Gråsisik i kamp
Etter en debatt her om kjedelige fuglebilder og fugler på pinne, forsøker jeg å legge ut et litt alternativt bilde fra foringsplassen. Skal bli spennende å få tilbakemeldinger på dette
Bildet inngår i albumet - Norske fugler - - Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen.

De aller fleste av bildene er også tatt i mitt nærområde.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Sigma 300-800mm DG F 5.6
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_234793} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (33)
Terje K.
Hei Kjartan.
Jeg har vært litt fraværende her på dotten i det siste, så jeg har ikke fått med meg debatten du snakker om. Gode fuglebilder er aldri kjedelige syns jeg da. Må likevel innrømme, at det bør kanskje være litt ekstra for å fange min interesse fult ut ;-)

Dette skiller seg helt klart ut... Fin bruk av flaten og liv så det holder, bra bakgrunn. Uskarpheten bare hever bildet spør du meg :)

Terje
Eyvind R.
Et interessant bilde. Jeg synes bildet scorer høyt på innhold med god ''beskrivelse'' av kampen. Fine positurer og bra med bevegelsesuskarphet i vingene. Teknisk er dette ikke fullt så bra. Hodet på fuglene er etter min mening for uskarpe og trolig ikke helt i fokusplanet. Stokken blir litt for fremtredende.

Jeg synes dog bildet er bra da innholdet etter min mening teller mer enn topp teknisk kvalitet. Jeg synes også at noe suboptimal teknisk kvalitet gir en form for ''realisme'' til bildet.

Mvh Eyvind
Eivind B.
Jeg har ikke snøring på fuglefoto, men estetisk og visuelt sett, synes jeg dette er fabelaktig! Digger symmetrien og energien. Liker ikke stokken. Mvh Eivind
Øyvind A.
Dette var noe annet, ja. Jeg liker det godt. Fin situasjon, fine positurer, fin timing. Og passe (u)skarpt.
Ø.
Espen B.
Akkurat dette har jeg også prøvd å fange i det siste. Det hender jo ikke så rent sjelden at disse karene fyker i tottene på hverandre. Å feste de på brikken er imidlertid ikke lett og det synes jeg du har klart meget bra her. Stokken er litt fremtredende men det ødelegger ikke bildet. Symmentrien er fantastisk! Meget bra utført av en situasjon med høy vanskelighetsgrad!

mvh
Espen Bergersen
Odd E. k.
Hei Kjartan!

Et flott fanget bilde av to kranglefanter. Det er vel rivalisering og det med mat som skaper oppstyret. Meget fin komposisjon der fuglene nesten er synkronisert. Fin uskarphet der skarpheten sammen med lyset fremmer flott fargene og detaljene i fuglene. Muligens litt for hardt lys i bakgrunnen til høyre, men det sjenerer ikke totalinntrykket. Flott fanget i et fint utsnitt Kjartan!

Mvh

Odd E.
Anne-Lise S.
Dette er noe helt annet enn vakker fugl med vakre farger i fin fokus og med god skarphet på flott gren med vakker lav ja. Her bringer du oss rett inn i fugl for fight! Liker at du har stubben i fokus mens kampens hete bringer oss rett inn i fuglenes daglige verden med kamp for føa, reviret og ikke minst, dama! Flott dette her!

Anne-Lise
Reidun G.
Situasjonen er fin,
men jeg synes du har bommet på fokus med å få steinen skarp og fuglene uskarpe.
Ut igjen :-)

mvh
Reidun
som har fylt opp søppelbøtta med lignende forsøk idag
Kjartan T.
Takk for kommentarer og litt forskjellige meninger om bildet. Det er altså uskarphet på grunn av bevegelse vi snakker om her. Det ser du ganske enkelt ved å ta en titt på stjerten til den høyre fuglen. Lukkertida er 1/90 sekund.

Jeg har tatt omlag 3000 bilder av fugler i bevegelse den siste uka, og har nå 3-4 bilder som jeg synes det er noe spesielt ved og som derfor ikke har havnet i søppelbøtta. Dette er et av disse bildene. Årsaken er som noen skriver symetrien og energien. Dette er faktisk et bilde jeg kunne ha tenkt meg å forstørret i 100 x 60 og hengt på veggen, men jeg forstår at det er delte meninger om bildet og er glad for det.
Stine J.
Hei

Dette ble nydelig! Bildet er actionfylt og energisk. Meget bra! :)

mvh Stine
Ketil K.
Her synes jeg virkelig du har truffet. Det er flott bevegelse og handling i bildet. Symmetrien gitt av en glimrende timing skaper en fin komposisjon. Lyset i bakgrunnen og roten i forgrunnen bidrar også. Øyeglimt er på plass. Dette er et avansert fuglebilde, helt i tråd med det vi bør jobbe for. Et lite kunstverk i seg selv!
André M.
Herlig. Nærmest som en regissert posering. Bevegelsesuskarpheten fungerer svært godt.
Marcelo V.
Folk etterlyser mere skarphet og fokus. Synes bildet er bra som det er . Det er mye bevegelse noe som antyder at kampen er voldsom. En måte å få en vis skaprhet og samtidig bevegelse er å bruke blitz med den samme lukkertiden du har brukt her.
Marcelo
Aleksander M.
Ganske bra, men ikke helt topp synes jeg.
Litt mye støy, men passe uskarpt.

Mvh Aleksander
Bent O.
Hei Kjartan, spennende bilde. Jeg så diskusjonen med Rørslett og Co, og jeg skjønner hva han mener. Vet ikke helt hva jeg skal si, men det bør vel være plass til det meste her på ''dotten''. Slike eksperimenter er vel ikke det man først begynner med, men det er absolutt moro å se hva som kan komme ut av det. Kan også se for meg bildet i stort format på veggen slik du skriver, men tror nesten jeg ville hatt det uten trestammen under. Blir moro å se fortsettelsen, men jeg håper også du kommer med noen av de gode gamle tradisjonelle også. :-) Ha det bra.

mvh Bent
Svein B.
Dette falt i min smak Kjartan- skikkelig bra. Er ikke stort jeg finner å sette fingeren på her i alle fall- bevegelsene og skarphet/uskarphet er akkurat så bra som det kan bli for å skape fint liv i bildet. Herlig.

Mvh
Svein B
Dag T.
Action! Se, de lever, de siiter ikke pyntelig på en kvist! Bra!
André M.
PS: Jeg kommenterer sjelden fugler på pinne. Fotografi og artsframstilling er to forskjellige ting. Dette er fotografi.
Kjartan T.
Takk til dere siste som har gitt en tilbakemelding på dette bildet også. Setter pris på at det blir likt av ''dottere'' som til vanlig ikke kommenterer bildene mine, men er også glad for at mange av naturspesialistene ser ut til å like det. Jeg kan love deg Bent at det blir mye av det gamle tradisjonelle, men fint at Foto.no kan virke som en inspirasjonskilde til å gjøre slike ting.

Takk for anbefaling Ketil K og Stine J.
Avsluttet .
Hei.

Ja. Flere slike bilder. Dette var interessant.


Hjerteligst
Frode Langset
Line Kristin W.
Meget godt og inspirerende ''alternativ'', dette! :-)
Levende, fullt av eksplosiv energi og efterlengtet personlighet.
Forfriskende fritt for søtt & helledussen, selv de nusseligste små pip-pip'er jo i virkeligheten noen skikkelig råtasser!

Stubben ble vél dominerende og i en perfekt verden ville ansiktene vært noe mer frosset. Ikke helt i mål, men du verden så langt på vei!

- Line :-)
Ann T.
Et flott bilde som viser oss litt av livet blant små fuglene. Veldig bra presentert!
Mvh. Ann
Hans-Jørgen H.
Hei Kjartan!
Har selv plundra endel med slike bilder, og det er som du sier ikke rare prosenten som er verdt å arkivere.
Synes det ble noe for uskarpt til at jeg ville hatt det på veggen. Synd at ikke lyset var bedre. Da kunne du lett fått ei lukkertid på 1/250 eller mindre og da tror jeg du kunne fått en mer ''passende uskarphet'', for å si det slik. Men igjen kommer det an på øyet som ser...
Kompen var fin, situasjonen er jo kjempeartig for oss som ser på (sikkert mer dramatisk for aktørene).
Gleder meg til å se flere actionbilder fra deg!
Ha en fin dag!
Hilsen Hans-Jørgen.
Kjartan T.
Hjertelig takk for nye meninger om bildet. Morsomt å lese hva de forskjellige her mener. Line Kristin Woldbeck oppsummerer vel det jeg også tenker på slutten av sitt innlegg.
ingebjørg fyrileiv g.
Joda, sleng det på veggen.

-ingebjørg
Arne S.
Dette er godsaker, Kjartan! Uskarpheten gjør ingen verdens ting når dynamikken er til stede som her. Heller motsatt. Bevegelsen kler motivet. Et lite minus for stubben som tar vel mye oppmerksomhet fra kamphanene.
Ole Martin D.
Har vært uten forbindelse med dotten her ute i Flatanger noen dager.
Dette er topp, liker fuglen slik du har utført det med som Bent sier,stammen ble for dominerende. Tiden er kommet for de kreative! Det er så moro å høre på fotografer som er her ute, noen er fortvila over at det er lite lys ,mens de ''store'' gutta ikke nevner mangel på lys, de kjører på(eks Brutus og Pål H) I like that kind of people!!) Gi f... i lyset og SKYT!!
Kjartan T.
Godt å høre fleres mening om dette bildet. Takker og bukker. Jeg å vil til Smålia å skyte ørnebilder Ole Martin. Gi beskjed når det finnes en åpning!
Marius O.
Hei!

Synes bildet er bra, ellers er jeg enig med OM og de andre om at rota blir litt for dominerende!

Men jeg lurer på om det kvite i øynene er noe du har lagt på? Syntes nesten det så litt kunstig ut...



Elllers så vil jeg si at jeg syne det er vanskelig og komme med en god kommentar eller en kritikk, når bildet er tatt av en fotograf med så sterk portefolio som deg. Føler liksom ikke at en har noe å bidra med. En kan jo selfølgelig bare skrive topp-flott-bra osv, men det føles nesten litt meningsløst
Bare en digresjon....


Snakkes
Marius
Kjartan T.
Hei Marius

Blinket i øynene er ikke lagt på, men det er forsterka i etterbehandlinga. Trolig ble det litt for mye når du legger merke til det, og tenker over det.

Ellers har jeg vært veldig nøye med valg av dette stedet. Ettermiddagslyset faller inn bakfra, det starter gjennom noen furutrær, men mot slutten av dagen kommer det direkte fra åpen himmel. I forkant av bua står en skog som bakgrunn, men den har glipper som slipper kveldshimmelen i øst inn som bakgrunn. Dermed lys som nesten kan virke oppsatt. Slik er det altså ikke.

Når det gjelder kommentarer så er det bare å skrive din hjertens mening. Om jeg har tatt en del ok bilder tidligere så betyr ikke det at jeg ikke ønsker å høre hva folk tenker om bildene mine, tvert i mot - det er derfor jeg legger de ut her.

Og det betyr like mye for meg at du liker/misliker et bilde som når noen annen gjør det. Stoler vel egentlig ganske mye på egen bildefølelse, men det er greit å få bekreftelser, bli korrigert, engasjert og inspirert noen ganger.

Håper det blir ei ledig luke i ei ørnebu en dag. Da møtes vi og får snakka litt foto igjen.
Gunnar N.
Hei!
Et glimrende bilde, uskarpheten er etter min mening perfekt, og stubben
i bånn er ikke for dominerende. Fin symetri - kanskje litt lite smell i farvene,
men kanskje også vanskelig å få til (ser i full fart ut som brunsisik, nå en
underart av gråsisik igjen....jfra tidligere debatt i dette forum).
Fin kreativitet, intesessant også å se et bilde tatt med akkurat dette objektivet.

mvh Gunnar N
Wigdis W.
Et ekstraordinært flott foto av gråsisiken. Det er jo slik man ofte ser disse krabatene. Jeg har også forsøkt å fange denne situajonen , men uten hell foreløpig.
Jan-Eilert P.
Dette holder ikke Kjartan.

Enig med Reidun. Ny tur ut ;-)

J-EP
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu