Kongeørn
Utstyr
  • Nikon D2X
  • Nikkor 300 2,8 VR
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/350s
  • FilmtypeIso 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger1180
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_243704} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (30)
Bjørn H.
KONGEBILDE FRA KONGEKNUDSEN :)

Virkelig en godbit for øyet dette Ketil.

Dette hever seg langt over en ren dokumenstasjon. Her har du virkelig en toppers komposisjon i tillegg.

Ser ut som greina har ''litt'' mer skarphet en fuglen, eller er det bare synsbedrag. Uansett flisespikkeri :)

Bjørn.
Terje S.
Dette er bare utrolig bra Ketil. Anbefales med glede.

Mvh Terje
Kjartan T.
Gratulerer med flere blinkskudd - For jeg regner med at du har noen flere fra turen dit opp til Namdalen.

Som Bjørn H. skriver, dette har en komposisjon i de dobbeltlinjene som står frem så tydelig i fuglevinger og i grein. Litt mørk og dyster stemning i bildet, men et godt lys i fuglen og det kler situasjonen og bildet ditt.

Godt at du tok en tur og håper det ga mersmak... Det ser i hvertfall slik ut.
Rolf S.
Flott bilde av en godt voksen Kongeørn, her får vi ett godt inntrykk over hvor store disse fuglene er, klørne dekker jo hele brystkassen på rypa.
Mvh Rolf
Torgeir S.
Jeg må innrømme at jeg ikke tar meg tid til mye kommentering inne på dotten lenger, men dette kunne jeg ikke la gå forbi. Dette er rett og slett et helt fantastisk bra bilde. Nydelig komposisjon, nydelig belysning, nydelig bakgrun, perfekt eksponering, rett og slett et ørnebilde som står seg ut i mot mengen bilder som blir lagt ut her. Helt klart bokmerket og anbefalt!

Mvh. Torgeir
Svein B.
Strålende bilde av den voksne kongeørna dette Ketil! Tørrkraggen den sitter på er jo håndplukket til formålet- og gjør jobben glimrende. Når du i tillegg har fått dette prakteksemplaret sittende på det perfekte sted, med perfekt timing mht positur, og dette tilsammen danner en så fin komposisjon- og resten av det tekniske også stemmer svært bra, ja da har du igjen laget ett toppbilde. Litt grums anes i de mørke delene som er løftet - men betyr ingenting for bildet. Jeg bare nevner det så du er klar over at det vises på noen skjermer i alle fall. Fenomenalt!

Mvh
Svein B
Aleksander M.
Hei
Kjempeflott bilde av kongeørna!
Ser ut som dette er tatt i Flatanger?

Mvh Aleksander
Per Harald O.
Nydelig! Tar av meg hatten og anbefaler dette!
Hilsen Per
Robin J.
Blinkskudd. Mvh RJ
anders s.
dette var knallbra,posituren på ørna i forhold til kvistene(treet) er bare knallbra.flotte bakgrunnsfarger og en flott stemning i hele bildet.til og med fargetegninga på ørna var litt annerledes enn det jeg vanligvis pleier å se. stjerten som stakk opp under kvisten gjorde også at helheten i bildet ble til det bedre.
Knut Børge S.
Hei Ketil!

Naturfotografi av høy kvalitet dette Ketil! Fantastisk flott bilde av Kongeørna i spennende positur der den nettopp har landet for å fortære rypa si. Den Tekniske utførelsen er sammen me situasjonen av ypperste klasse.

Vannvittig inspirende for en spirende naturfotograf å få se slike bilder, det gir stor inspirasjon og pågangsmot. Håper selv på å få mange flotte og spennende bilder i året som kommer, da jeg skal bli elev ved fotolinja på Øytun:)

En høyst fortjent anbefaling fra meg også!


mvh KBS
Tor Olav O.
Helt fantastisk bra. Kan bare gratulere !
mvh
Tor Olav
Venche J.
GURI MÆÆÆÆ...

No blei æ mållaus. Anbefales.

Wenche.
Rune S.
Meget flott og skarpt pluss en meget fin komposisjon! Supert!

Mvh
Rune S
Arnhild A.
Et lekkert bilde. Nydelig utført.

Mvh Arnhild
Ketil K.
Takker for positive tilbakemeldinger og anbefalinger. Korrekt at dette bildet er fra Namdalen - og det ble noen bra bilder, men dårlig lys, sterk vind og å matche de fotografiske utfordringene reduserte nok resultatene. Det er gøy å ha hatt et lite kongeørnprosjekt, lærerikt var det og - selv om alle feilene man gjør under fotograferingen sitter litt i. Å stille Iso riktig til en hver tid, passe på blender, EV, optikkbruk og hele tiden være oppmerksom og musestille i timesvis var en utfordring med adrenalinkick når ørnen endelig kom. I tillegg ikke la seg lure av et histogram som ikke forteller ''sannheten'' for selve eksponeringen av ørnen, den ble dessverre for mørk, og bildene måtte lysnes, derfor som du helt korrekt påpeker Svein ble det en del støy i fjærdrakten her. Selv om kongeørn er vel utfotografert som motiv er det en opplevelse å se denne fantastisk vakre og ville fuglen, med et blikk som bokstavelig talt ”dreper” og borer seg gjennom en og det var så absolutt en stor personlig opplevelse å ha fått fotografier av den.
Kjell G.
Jeg er enig i at dette er meget bra!

I vrimmelen av gode ørnebilder fra Flatanger, er dette ett av de aller beste, selv om det fremstår som en tanke mørkt. Fint at venstre ving går klar av kvisten og bidrar til god linjeføring i bildet. Bra øyekontakt er det også.

mvh kjellg

Stian H.
Hei!

Definitivt noe av det beste jeg har sett fra Smålia. Deilig med en liten stakkarslig rype i klørne på den. Perfekt komposisjon med greina, skulle ønske den kom når jeg satt der....bilde nr. 284627

Stian
Ivar B.
Ingen tvil om at dette er et flott bilde Ketil! Bevegelse og fart. Vingen med samme bevegelse som greina. Rypa er vel noe av det bedre/ekte åtet jeg har sett. Synes også du har kommet godt ut av etterarbeidet dersom bildet i utgangspunktet var noe undereksponert. Mvhg Ivar.
Inger-Lise S.
Hei! Et meget bra bilde! Du har fått fram både det vakre og det dramatiske, samtidig:-)Flott med greina og dens struktur og gråtoner. Bakgrunnen gjør mye for å framheve det jeg anser som dramatikk.Ikke minst nyansene der. Du tar teknisk gode bilder, som vi vet du er dyktig til, men her er fangsten din virkelig vellykket:)Her føler jeg at bildet ''forteller''!

Inger-Lise
Avsluttet .
Nydelig!

mvh ilmy
Odd Tore S.
Utrolig bra positur og drepende skarpt blikk.
Holder din vanlige høye standard.
Det slår meg at alle flinke fuglefotografer får fuglene til å sitte på pene grener, mens de fuglene jeg ser, stort sett sitter bak grener og kratt.
Det gjaldt også ørnen som tok hare utenfor hytta. Men blodsporene kunne vi da se tydelig etterpå.
Odd Tore
Kjell Sigurd S.
Supert av et majestetisk fjærkre. Situasjonen er flott og det tekniske sitter. At det er noe støy i fjærdrakten forstyrrer ikke inntrykket synes jeg. Fint med noe annet enn dyrekadaver som åte. Meget bra Ketil.

Kjell S
Avsluttet .
Etter min kunnskap er dette bare å ta av seg hatten for, skarphet, komposisjon, snitt er ok og tonerekken fra høylys til skygge.

Flott..

Rune
Carsten A.
Det meste er sagt, jeg får bare istemme med Bjørn H. - kongebilde!!

MVH CA
Gro K.
Flott bilde, Ketil.
Ser at du og Kjell har lagt ut nesten samme bilde. Komposisjonen er upåklagelig, linjen som de utstrakte vingene danner gjør bildet mere spennende enn mange andre ørnebilder jeg har sett (litt mere diagonalt i Kjells bilde), og det er jo blitt noen etter hvert. Det er en ganske dekorativ kvist den har slått seg ned på også, og at den attpå har et bytte i klørne er jo flott.
Hilsen Gro.
Ole Martin D.
Tulle å prøve med noen flere komentarer!! PERFEKT!! GOLDEN Eagle!!
Stig B.
Dette bildet står for meg fram som en MEGET god representant for Kongen, med flott skarphet, flotte linjer, ypperlig eksponering, masse fine detaljer.

Jeg synes du her ble litt heldigere med vinkelen enn Kjell G var, mens han fikk litt mer ''bevegelse'' i bildet. Interessant også å se valget i etterbehandling med hensyn til fargemetning og kontrast, sammenlignet med KG som sikkert tok i samme lysforhold. Jeg er mer vant til og trives vel best med din versjon tror jeg.

Komposisjon og utsnitt er sammen med det andre bare KONGE.

Gleder meg til mitt eget forsøk til høsten / vinteren.

Mvh Stig
Ole Birger S.
Dette var et flott bilde. En hærlig positur og en fin komposisjon, der grenen bidrar til å gi en perfekt balanse i bilde. mvh obs
Leif G.
Et fantastisk kongeørnbilde Ketil! Velbalansert og flott i skarphet og komposisjon. Dette bildet skiller seg ut fra massen av slike bilder. Bildet har særpreg. Kraftfullt og vakkert. Litt synd med den skadete fjæra på fuglens høyre hånd, men lite fotografen kan gjøre med slikt.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu