Velkommen, vi har ventet på deg II
Velkommen, vi har ventet på deg II

I min forrige versjon av virkeligheten bortenfor kjellernedgangen, så jeg for meg helvete som en brennende svovelpøl, derav ordet svovelpredikant. Denne gangen kommer jeg med en alternativ destinasjon, kanskje et mer tilforlatelig sted å tilbringe evigheten?
Sjefen for innsjekkingen stå klar med nedtegnelser av alt faenskapet du har gjort gjennom et langt liv, side opp og side ned, epleslang, skremt en gammel dame, bø, alt står der. Selv den lille vrien på selvangivelsen som ligningen ikke oppdaget kan denne fyren dokumentere, det som nå venter er straffen for det hele.
På folkeskolen fikk jeg de mest fargerike beskrivelser av bibelhistoriens mange tildragelser, fra Sodoma og Gomora, via alle Egypts plager til apokalyptiske syner i åpenbaringen, masse fete bilder i de historiene der. Tenk deg når Herren drukner hele den egyptiske hær, for ikke å snakke om syndefloden, ikke mange som gikk tørrskodde den gangen nei, fæle greier.
Det er flere enn meg som har hatt slike syner, billedlige framstillinger fyller museer, kirker og klostre over hele den kristne verden. Jeg har sett masse obskøn kirkekunst, blod og gørr blandet med hellige jomfruer, hadde noe slikt blitt lagt ut her ville det garantert blitt ropt på sensur.
I dette fredagsbildet gir jeg min framstilling av mottagelseskomiteen som venter de av oss som åpenbart kommer dårlig ut på dommedagsdagen.

Jeg forstår at bildet inneholder tanker/personer/objekter som kan virke støtende på satanister og andre religiøse med et uavklart forhold til djevelen; jeg er oppriktig lei meg dersom din tro blir rokket ved denne framstilling av evigheten.

Nyt det, hilsen
Helge

OBS; jeg lager bildene i mørkt rom med full skjerm.
Del i min opplysningskampanje om de psykiske senvirkninger av overdreven religionsundervisning i barneårene
Bildet inngår i albumet religiøse særheter - sære bilder
Utstyr
  • Nikon D200
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetGanske mange lag pluss Enigma på øret
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_235683} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
christopher t.

ver hilset Gorm - masse fandenskap og humor - det kan jo hende vi får det lit gøy tross alt i kølbingen - digbart
hilsen doc
Avsluttet .

Syns dette er helt topp og du framstiller det på en måte som får meg til å fryde meg noe helt enormt.Det er morsomt og grusefullt(et ord en venninne av meg en gang laget) på en gang og jeg tror som du sier at mange satt med forferdelige bilder i hodet etter undervisninger i søndagsskoler og på skolene.Du er en ener på dette,bare fortsett,jeg gleder meg til hver gang.
Hilsen Tone!
Rune S.

En morsom kreasjon dette her. Jeg synes du har lykkes ekstra bra med Satan! Påminner litt om John Cleese med lang, arresterende pekefinger og en ''herlig'' skadefryd i ansiktet:-) Bra jobba!

Mvh
Rune S
Lars-Anders M.

Fork 3,11 Alt skapte han vakkert i sin tid.
Også evigheten har han lagt
i menneskenes hjerter.
Men de fatter ikke det verk
som Gud har gjort fra først til sist.

Jes 24,22 De skal samles som fanger i et hull,
stenges inne i et fengsel
og langt om lenge få sin straff.


Bra bilde.

Mvh
L-A M.
Wenche J.

Helt raatt bilde Helge:):)
Jeg var under 3 aar (flyttet paa Lundsida da jeg var 3 aar) da jeg gikk paa soendagskole utenfor Kristiansand. Her ble det brukt filtfigurer som ble lagt paa en tavle. Jeg fikk stempelstjerne hver soendag og soelv og gull stjerner etterhvert. Laerte aa synge: ''Gud vil jeg skal vaere et solskinnsbarn''. Dette er mine foerste minner..... senere kom skremselen for alvor med alle fantasibildene som folger med dette.
Du maa ha det fantastisk morro naar du lager disse bildene. Liker de klare, sterke fargene du har brukt.
Mvh Wenche
Laurberg G.

Hej Helge. Jo. Ingen tvivl Helvedes rædsler allerede her på jorden. Skærsildspine og dårlige forventninger øder vel mere frit sjælsliv end noget andet. Så lad dog de der udøver toruren: præster, lægprædikanter, missionærer og skolelærere samles hos sct. Peder. Og da vi andre jo ikke kan komme der, får de det så kedeligt som de har fortjent. Thi her er jo ingen at forarges på. Kun at se frem til dagens asketiske ret, men vi andre vel samles i veloplyste sale med flammende vid og mujlighedden for at fyre lidt carnabinolsødet tobak i en såkaldt fed blanding mellem ligesindede drukmåse og stof- og livsmisbrugere. mvh. lau
Renato M.

Hola Helge
Dette har blitt en koselig fredags tradisjon og spennende er det hvar gang
ha god helg
Renato
Eivind B.

Det er tekst og bilder til ettertanke du serverer, Helge. Jeg har vel forlengst har gitt opp å føre regnskap over syndene mine, ettersom det har blitt en del røde tall.. Men jeg sitter også med denne litt gnagende følelsen av det er noen som gjør det.. Hva om osv? Inntil vi får vite, tar jeg sjansen på å fylle livet med gode dager som best jeg kan. Flott arbeid og god helg! Mvh Eivind
Anne Lene B.

Hei Helge
Djevelsk frydefull står han der og tar imot
oss skamfulle syndere som ikke har gjort bot.
For alt fra epleslang til mangel på mot.
Alt er ført med en sirlig og vaktsom penn
og du min arme havner nok ikke i himmelen.

Takker og neier pent for nok en eminent stund!!

Ønsker deg en riktig god helg med kreative sprell!!

Hilsen Anne Lene
Avsluttet .

Hei,
Herlig igjen, Helge. Ubetalelige uttrykk og holdninger hos ”alle” modellene. Han som har plassert seg i pipa, har kanskje en tanke om å blokkere for røyken fra der hvor grillingen går for seg – kanskje skape et ekstra trykk i komfyren? Sikkert best å ha gassmaske, uansett, i en så utsatt posisjon.
Kan ikke dy meg for å bidra med en liten historie, om lutheranere – siden de her i landet vel må regnes som hovedansvarlige for de nevnte senvirkninger av sin lidenskaplige helvetesdyrking – som de så som sin plikt å videreformidle til mindreårige. ( Kanskje de fortsatt ser en utfordring i dette, hva vet jeg?) Historien ble ofte fortalt i lystig lag blant katolikker, i det minste for noen årtier siden. Egentlig er det stort sett bare hovedpoenget jeg husker, men pytt – får forsøke å sy sammen litt selv.
Vel, det var en avdød som, etter en rimelig tids opphold i skjærsilden, kom til det andre stedet. Ja, dit hvor forholdene var såpass trivelige at en evighet der slett ikke virket avskrekkende.
Naturlig nok var det St. Peter som tok i vennlig i mot. Han tok seg tid til å gi den nyankomne en guiding rundt for å gjøre ham kjent med forholdene. Denne så seg forundret rundt. Det var grønt og frodig, og skjønnheten lyste mot ham over alt. Han så mennesker, enkeltvis og i flokker. Alle virket avslappede og harmoniske. Med smilende ansikter ruslet noen bedagelig rundt, andre satt sammen i vennlig samtale.
St. Peter pekte på de forskjellige flokker og fortalte hvem de var. Det var mennesker fra alle samfunnslag. Det var tilhengere av et utall av religioner og sekter, bevegelser og trosretninger. Alle hadde de kommet til forståelse med hverandre.
Etter en stund la den nyankomne merke til en høy mur som de gikk langs. Han spurte St. Peter hva dette var for noe. Til å begynne med var St. Peter uvillig til å svare, men etter en stund sa han:
- Nå, siden du spør, vi så oss helt nødt til å bygge denne muren. Der inne har vi plassert alle lutheranere. Dette måtte vi rett og slett gjøre, for da de så at det fantes noen andre her – vel, da ville de slett ikke tro på at de var i himmelen.
Gleder meg til neste bilde.
Mvh. Rune
Anne Lene B.

Hei igjen Helge
Det ble visst en liten feil i dagens ode, her følger oppdatert versjon

Djevelsk frydefull står han der og tar imot
oss skamfulle syndere som ikke har gjort bot.
For alt fra skattesnyteri til epleslang på lette fot
Alt er ført med en sirlig og vaktsom penn
og du min arme havner nok ikke i himmelen

Gleder meg til flere sprell!!

Hilsen Anne Lene


charlotte s.

dette så ut som en ganske morsom velkomstgjeng,likte godt han som sitter i pipa,tøfft bilde,god helg
charlotte
Helge R.

Hei alle sammen og stor takk for at dere ser og ikke minst kommenterer bildet.
Litt teknisk: bygningene er en gammel sukkerfabrikk i Nerja, bygget i 1880 årene nedlagt i 1920, har stått for vær og vind siden. Jeg har vært der flere ganger for å ta bakgrunnsbilder for egne manipulasjoner, så det kommer mer derfra.
Himmelen er snudd opp, ned, synes at den får mer effekt da.
Menneskene er selvpotrett tatt i et hardt lys på verandaen, dauingen fant jeg på loppemarkedet.
Boken er vinterens inspirajon til egene bilder, hvem det er står på bokryggen.
Et bilde som dette tar tid, jeg teller aldri timer bare cd-er. Til dette har jeg brukt Enigma.
Igjen takk, det kommer et nytt bilde førstkommende fredag, samme tid, samme sted, ha en flott helg, masse gode tanker fra
:)Helge
Geir F.

Ditt forrige bilde fra perleporten var et av dine beste til nå. Et himmelsk bilde. Dette er nok litt lavere på skalaen er jeg redd. Fargene sitter ikke så godt og kompen halter noe synes jeg. Blir ikke helt fortrolig med det tomme feltet i midten. Dette bidrar til at ikke bildet henger helt sammen.

Men som vanlilg er det mye ellevill humor her. Du må hatt det gøy når du mekker. Og at du likner Jon Cleese: He he. Kan være enig i det. Begge har noe av den psykotiske galgenhumoren.
Men altså: Tror bildet ville tjent seg på en litt tettere komp i bredden. Og gresset: Burde det ikkke vært noe mer brunsvidd? kanskje litt svart røyk fras pipa? Savner også et fokuspunkt, blikket mitt flakker uten å finne hjem!

Av de to siste bildene er det nok det forrige som frister mest å bosette seg, selv om det kan være morro her også!

Ellers er jo denne kommentaren din om å såre Satanister fornøyelig. Spesielt med tanke på reaksjonen fra en viss person på sighten.

beste hilsen

-fløde-


Helge R.

Hei Geir!!
Slik sakl det være, litt salt gjør inntrykket lettere å perfeksjonere. Etter som ingen har reagert negativt på min uthengning av satanister håper jeg på like stor velvilje fra kristenfolket på de neste bibelske motivene mine, de blir lagt ut fredager framover.
Dette bilder blir som det ble, la gresset være grønt, la det være åpent for alle å entre de indre gemakker.
Som skrevet, det kommer et par interiørbilder før vinteren er omme.
Til des, en riktig god uke til alle på dotten fra
:)Helge
Avsluttet .

Godt at du har humoren i orden Helge.
Skulle forresten hilse fra Wilhelm, som bor i Spania.

Hilsen
arne
Tom E.

Strålende igjen Helge. Visuelt sett likte jeg nok bedre forrige ukes, men innholdsmessig ruler denne. Ser at Wenche nevner flanellografen og gullstjernene, og flashbackene strømmer på. Det slår meg at om en del av de svært billedlige histioriene man fikk servert i ung alder hadde blitt filmatisert, så hadde de sannsynligvis fått 18-års grense. Det hadde vært morsomt å se salig herr biskop Hallesbys reaksjon på bildene dine.

Fabrikkbygningene fungerer utmerket her, Tobiasen i tårnet som skuer utover står godt til småjævlene og Han Sjøl i forkant.

Mvh TomE

Hvor i Nerja ligger den fabrikken forresten?
Helge R.

Hei og masse takk!!
Wilhelm hvem??
Fabrikkruinene ligger like ved innkjørselen til Nerja østfra, litt vanskelig å finne, inn mellom drivhus, dårlig veg, men såååå fotogent.
I morgen kl. 11 kommer nytt bilde, så følg med
gode hilsener fra
:)Helge
Rune Edvin H.

Hvorfor ikke. Hm.. hvis djevelen fantes, hva ville du ønske han sa når du ankom hans hjem... ? Synes dette er en bra tolkning som passe svært mye bedre til vår tid enn de gamle flamme og hellig jomfru varianetene. Her seg jeg for meg at man må høre på billige revy- eller stand up- nummere inntil evigheten / evt. alle syndene er gjort opp. Foretrekker flammene
Rune
Erik H.

hvorfor er det ingen som kan være ærlige nok og si at dette er en dirtdårlig collage/manipulasjon? for det er det det er.
Helge R.

Hei igjen og takk for nye innspille.
Tja Rune, flammer eller en traurig hverdag, sannelig ikke godt å si når det dreier seg om evigheten.
Til Erik, greit å slenge ut av seg, men det hadde vært bra med noe mer konkret?? Meningen er jo å lære litt av å legge ut bilder her på dotten, ikke sant??
Til alle dere andre, ha en flott fotohelg hilsen
:)Helge
Anna Rosa L.

Fortsett å bruke humor i bildene dine. :) Dette er bare kjempekult!
-rosa-
willy m.

Helge:) bildene sammen med dine små og store synspunkt på alt fra fødsel til død, både før og etter begge deler er en reise i humor, alvor og ja gud vet hva:) kun et ord: fantastisk.
mvh willy
Tove Å.

Dette er så utrolig fett! Det er ikke alt for ofte jeg ler høyt av et bilde - men det er tilfellet her :) Underholdningsverdien på bildene dine er meget stor. Og det er bare positivt ment!
Må legge til at profilbildet ditt også er helt hysterisk :)
Helge R.

Tusen takk for positive innspill, humor er det desverre for lite av i hverdagen. Jeg morrer meg når jeg lager bilder og er glad for at det smitter over på betrakterne, ha en flott dag hilsen
:)Helge
Lars G.

Bra bilde, og historie! Interressant den innsjekk delen. Sjefen kan jo ikke være kvalifisert til å oppholde seg der sjøl, med den oppførselen opp gjennom historien... Mvh Lars G
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu