Vinternatt
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-01-28 12:23:31
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • Tokina 12-24mm f/4
  • Brennvidde15mm
  • Blenderf/11
  • Lukker2min 36s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_236046} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Avsluttet .
Nydelig vinterbilde:)
Anne-Lise S.
Fargene er utrolig fine her, og på himmelen er det som om det skråner nedover mot høyre. Du får frem fine konturer i snøen her, og fargen på snøen er en gjenspeiling av himmelens farger. Flott med den tunge snøen på busker og trær. Nesten trolsk stemning, som vi jo har her i landet når snøen ligger ny og tung. Et bilde jeg vil omtale som ''pent''.

Anne-Lise
Nina S.
Vinterstemning med vakkert blått bakteppe, fint med det lette skydekket. Fin stemning.
Mvh Nina
Monika Frisvold V.
Hei
Et nydelig stemningsbilde i vinterland...
Flott lys og vinterfarger...
mvh monika
Harald H.
Enig med de andre: Flott bilde. Jeg ville kanskje vurdert å gjøre snøen i forgrunnen ørlite hvitere (uten å brenne ut selvsagt)., men beholdt trærne og en flott himmel som den var. H :-)
Kristoffer Ø.
Dette bildet fikk meg i stemning med en gang! Flott himmel. Liker blåfargen på himmelen, og generelt lyset i hele bildet! Nydelig!

- Kristoffer -
Odd E. k.
Hei Torbjørn!

Et flott komponert bilde, der snøen's rosa skjær kommer vakt frem. Trærne er snøfulle og tunge og står fint plassert i terrenget og på den åpne sletten i forgrunnen. Himmelen med sine skyer og blåtone setter en fin stemning på motivet. Flott komponert og sett Torbjørn!

Mvh

Odd E.
Torbjørn K.
Hei, og takk for alle kommentarer.

Harald: Jeg er enig med deg i at snøen kanskje er litt for mørk. Jeg har derfor prøvd meg på en v2 med lysere snø, samt et svakt blå-tonefilter for å gjøre fargetonene noe kjøligere. V1 Har et litt varmt preg, og mye av dette kommer trolig av ''lys-støy'' fra Tronheim. Bildet tatt bare 5-10minutters gange fra det området i Trondheim som har flest kjøpesenter (Tillerbyen).

Torbjørn
Oddvar B.
Pent og rent vinterbilde med fint formidlet stemning i begge versjoner. Et nytt bra bilde i fra deg.
Cornelia T.
Hei,
Dette er et fint ''nattbilde'', som en drøm. Fin stemning.
mvh, ct
Ivar B.
Nydelig lys i himmelen. Den tekniske biten har du gjort svært så bra ved eksponering og etterarbeid. V2 gir et kjøligere preg som kler motivet godt. Fin vinterstemning og et godt bilde dette Torbjørn, men den store nattfølelsen får jeg ikke, men det er vel heller ikke nødvendig. Mvh Ivar.
Sander M.
Stille, kjølig og flott bilde :-)
Stine J.
Hei Torbjørn,

Nydelig vinterstemning hvor himmelen virkelig er et flott skue bak de snøkledde trærne. V2 har hvitere snø og ser dermed best ut i mine øyne. Fin og tradisjonell komposisjon.

mvh Stine
Odd Tore S.
Pent og stille vinterbilde, ganske tradisjonelt motiv, men til å like.
Meget lyst til å være nattbilde, jeg får heller følelsen av en kveld av den ikke helt varme sorten i Trøndelag.
v2 er mest hvit.
Når det gjelder farge på snø om natta, synes jeg valget kan bli vanskelig. Ofte er det jo kraftig blåstikk. Skal det fjernes?
Gjenglans fra tettbebygd strøk, lysløyper? Kan være gyseliggult.
Salomonisk løsning: Legg ut i s/h?
v1 gjør seg bra da, med mye tegning i snøen. Men ikke noe typisk nattbilde.
Odd Tore
Steinulf L.
Vakkert. V#2 harmonerer mest med min smak.
Kjell Sigurd S.
Vakkert dette Torbjørn. Fine detaljer du har klart å få frem på tross av mørket. Effekten i himmelen er vel det som er nærmest til å indikere natt, spesielt blåfargen. Kanskje ikke å spennende komposisjon. Fint laget.

Kjell S
Ann T.
Et meget pent vinterbilde, Torbjørn. Nydelig med tunge snøen som ligger på trærene. Fint lys du viser oss her. Men jeg vil aldri har gjettet at dette er et natt bilde uten tittelen! Utrolig hva man kan få frem med så lang lukkertid. Det som er litt spesiellt også er at det er nesten ingen skygger fra trærene. Noe som ville ikke har skjed hvis samme bilde hadde vært tatt på dagstid med kort lukkertid.
Mvh. Ann.
ingebjørg fyrileiv g.
Oi! For noe utrolig flotte blåtoner og godt eksponertt snø! (v#2) Ja, dette likte jeg ved første øyekast. Du har gjort et vanlig motiv annerledes og serverdig. En nytelse.

vh ingebjørg
Svein B.
Tja Torbjørn- jeg har sett altfor mange ''nattbilder'' her inne som mangler totalt noe av nattstemningen, fordi de er eksponert og gjengitt som totalt dagslys, til at jeg lar meg rive helt med. Du får meg til å undres hvorfor folk gjør dette- det er det beste bildet gjør for meg. Utenom det blir det ett greit bilde av snøkledd granskog i vagt vinterlys med blått stikk. Et godt stykke unna det høye nivået du generelt presenterer synes jeg.

Mvh
Svein B
Jan Frode A.
Lys og farger sitter etter min smak best i versjon #2.
Flott stemning og lys i bildet, uten at det allikevel gir meg den store nattefølelsen.
Komposisjonen med trær i ymse størrelser i forgrunnen, sammen med smøbølger i den snødekte marka, gir fint liv og dybde innover i motivet.
Teknisk godt gjennomført som vanlig fra deg.

mvh Jan Frode
ingeborg w.
Tja, helt greit vil jeg si. Langt fra de vanlige høgdarene du pleier å presentere. Det blir for kjedelig motiv og ikke noe spesielt ved det som hever det over gjenomsnittet. Jeg vet du kan så mye bedre.
Bergliot E.
Flott vinterbilde som jeg syns ble best i v1. Likte fargene bedre her. Ensomt, uberørt, uten fotspor...veldig bra!

Bergliot:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu