Mørketids-stemning
Ja, man skal ikke langt sør for å se sola noen dager tidligere. Dette bildet er tatt rett etter mitt forrige bilde. Utsikten er fra Kleiva i Vesterålen mot Lofotveggen i sør. Til høyre i bakgrunnen ser vi Hadseløya og til venstre vises Hennes. Mørke skyer siger inn fra Vest da dette bildet er tatt rett før det blir helt mørkt ute. Bildet er satt sammen av 4 bilder!
Utstyr
  • Canon 1DS MKII
  • Canon EF 24-105 f/4,0 L IS
  • Brennvidde75mm
  • Blenderf/9
  • Lukker8*4s
  • FilmtypeDigital ISO 200, RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger786
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_235677} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Ivar B.
Flott! Synes bildet kler formatet godt. Bildet er rent og enkelt og viser storheten i landskapet. Det er kaldt og vinterlig, samt et snev av varmt lys, og bildet formidler mørketida på en flott måte. Teknisk er det satt sammen fint. Min eneste innvending, er at bildet er litt høyretungt, og i mine øyne får du bedre balanse av å kutte 5-6 cm i venstre side. Mvh Ivar.
Torgeir S.
Takk for det Ivar, for meg blir det helt feil å beskjære mer på høyre side. Jeg synes den litt ''dramatiske'' mørke siden er en viktig del av budskapet / motivet jeg ønsker å vise samtidig som beboelseslysene til høyre ballanserer med det samme på venstre side. Dessuten så mener jeg at månen ''veier'' så mye på venstre side at den ballanserer motivet. Dette kommer ikke så godt fram på et lite skjermbilde, men på en 20x60 cm. og 30x90 cm. utskrift gjør det seg godt. En ytterliger beskjæring på høyre side vil også forandre formatet på 1:3 som jeg liker svært godt på panoramabilder, det er for meg veldig nært det man ser med øynene.

Håper på flere innspill, mvh. Torgeir
Ivar B.
Jeg er helt enig om ikke å kutte høyre side. Jeg er enig i at det tunge i høyre er viktig. Jeg skrev da også venstre side:-) Grunnen til at jeg da føler det blir bedre balanse er at månen og lysene rett under månen kommer mer ut i venstre side og ikke så langt inn som de gjør nå. Jeg føler at de da får litt mer tyngde og veier bedre opp det mørke i høyre som absoluttt må være med. Mvh Ivar.
Torgeir S.
Oops, det var da en liten lesefeil, beklager og takk for oppklaringen. Da fikk jeg i alle fall forklart hvordan jeg har tenkt mht. komposisjonen. Månen er i tillegg plassert / komponert der da den er plassert ganske ideelt iht. tredelingen (gylne snitt).

Mvh. Torgeir
Ole Birger S.
Flott bilde. Dette tror jeg gjør seg skikkelig godt i format på ca 50x150 cm, eller større. Det ser ut som bildet har 2 måner, den minste i midten av bildet, bør fjærnes. mvh obs
Torgeir S.
Hei Ole Birger, hvis det er den lille prikken nede i midten du snakker om så er det faktisk Venus som lyser i sør. Den var det eneste andre himmelobjektet som var synlig da det enda var så pass mye lys på himmelen.

Takker for kommentar!

Mvh. Torgeir
Ole Birger S.
OK, det var prikken i midten jeg mente. mvh obs
Odd E. k.
Hei Torgeir!

Henger meg på skryten her. Et meget flott stemningsbilde, der solen fremmer et fint lys i horisonten. Fjellene i bakgrunnen gir fine konturer gjennom hele bildeflaten. De mørke skyene i høyre bildefelt samt månen på himmelen gir en flott vinterstemning. Forgrunnen med tettstedet passer også fint inn. Formatet passer fint til dette landskapsbildet. Meget bra Torgeir!

Mvh

Odd E.
Anna Rosa L.
Å dette liker jeg!
Jeg har ingenting negativt å si! bare skryt!!
-rosa-
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu