Mørketidslys
Endelig er den snart atter en gang tilbake, denne velsignende lyskula som vi er skilt fra i hele 2 måneder (vi skal vel ikke syte, på Svalbard er den borte i 4!). Dette bildet tok jeg i går, 2 dager før sola vises for første gang på Sortland i 2007. Jeg har tatt et bildet tidligere i vinter av disse samme trærne bilde nr. 270406 så når vi først kjørte forbi i dette lyset fikk jeg lyst å gjøre et til. Det var ekstra flott at jeg fikk den lille månesigden med i motivet, spesielt siden jeg fikk frem skyggesiden også. Sannsynligvis gikk dette pga. lang lukkertid og ideell belysning i skumringslyset. Satser på å få tatt litt mer naturbilder i tiden fremover nå som det blir litt mer fargerikt og lyst her oppe.

Ha en videre strålende vinter alle sammen!
Utstyr
  • Canon 1DS MKII
  • Canon EF 24-105 f/4,0 L IS
  • Brennvidde40mm
  • Blenderf/9
  • Lukker8s
  • FilmtypeDigital ISO 200, RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_235032} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Geir N.
Hei Torgeir.
Et godt komponert bilde med god flateinndeling , som igjen gir god dybde.
Vakre farver av lyset fra solen, som tærne er med på å fremheve.
Meget bra dette.
mvh
Geir
Reidun G.
Du formidler en flott stemning og et fint landskap Torgeir.
Er litt usikker på den mørke skyen.

mvh
Reidun
Thorbjørn R.
Enig med de over. Flotte farger og fin komposisjon. Kanskje kunne du ''løftet'' greinene over fjellene? Hvis det hadde vært mulig....
John H.
Hei
Fin komposisjon og riktig eksponert. Nydelig lys og en god vinterblåtone. Likte dette.
John
ingebjørg fyrileiv g.
For et nyedlig lys og en flott måne! (som forøvrig kanskje kunne ha vært plassert litt mer til venstre!?) Fjellrekka bak fanger også mye av min oppmerksomhet. Jeg føler det faktisk slik at trerekka blir litt i veien. -Det på grunn av overlappingen som Thorbjørn er inne på.

vh ingebjørg
Tom R.
Lekker er nok riktig å si om dette bilde. Syntes du har fått månen veldig fint frem her. Nydelige farger i et godt komponert bilde.

Tom:)
Torgeir S.
Tusen takk for fine kommentarer folkens, takker også for anbefalingen din Tom, svært hyggelig. Jeg får ikke tid til å legge inn så mange bilder så det blir nå et og annet en gang i blandt. Da er det selvfølgelig ekstra hyggelig at folk liker det de ser!

Håper dere kikker innom meg senere, nå kommer jo solen tilbake og gir litt ekstra liv til bildene / motivene.

Mvh. Torgeir
Tone A.
Hei
Eg har sjekka det andre vinterstemningsbildet med solskinn som også var vakkert, men her er det blåtonespelet saman med lyset som gjer mykje for bildet.
Flott forgrunn med den urørte snoen som har flott tekstur forma etter vinden, og med trea på rekke med sine mørke silhulettar mot all lyse tonar. Spesielt dei fire tretoppane frå venstre som stikk over fjella fangar opp dei gylne tonane frå sola. Det tri trea frå høgre har bakgrunn med mørke skyer som bryt idyllen men med orangetonar nederst, som også speglar seg på isen.
Fine linjer i bildet med strandlinja og positurane av den lange fjellrekka bak med sine litt hakkete linjer mot den rolege himmelen med månesigden. Høgresida gir litt liv til bildet med sine mørke skyer som truar idyllen.
Flott dybde, vakre blåtonar og først og fremst eit flott fanga lys i ein storslagen natur.
Velfortjent anbefaling for eit flott komponert og eksponert bilde. Eg budde ein vintar i Narvik og veit difor godt kva mørketid er.
:) Tone
Kjersti F.
Kjempefint lys og komposisjon. Nå må du jo bare tilbake til samme sted og ta bilder både med høstfarger og sommerglede ;o)
Gleder meg til å se.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu