Praktærfugl med isvannsspeiling
Har du først vært på Svalbard, sitter det noe igjen når du kommer hjem.
Du lengter tilbake! Du har annektert den berømte Svalbardbasillen!
Den blir ikke lettere å utholde ved å se alle de utsøkte bildene som fotovenner publiserer på fotodottno for tiden. Så får man kaste seg ut i det selv også. Den digitale hånden griper ned blant nuller og ettall på harddisken for å finne noe som egner seg. Så får man håpe filen består av flere ettall enn nuller...
Utstyr
  • 1 Ds Mk II
  • 300 1:2,8 + 1,4 conv
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/2500s
  • Nei
  • AnnetFrihånd fra gummibåt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger2062
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_239336} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (49)
Andreas L.
Ja, det er vel ettallene vi vil ha når vi fotograferer :). Jeg likte dette. Det er jo en fugl som flakser, men måten du har fanget øyeblikket på og de nøytrale fargene rundt fuglen får bildet til å se avslappende og behagelig ut.

-Andreas
Cristina B.
Imponerende, og flott å se.
Utrolig skarpt, og jeg tror bildet ikke hadde trengt noe særlig usm i etterkant. (Eventuelt dempe hvit strek over ryggen på fuglen.) Nydelig bakgrunn, som fremhever fuglens farger, og i tillegg gir bildet fart og liv. Speilingen i sjøen er prikken over i-en. Alt stemmer! En glede å se ett meget vellykket bilde.
Mvh Cristina
Kjell Sigurd S.
Fint fluktbilde av en fugl jeg aldri har opplevd. En skikkelig vakker skapning. Definitivt mest 1-tall her Kjell. Meget fin skarphet og naturlige farger. Liker vingeposisjonen og den fine gjennomskinneligheten i de. Fin kontakt med fuglen. Prima.

Kjell E
Robin J.
Meget pent fluktbilde av en flott fugl. Teknisk overbevisende presentert. Flotte ''arktiske'' farger i hele bildet. Et utrolig fint bilde etter min smak. Mvh RJ
Bent O.
Hei Kjell, der kom den!!! Denne har jeg ventet lenge på. :-) Fantastisk bra, og spesielt med tanke på opptakssituasjonen. Dette bildet misunner jeg deg. Har alltid hatt lyst til å få fanget praktærfuglen, og her har du klart det på en utmerket måte. Gratulerer og takk for en hyggelig tur.

mvh Bent
Terje S.
Hei Kjell !

Du legger ikke ut mange bilder på foto.no men de du legger ut holder meget høy klasse. Nok ett topp bilde fra deg Kjell.

Mvh Terje
Viggo Strand K.
Nydelig, elegant, kjempebra. Dette var virkelig flott. Fin positur og dempede klare ferger. Dette kan du være stolt av.

Viggo
Odd Tore S.
Meget elegant.
Ser teknisk meget bra ut for en ikke-fuglefotograf, vellykket blanding av nuller og ettall.
Sporene i vannet tyder på at dette er nr. 2 i sveiten?
Odd Tore
Arne S.
God presentasjon av en vakker fugl.
Ketil K.
Knivskarpt og flott gjennomført av praktærfuglhannen. Hyggelig å se dette bildet på fotono. Det er jo samme fuglen jeg fikk bilde av se bilde nr. 289177, men ditt ble adskillig bedre. Litt rart at det ikke nådde høyere opp i Biofotokonkurransen nå sist, men der var det nok litt kvotering på fuglebildene.
Carsten A.
Fint opptak av en fugl med vakre farger og tegninger. Litt for tydelig oppskarpingskontur over gumpen. Prøv Fred Mirandas CSPro, med den unngås slikt.

I tillegg til det Ketil sier vil jeg legge til at juryen i Biofotokonkurransen består av meriterte naturfotografer - jeg ser ikke bort fra at mange av dem kan ha bilder av praktærfugl som en enda bedre enn dette . . . og at kvoten for endogså meget gode fuglebilder er begrenset er sikkert nok.

MVH CA
Kjell Ivar Ø.
Skarpt og flott av en fargerik fin fugl. Gratulerer.
Mvh Kjell Ivar
Vegard L.
Virkelig bra dette. Håper du legger ut flere bilder.
Mvh Vegard
Per Harald O.
Usedvanlig godt fra gummibåt!
Svein B.
Praktærfuglen bærer sitt navn med rette, og her gjør du den slett ikke til skamme. Et FLOTT bilde av denne iøyenfallende fuglearten, delikat utført. Nydelig positur og komposisjon, og lyset er eventyrlig fint. Ørlite hard oppskarping er nevnt, det unngår du når bildet forhåpentligvis skal printes til stor veggpryd- det fortjener et slik bilde.

Mvh
Svein B
Odd E. k.
Hei Kjell!

Et praktbilde av fuglen. Upåklagelig skarpt og i en flott positur som fremmer hele fuglen. Høyden over isen gir en fin speiling av fuglen i isen. Isfalten med fargene innover i bildet fremmer fuglen meget godt. Muligens er bildet noe for blasst, noe som lett kan rettes opp.

Mvh

Odd E.
Rolf S.
Ett nydelig bilde av en nydelig fugl i et nydelig lys.
Mvh Rolf
Aleksander M.
Hei
Flott bilde av denne vakre praktærfuglen.

Mvh Aleksander
Kjell G.
Mange takk for alle vennlige og interessante innspill på bildet mitt. Og takk for 4 anbefalinger. Dét varmer i en guffen vinterkveld.

Christina og Carsten: Helt riktig at en ''oppskarpingskontur over gumpen'' burde vært unngått. Fred Miranda skal settes på saken med det aller første.
:-)

Bent: Takk selv for en hyggelig tur! Den er arkivert i minneboken med et stort pluss!

Odd Tore: ''Sporene i vannet tyder på at dette er nr. 2 i sveiten?''.
- Helt riktig. Og ganske observant! Det er hunnen som går opp først. Antagelig den samme som vises i det utmerkede bildet til Ketil.

mvh kjellg
Mats A.

Hei Kjell!
Et ufattelig godt bilde! Etter min mening ''stemmer alt'' i bilde ditt. Skarpheten er flott, og ikke minst motivet. Fuglens bevegelser er fanget så godt at det nesten gir en opplevelse av å se den ''live''. At bildet er litt blasst gjør ingenting når bildet i sin helhet er så godt (det fikser du vel kjapt uansett). Dette er, som tidligere sagt, et bilde å være stolt av.

Mvh Mats
Geir Arne M.

Flott Kjell , skarpt og fint med flott positur. Bakgrunner passer også fint.
Men skulle gjerne ikke hatt den så ''ut'' av bildet.

mvh
geir
Eyvind R.
Et godt fluktbilde, Kjell. Velplassert fokusplan og god posisjon på vinger/kropp.

BRA!

Mvh Eyvind
Peter W.
Imponerande skärpa i flykten! Gillar det låga perspektivet som är mycket snyggt. Du kanske till och med låg på isen och fotade? Blir lite lätt avundsjuk här, skulle gärna fota på Svalbard själv.

Mvh Peter
Brita Helen E.
Hei!
Et nydelig og elegant bilde av denne vakre fuglen. Flott speiling.
Komposisjon og skarphet er upåklagelig. Det myke, fine lyset ga en fin opptegning av vingefjærene. Imponerende bra utført dette!
Velfortjente anbefalinger! :)

Mvh Brita...
Espen B.
Et mildt sagt fantastisk fluktbilde av denne utrolig vakre fuglen! Nesten så vingespissene berører isen her. Jeg synes bildet er for blasst og en kontrastøkning forbedrer bildet ytterligere. Du tar for øvrig utrolig mange flotte bilder!

mvh
Espen Bergersen
Inger-Lise S.
Et meget godt bilde! Teknisk godt! Ja,dyktig presentert på alle måter.

Inger-Lise:)
Ole Jørgen L.
Kanonbilde, Kjell!!
Rolv B.
Tenk at ærfuglhannen er som elgen: sender dama først utpå! Naturen gjentar seg stadig. Takk for et vakkert bilde og inspirasjon mot det som det ikke finnes superlativer for i vårt språk. Også har vi lært om oppskarpingskonturer. Vi nærmer oss det sublime!
Mvh Rolv B
Avsluttet .
Bra fanget, men kansje litt for skarpt...


Hilsen
Arne
Avsluttet .
Her er det meste sagt allerede.
Et blinkskudd som jeg liker utrolig godt.

ilmy
Stig Morten S.
Imponerende! Håndholdt fra gummibåt.
Steinulf L.
Storslagent.
Monika Frisvold V.
Hei
Dette synes jeg var kjeme nydelig!
Resten er sagt :) mvh monika
Kjell G.
Takk for nye og veldig hyggelige kommentarer. Og takk for 2 nye anbefalinger!

Halo er nevnt. Jeg har siden sist gått til innkjøp av en Photoshop plugin fra Fred Miranda etter råd fra Carsten A. Så får vi se om vi slipper slike konturer i fremtiden.

Det er nevnt at bildet kan være noe blast. Mulig det, men jeg var veldig bevisst på at skyggepartiene ikke skulle gro igjen. Jeg brukte kurveverktøyet i Photoshop (ganske kraftig verktøy for å si det mildt) med litt ekstra forsiktighet med tanke på å beholde tegninger i de mørkeste partiene.

Med vennlig hilsen Kjell G.
ingebjørg fyrileiv g.
Gratulerer så mye som ukens, Kjell! Dette var en aldeles nydelig fugl med en svært fin fargesammenkomst. Øynene har noe av det samme ''triste'' preget som hos lunden. Jeg synes ikke at det skjemmer bildet at det er noe blasst. Hadde det vært mer kontrast, kunne det fort ha blitt for mye. Jeg gleder meg til jeg skal til Svalbard neste år...!! (april/mai).

vh ingebjørg
Odd E. k.
Hei Kjell!

Vi gratulere deg som ukens fotograf. Velfortjent med alle de flotte blinkskuddene du har tatt!!!

Mvh

Odd E.
Ivar B.
Ville gratulere som ukens fotograf! vel fortjent. Et blinkskudd! Ingen kritikk fra min side, bare nytelse. Mvh Ivar.
Anne Ø.
Gratulerer som ukens fotograf.
Du har kvalitetsbilder, gode å betrakte.
Dette bilde av ærfuglen er bare flott!!!!!

Anne:)
Solveig F. K.
Vakkert bilde. Nydelige farger på fuglen. Bare å nyte.
Mvh Solveig
Svein B.
Jepp, gratulerer som ukas fotograf Kjell, vel fortjent!

Mvh
Svein B
Rune S.
Nydelig, skarpt og fint i flukt! Flott fanget i fine farger! Gratulerer som ukas fotograf:-)

Mvh
Rune S
Eli B.
Utrolig vakkert, og gratulerer som ukens fotograf!
mvh Eli
Erik J.
Her har ekspertene på denne genre uttalt seg meget positivt, og jeg har neppe mye å tilføre. Bildet er utrolig flott, jeg ser på bildet som et kjempebra fotografi- men har ingen referanse til et endeløst arkiv av konkurrerende praktærfugler. Gratulerer som ukens fotograf, vel fortjent!
Jan-Eilert P.
Pent bilde av pen fugl.

Bra bilde og litt orginalt med speiling mot is. Syns kanskje du kunne dempet toneforløpet på h. side bittelitt. De lyse feltene tar litt oppmerksomhet fra fuglen og med dagens muligheter bør det ikke være noe problem.

Men når det er sagt er dette et meget delikat bilde av praktærfugl.

Jan-Eilert
Espen A. I.
Godt fanget - bra eksponert. Synes bildet blir litt sidestilt og mangler dybde - det hjelper dermed ikke med litt dus forgrunn. Litt mer fra siden (vet dette er strenge krav og umulig å endre på i ettertiden).

Espen
Venche J.
Jeg lar meg bare imponere over det du får til, og er sånn passe grønn av misunnelse. :)

Veldig bra, syntes nå jeg da.

Wenche.
Gro K.
Hei Kjell.
Finnes det flere supelativer ? Du har fått de fleste, og de er vel fortjent.
Siden jeg ikke er så inne på dette med oppskarping, ser jeg det ikke.
Jeg synes heller ikke fargene er for blasse. Det er dette som virker naturlig for meg. Bakgrunnen er delikat, den arktiske følelsen er der.
Jeg må si jeg er aldri så lite misunnelig. Jeg får nøye meg med minnene om den praktfulle fuglen.
Jeg har ett forslag til å gjøre bildet ennå et hakk hvassere (men dette er jo en helt personlig mening som du sikkert ikke er enig i). Jeg liker ikke den uskarpe stripen i vannet etter æa. Det holder med den øverste delen av speilingen, og kanskje et LITE stykke inn på stripen. Jeg synes den nederste del av speilingen i dette tilfellet trekker ned. Gjør du dette får du et ''blyantformat'' som gir en enda sterkere følelse av fart.
Har ikke selv sett at du er ukas fotograf (beroende på måten jeg går inn på ''dotten''), men jeg gratulerer så meget nå. SÅ skal jeg finne siden der det er annonsert.Jeg er HELT SIKKER på at det er FORTJENT.
Hilsen Gro.
Lars-Anders M.
Helt rått.
Mads B.
Hei! Gratulerer med enda ett flott bilde fra deg! Skarpere enn mange jeg selv tar av motiver i ro!
Mvh Mads B.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu