~ eleganse ~
Jeg liker plasseringen av skarphetsplanet på rosebladets linje, og enkelheten i bildet. Har versjoner av rosen med et større skarphetsplan men valgte meg denne. Hva synes dere?
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-03-12 18:47:45
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • Sigma 105mm 1:2.8D DG Macro
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1s
  • FilmtypeRAW, ISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger628
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_244050} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (36)
Steinulf L.
Enig med deg, dette var et godt plassert skarphetsplan. Fint lys, teknisk bra. Litt mer luft til venstre savner jeg dog.
Inger Anne Maritsdotter V.
Heisann Tone:-)

Eg liker godt det eg ser,
særlig i øvre del med rosens buede elegante linjer og fine former med elfenbenshvite toner mot den mørke bakgrunnen, syns eg dette passer godt til ditt tittelvalg;''eleganse''.

Flott presentert!

(håper D200 vet å oppføre seg nå)

Ha en fin søndag!

Mvh Inger Anne
Ivar B.
Jeg er enig med Steinulf sin kommentar. Godt lagt skarphetsplan og jeg synes den gjennomtenkte dybden skaper en flott effekt. Mye av mykheten ville forsvinne med mer dybde. Savner også en tanke mer luft til venstre. Mvh ivar.
Tone B.
Takk til dere begge to rask respons :-)

Inger Anne; tror nok min D200 har oppført seg bra hele tiden og at det heller er personen bak kamera som må ta skylden for oppstartsproblemene som har vært ;-)

Hilsen Tone
Tone B.
Takk til deg og Ivar, kommentaren din kom mens jeg skrev. Jeg er enig ang mer lutf til venstre. Burde sett dette før jeg la det ut, men det kom så tydelig frem når jeg valgte ramme på visningen.
Ivar P.
Det her var intet mindre enn en nytelse for øyet! Kjempe flotte farger,kontraster, linjer og fokus! Har selv en D200, og det ser ut som at jeg må skaffe meg en macro linse!

Mvh. Ivar
monica p.
Hallo Tone.
Sart og nydelig, men en veldig fin uskyld over seg.
Lyset er helt drømmeaktig, og linjene i rosen kommer veldig godt frem.
Knallbra dette.
Mvh Monica:o)
Bente K.
Et godt valg.
Elegansen fremheves særlig godt mot den svarte bakgrunnen.
mvh Bente
Anne-Lise S.
Flott tittel som er svært treffende til dette motivet. Fine og myke linjer, i dus forening. Noe mer luft i venstre kant ville gjort seg. Liker den mørke bakgrunnen som fremhever rosens mykhet på en delikat måte.

Anne-Lise
Bjørn H.
Hei Tone -

Syns dette funker veldig bra.

Fint lys og bra bruk av dybdeskarpheten.

Litt trangt på begge sider. , mest på venstre.

Siden du har sort bakgrubb hadde det vært fint med en tynn rammekant.

Bjørn:)
Nils G.
Elegant tittel på et elegant bilde av en elegant rose. Og hvitt gir også den behagelige roen. Som mange andre har vært inne på så synes jeg også at utsnittet er litt for trangt.

Nils
Tone B.
Takk til dere alle for hyggelige tilbakemeldinger! Det er virkelig hyggelig å levere noe fra min D200 som faller i smak. Kamera og jeg har hatt litt problemer med å komme overens og jeg savnet min gamle D70, men nå ser det ut til å løsne litt. Bare så det er sagt; det er ikke kamera som ikke har klart å levere!

Som de fleste av dere er inne på er utsnittet litt trangt. Dette er orginalutsnittet fra kamera, og jeg har gjort svært lite med det i bildebehandlingen. Med den sorte bakgrunnen er det ikke store problemet å ''lage'' litt luft på venstre side, så det kommer jeg til å gjøre. Høyre side velger jeg nok å beholde som den er.

Takker igjen for tiden dere har brukt på bildet mitt :-)
Rune N.
Nei, selv om jeg jo ikke har sett de andre versjonene, syns jeg at dette bildet har fokus der det bør ligge. Veldig behagelig å se på. Elegant, som tittelen også sier.

mvh
Rune
Avsluttet .
Hei Tone.
Henger meg på rosen bildet har fått. Hos meg faller både komposisjonen og den korte dybdeskarpheten i smak. Teknisk også et meget godt bilde Tone. Bakgrunnen er velvalgt!

MvhJRH
arvid k.
Ser ikke noe galt i dette, liker komposisjonen og skarpheten er på rett plass synst jeg, ville ikke ha gjort noe med dette. Den hvite fargen er flott gjennomført, myk og lekker. Meget flott presentasjon av renhet dette.
Arvid
Tone A.
Hei Tone
Ein flott tittel på dettte vakre bildet somverkeleg får fram elegansen til denne rosa som ikkje har sprunge ut. Flott lys som fell på rosebladet som krøllar seg, på kronblada og øverst på rosa som der lyset er på sitt sterkaste mot den svarte bakgrunnen. Venstresida og kronbladet er nevnt, elles eit flott skaphetsplan som får fram det mjuke ved rosa.
Her er det det bua rosebladet som er skarpast og som krøllar seg mot skuggesida.
Begerblada gir også ein fin effekt til bildet med sine bua og mest dansande linjer rundt sjølve rosa og dei gir litt dybde til bildet. Lys-og skuggespelet saman med dei lyse tonane gir med skarphetspalent bildet eit litt sart uttrykk også.
Kjempebra jobba og inspirerande. Bokmerke frå meg.
Gratulera med nytt fotoapparat!
:) Tone
Jan Frode A.
Eleganse ja; en treffende tittel på bildet ditt.
Kjekt å lese at det begynner å stemme overens med deg og D200 :-)
Her er det linjene og fokusplanet i den delvis utsprungne rosa som fasinerer meg. Fokusplanet sitter som bare det på den lille krøllen med den flotte linja. Stramt format som kler det midtstilte i motivet. Venstresiden med berøringen der er litt uheldig, ellers er dette perfekt med en komposisjon i god balanse og flott lys.

mvh Jan Frode
Torill K.
Vakkert og elegant i sin enkelhet. Fin skarphet på rett plass.
Godt jobbet!

Torill :)
Jóhann Á.
Kjempebilde! Må være et av de fineste rosebildene som jeg har sett. Fint som det er (kanskje litt mer plass på venstre siden), men jeg tror det kunne også funka veldig fint i sv/hv.

Når man trykker sv/hv her så kommer det fram masse hvite prikker. Forklaring?

MvH, Johann
Tone B.
Takker igjen til dere alle for fine tilbakemeldinger. Det er veldig kjekt og inspirerende når det en gjør faller i smak! En spesiell takk til deg Tone for tiden du har brukt på din utfyllende kommentar!

Jóhann; når jeg tok dette bildet brukte jeg lyset fra et vindu og en duk som bakgrunn. Det første som slo meg var at alle prikkene kunne komme av små lysglimt som skinner gjennom duken, men jeg vet rett og slett ikke hva det kommer av. Sjekket dette kjappt i bildebehandlingsprogrammet hvor jeg gjorde bildet om til s/v, men der var det ingen spor av prikker slik som det vises her. Beklager, men jeg vet rett og slett ikke hva som er grunnen.
Venche J.
Mykt og fint med nydelig lys.

De prikkene dere snakker om er nok et resultat av komprimeringen.

Wenche.
Odd Tore S.
Meget stilig og med en viss drømmende atmosfære.
Stilen minner om Popular Photography's fargesider fra tidlig 60-tall, hvor blomster mot sort bakgrunn fikk noe oppmerksomhet. De hadde nok en tendens til litt mer dybdeskarphet og kullsort bakgrunn, og det har sikkert satt litt preg på min smak: Bildet er OK som det er, men versjoner med litt større dybdeskarphet hadde vært verdt en vurdering.
Min innvending her er snau venstreside.
Hvite prkker på s/h versjoner av fargebilder med mørke flater har jeg sett her før, men jeg kjenner ikke til noen forklaring.
Odd Tore
Magnar B.
spennande bruk av dybde. Yndig sak, ramme og rom er nevnt, ellers vakkert.
Anne Ø.
Absolutt eleganse i sin helhet med flott fokus på
bladets elegante linje.

Anne:)
Inger-Lise S.
Hei Tone! Rålekkert er nesten et for simpelt ord for dette bildet;) Ordet kom straks i hodet mitt likevel. Jeg bytter det ut med det sterke ordet vakkert, for det passer godt. Den hvite rosen ,med sitt ypperlige fokuspunkt, er aldeles nydelig mot den mørke bakgrunnen. Til tross for at rosen står rett og attpåtil midtstilt, har du fått fram både eleganse og mykhet. Dette er etter min mening meget flott!

Inger-Lise
Ruth S.
Et rolig bilde, med stille ro og eleganse.

Hilsen Ruth
Laurberg G.
En smuk blomsterkande. Men lidt synd at den er så midtstilt i billedet. Jeg sender et forslag pr. mail. mvh lau
Tone B.
Takk igjen for tilbakemeldinger! Takk til deg Ruth for anbefaling!

Odd Tore; får se om jeg legger ut bilde med større dybdeskarphet ved en annen anledning for jeg kan vel ikke legge ut et annet bilde som versjon til dette? ser at andre har gjort det, men det er vel egentlig ikke slik det er ment?

Lau; tusen takk for ditt innspill som jeg har lagt ut som v 2. Jeg kan ikke dette med rammer, men får se til å lære meg det. Brukte versjonen du har laget, så får jeg se om jeg kan finne utav det selv når anledningen byr seg.

Hilsen Tone
Liv F. D.
hei Tone,
ja dette var virkelig elegant.
Hilsen
'') Liv
Odd Tore S.
Hei!
Jeg tror ikke at du begår noen utilgivelig feil ved å legge ut et annet opptak av samme motiv. Hvis du gjør det, får jeg gå i skammekroken samtidig.
Og, for all del, jeg er ikke negativ til det bildet du har lagt ut, det er nysgjerrighet og kanskje litt tradisjonell tenking som er årsaken.
------------
Om du ønsker enkle, tynne rammer, resizer du først bildet ditt 2 pixler mindre i størrelse enn tillatt i den retningen du stanger i dottenkravet. Så velger du rammefarge med malekosten, og flytter den til background. Deretter resize => canvas, legg på to pixler i både høyde og bredde, og så har du ramme av enkleste type. Slik jeg ser det, er enklest ofte best, rammens hensikt er mest å hindre at bildeflaten flyter ut i bakgrunnen. Men mange mener noe helt annet. Og kanskje var alt dette bare velkjent stoff.
Odd Tore
Rune N.
Versjoner:
Syns 1-eren er den beste løsningen! På 2-eren ble det for mye ramme, og plasseringen likte jeg heller ikke. Syns at den midtstilte plasseringen på 1-eren gir bildet ro.

mvh
Rune
Eli B.
Ja, dette er virkelig eleganse! Kjempe flott og en nytelse for øyet. Veldig bra!
Espen A. I.
Utrolig. Dette sitter som et skudd - hvilken eleganse og gjennomføring!!

Espen
Tone B.
Takker igjen for hyggelige tilbakemeldinger!

Hilsen Tone
Lars-Anders M.
Dette kan du. Hyggelig å møtes på butikken. Ha en fin helg.
L-A M.
Knut L.
Bildet hadde opprinnelig gått meg forbi, men nå ... #2 fullbrakt elegant !
Når du ser bort fra rammen, da. Den SKAL være tynn-tynn hvit el. sølv på sort bakgrunn, - har jeg lært.

;-)
knut
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu