Byvandring
I bakgrunnen sees Hallgrimskirken i Reykjavik.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-02-27 17:14:50
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-02-28 18:41:22
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon 350D
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger516
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_241496} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Avsluttet .
god komposisjon, liker at folka ser mot katten! men savner kontakt med katten...
Avsluttet .
Veldig stilig bilde. Liker fargene og komp. Jeg synes det var litt synd at vi ikke ser fjeset til katten.
Chr. G.
Ikke så værst sightseeingbilde, timingen og kompet er kanskje ikke 100% men ålreit allikevel.
Avsluttet .
Syns bildet er herlig anderledes:-)
Hilsen Tone!
Espen S.
Hei Bente!

Jeg synes du har ''noe'' her. Jeg tror at dersom du hadde hatt med deg hele katten, ville det blitt et ''sightseeingbilde'' som CG refererer til, men dersom du gjør en enda ''frekkere'' beskjæring vil det bli noe helt annet. Hva om du forsøker å kutte ved skjøten i steinen nederst til høyre, og ved tårnet i bygningen til venstre?

Espen
Odd Tore S.
Annerledes, men på en måte som etterhvert begynner å bli ganske godt kjent og brukt:
Bevegelig hoveddel av motivet på vei ut av bildeflaten, gjerne delvis utenfor.
Dette er det jeg ofte tenker på som et ''mormorbilde'', fordi min mormor hadde en ganske sterk tendens til å lage slike bilder. Hennes må vel betraktes som vådeskudd, men slik ser jeg ikke på ditt.
Plasseringen av katten synes jeg er helt grei her, men hvorfor delvis kutte av den hodet? En tenksom katt på byvandring med rynker i panna måtte da være av interesse? Den har jo hodet bøyd tenksomt nedover, men kanskje mangler rynkene i panna? Halen tyder på stolt katt.
Hmm, kanskje er det noe i det å kutte slik likevel, nemlig det at da må betrakteren spinne videre på det han ikke ser. Eller gå raskt videre fordi katten var hodeløs.
Viktig at folkene følger katten med blikket, eller er det kanskje fotografen som fanger oppmerksomheten? Utsnittet av miljøet er OK.
Odd Tore
Stig Børre E.
Tøfft. Katten og det lave kamerastandpunktet er helt genial.
Gjør et typisk turistbilde til noe helt annet.

StigB
Avsluttet .
Jeg syntes det som gjør bildet spenndende er at du ikke har noe som helst kontakt med katten. Totalt uenig at du burde fått med fjeset. Menneskene bak ser på katten som vandrer rundt, og er på vei ut av bildet. Fin diagonal komposisjon som begynner med bygningen og følger halen og ryggen ned, helt ut av bildet. Bra!
Dorte G.
Morsomt tenkt. Men jeg synes ikke katteideen er nok til å gjøre dette til noe særdeles interessant bilde.
Dorte G.
Morsomt tenkt. Men jeg synes ikke katteideen er nok til å gjøre dette til noe særdeles interessant bilde.
Steinulf L.
Enig med Stig Børre her. Flere hakk over vanlige turistknips. Men skulle nok gjerne ha sett kattens hode..
Bente K.
Hyggelig å se at bildet engasjerer. Med eller uten hode!
Jeg likte Espens forslag om tettere beskjæring og har lagt den ut som v2, takk Espen.
Odd Tore, jeg var nok litt som din mormor her, for katten beveget seg hele tiden.
Men jeg likte at den var på vei ut av bildet da jeg fikk det opp på PC- skjermen. Hadde jeg fått med hele hodet synes jeg bildet ville mistet litt av bevegelseseffekten.
Bente
ingebjørg fyrileiv g.
Artig og annerledes. Katten blir utrolig varm (stor kontrast) i forhold til resten av fargene i bildet. Jeg liker vinkelen, savner hodet (men v#2 blir best av de to), og skulle gjerne ha sett at ikke monumentet sto der.. Buen fra kirken bak fungerer utmerket, og uttrykkene på menneskene bak gir litt spennening. Formatet kunne ikke ha vært noe annet.

vh ingebjørg
Espen S.
Hyggelig å kunne bidra Bente! Den horisontale beskjæring ble akkurat som jeg mente, mens jeg mener du kan være enda tøffere på den vertikale. Kutt på andre siden av tårnet, mellom tårnet og paret. Da blir du også helt ''kvitt'' hodet/nakken på katten.


Synes JEG da... :o)
Eivind B.
Flott capture, V2 en stor forbedring, mye dynamikk, digger halen. Legg gjerne ut en S/H-versjon:) Mvh Eivind
Bente K.
Ja, da har det kommet en v3 også. Ved å fjerne tårnet helt ser jeg at det forsvant et forstyrrende element i bildet - og bildet ble litt renere. Enda engang takk Espen.

Monumentet var, som så ofte i bilder, umulig å flytte på, og jeg er helt enig med deg Ingebjørg i at det ikke burde stått akkurat der.

Dersom jeg konverterer dette til sv/hv mister jeg kattens farge som en gylden kontrast i bildet, og jeg tror ikke dette bildet vil funke så godt i sv/ hv Eivind. Men det er mest sannsynlig en smaksak.
Bente

Ann F.
V3 er aboslutt best, at hele hodet på katten er borte virker mer feil og derfor helt riktig. At tårnet er borte, er også bra.
Monumentet, eller hva det nå er, rett bak kattens hale kan virke litt forstyrrende, men på den annen side følger de hverandres retning.

Mvh Ann
Espen S.
v3 ble bra Bente. Det er som AF sier; Det er feil, derfor blir det riktig.

Jeg synes monumentet er vesentlig i bildeflaten, men helt optimalt sett burde den vært luft mellom halen og monumentet.

Nå har du en diagonal i kattens kropp og steinene på vegen. Diagonalen får hjelp av vertikaler som går diagonalt gjennom bildet og binder det sammen (halen, monumentet og kirken). Blikket ender på kirken, som fører det til paret. KULT!

Espen
Jan Frode A.
Når først katta er kutta, så hvorfor ikke gjøre det til de grader? Derfor liker jeg versjon #3 :-) En orange fargeklatt i et grått betongmiljø, gjør bildet spennende. Samtidig får du med en miljøskildring av området, der en aner fasader og mennesker. Flott og anderledes bybilde.

mvh Jan Frode
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu