Jerpeportrett
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-I 500/4 D IF ED
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/30s
  • Nei
  • AnnetKraftig utsnitt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger456
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_235828} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Kjell Sigurd S.
He he, herlig! Originalt og sprekt komponert. Liker at noe kvist og kvast er med for å skape miljø. Teknisk bra som vanlig. Svært severdig dette Svein.

Kjell S
Knut Børge S.
Hei Svein!
Et utmerket bilde av Jerpa dette, flott komposisjon, resten av det tekniske sitter som vanlig.
Å få bilde av denne skogsfuglen synes jeg i seg selv er kjempebra, ikke mange som har så mange bilder av jerpa å se tilbake på som du:)

Hvordan virker jerpa egentlig, er den mer sky en dens artsfrender??

mvh KBS
Knut Børge S.
Heheh artsfrender, jeg mener selfølgelig de andre skogsfugl slektningene:)
Jan-Eilert P.
Veldig spesielt jerpe-bilde. Har aldri sett noe lignende.

Teknisk bra og spennende løst.

Synes det er sus over dette.

Jan-Eilert



Ole Birger S.
Dette bilde likte jeg godt, og blir igjen imponert når jeg ser brennvidde og lukkertid som er benyttet under opptaket. mvh obs
Ivar B.
Komisk. Hyggelig bekjentskap denne Jerpa. En fugl jeg synes jeg ser sjeldnere og sjeldnere. Det er også en fugl det ikke finnes for mange bilder av. Dette er noe av det bedre jeg har sett av denne arten. Mvh Ivar.
Odd E. k.
Hei Svein!

Fra lundefugl til jerpeprofil. Liker disse positurene der de fremmer fuglen på en spesiell måte. En kommer mer innpå fuglen med disse portrettene, blir kjent med de på et annet vis.Vanskelig å forklare Svein!. Flotte er de i alle fall, der skarpheten , lyset og fargene blir så mye mer detaljerte enn mine bilder i helprofil. Flott fanget og presentert Svein.

Mvh

Odd E.
Aleksander M.
Hei
Synes dette var et artig bilde. Artig positur på jerpa. Topp teknisk også.

Mvh Aleksander
Gunnar K.
Fin komposisjon av jerpa. Imponerende skarphet når jeg ser på lukkertiden. Mvh Gunnar K.
Svein B.
Hei, og takk for kommentarer. Jerpa er jo en art jeg er utrolig facinert av, og en art jeg har brukt mye tid på.

KSS: Jerpa lever i kvist og kvas, og miljø hører med i bildene- men det har lett for å bli mer kvist og kvas enn jerpe- det ligger til jerpas natur å ikke eksponere seg for fotografer. Med nok forsøk og litt flaks hender det jo at balansen blir bedre i fotografens favør enkelte ganger.

KBS: Jerpa er kryptisk, ingen tvil om det. Den blir jo karakterisert som alt fra tillitsfull og troskyldig, til sky og anonym. Og alle disse beskrivelsene kan nok faktisk brukes. Den er sky, anonym og godt kamuflert. Men den er der- så med litt kjennskap til fuglen og dens ''svakheter'' er selvfølgelig også denne fuglen fullt mulig å fotografere. Jerpa har ikke noe vårspill på linje med de andre skogsfuglene- storfugl og orrfugl, som gjerne nåes relativt greit på leikplassen om våren, og den muligheten finnes derfor ikke med jerpa. Den er nok ikke mer sky enn andre skogsfugler, men gir heller ikke noen ''gratissjanser'' til fotografen. I løpet av 20 års erfaring med lokking av jerpe og mye nærkontakt med den har jeg ikke mange dagene med riktig store fotomuligheter- men denne dagen (i går) var det 4 GB med jerpebilder på kortet ved endt dag- så det var en dag av de skjeldne.

JEP: Takker, vil du se noen riktig gode jerpebilder anbefaler jeg boka ''Storfugl orrfugl jerpe'' med Frank Haug og Roar Hansen.

OBS: Dårlig lys er en utfordring, og denne dagen/ettermiddagen var ekstrem. Dette bildene er ett av de første bildene tatt mens det var ''bra'' lys. Til slutt var det ISO 1000 og 1/10 sek, da begynner det å bli trått. Men selv da ble det noen riktig skarpe.

IB: Her har jeg inntrykk av at jerpa er stabil- om ikke økende. Den kan nyte godt av litt hogst- som igjen gjerne vokser igjen med lauvskog og etterhvert gir gode jerpebiotoper der det før var heller ensartet og ''livløs'' granskog.

OEK: Slik du beskriver din opplevelse av bildet som et portrett gir meg en følelse av at bildet funker. Jeg prøver å gi en tett opplevelse med slike portretter, og der bildet presenterer fuglen på en måte som er beskrivende for arten. Jeg føler selv også at dette bildet virker ok for meg i så måte.

AM og GK: Takker så mye.

Mvh
Svein B
Rolf S.
Ett anderledes portrett-bilde men som fungerer veldig bra, god skarphet og godt komponert/ beskjært.
mvh Rolf
Avsluttet .
Stilig og litt anderledes fuglebilde,liker godt utsnittet:-)
Hilsen Tone!
Eirik G.
Høy vanskelighetsgrad kan jeg godt skjønne. Har selv forsøkt litt i høst på denne arten. Som du sier, til tross for mange møter så er de aldri i ''åpent'' lende.

Her får jeg herlig kontakt med fuglen, og spesielt blikket treffer meg. Kunne selvfølgelig tenkt meg litt finere lys på fuglen, men man får tage hva man haver. Øynene er ikke sylskarpe, men fungerer absolutt slik som de er.

Gratulerer med et meget godt portrett!

EIG
Svein B.
Tusen takk for kommentarer fra dere tre siste også.

EG: Jeg kunne nok tenkt meg litt mer lys- og gjerne lys med litt mer liv i- selv også ja.

Mvh
Svein B

Ketil K.
Imponerende tett på! Flott blikk og komposisjonen sitter fint.
Carsten A.
Meget bra - enig med Ketil K.

MVH CA
Svein B.
Takker så mye for kommentarer fra dere to også, Ketil og Carsten.

Mvh
Svein B
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu