Må ha vært kjempegøy.

Bildet virker noe blasst og vingediagonalen har mer luft fra Ketil sitt standpunkt, men uansett er dette bare helt rått Kjell :)

Bjørn.

Rolf S.
Det meste - for ikke å si alt - er sagt.
Jeg bare applauderer.
Kjell Sigurd S.
Naturfoto av høy klasse. Fin positur på kongen i det den ''angriper''. Som med bildet til reisefølge ditt synes jeg rypen er en meget vellykket erstatning for dyrekadaver. Teknisk upåklagelig. Håper en gang å få anledning til å lage noe i nærheten.

Kjell S
Kjell G.
Takk for alle vennligsinnede kommentarer!
Brutus Østling, Ketil Knudsen og undertegnede var på Ørnetur - med stor Ø - oppe hos Ole Martin Dahle for noen dager siden. Det var veldig hyggelig og interessant. Vi satt rett ved siden av hverandre, og det blir jo nødvendigvis en del felles trekk ved det man produserer.

Jeg merker meg at blasshet er nevnt. Jeg forsøkte en del variasjoner over tema ''stramme opp kontrasten'' med kurveverktøyet i PS. Det er mulig jeg kan justere skjermene mine enda bedre, men det var denne versjonen jeg endte opp med. Jeg er av den mening at mange av bildene som publiseres på fotodottno er skarpet opp for mye og har for drøy kontrast. Resultatet blir kanskje ''mer knall'', men slik distanserer de seg også for mye fra den reelle og naturlige situasjonen, slik jeg ser det.

Men nyansene er mange og nivåene kan være små. Jeg skal forsøke å lage en ''litt feitere versjon'' som v2 relativt snart. Rypen er ikke utbrent på det originale opptaket, men ikke helt optimalt behandlet i mørkerommet.

Med vennlig hilsen Kjell G
Stig B.
Flott dramatikk i dette bildet, fin diagonal og flotte detaljer. Enig med KT i at det kan se ut som om ørna slår ned på rypa for å så skulle ta den med seg. Interessant å se farten, påvist av de små fjæreme på oversiden av vingekanten.

For en som ikke var der er det vanskelig å vurdere ''feitheten'' i fargene, men de framstilles ofte med litt mer farger.

Jeg har plass samme sted i høst / vinter, ser fram til slike muligheter.

Mvh Stig
Ole Birger S.
I likhet med Kjetil sitt bilde, synes jeg også at dette er et meget flott bilde av kongeørn. Detaljer fra vingene og den dalende fjæra synes jeg et et pluss for bildet. mvh obs
yngve f.
Fantastisk bilde!
Resten er allerede sagt.

yf
Espen A. I.
Majestetisk og gjennomført vakkert bilde. Synes eksponeringen sitter glimrende.

Espen
Kjell G.
Takk for de siste kommentarene! Jeg har lagt ut en nye versjon, litt i tråd med enkeltes vurderinger.

mvh kjellg
Carsten A.
Dersom V1 ligger nærmere den prefererte presentasjonen enn V2 (som er klart mer slående), kan bare en mindre justering av V1 være på sin plass. V1 mangler nemlig full svertning, se histogrammet, toneområdet når ikke helt frem til venstre vegg. Strekk histogrammet ved å flytte svartpunktet i levels til f.eks. 11, det gir gir en moderat korreksjon av det som har vært nevnt som ''blasst'' her, og uten at bildet blir mer, men svakt, overdramatisert som i V2. Etter min mening en vinning, men presentasjon av bildet er det selvsagt fotografen som skal vurdere og bestemme seg for.

MVH CA
Jørgen J.
Hei Kjell, stå på ditt og versjon 1. Det var nettopp det duse inntrykk som fikk meg til å komme tilbake til ditt foto flere ganger. Det er alt for mange (innklusive meg selv) som overdriver med saturation og unsharp.
Inger-Lise S.
Du verden for et motiv! Knallgodt! Skjønner den ikke er utstoppet og:)
Meget dyktig presentert.Topp komposisjon. Litt av et blinkskudd:)

Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu