Spurveugle
Når vinterstormen har lagt seg, og kledd selv stamma på de innerste skjørtegranene i gammelskogen med drevsnø, titter spurveugla fram fra lesida og konstaterer at nå begynner en ny tilværelse. Med en halvmeter med nysnø over alt i skogen er jakta krevende, men hvis høsten har vært rik er matlagerene godt fulle med mus og småfugl.
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-01-18 19:27:52
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-I 500/4 D IF ED
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/40s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger571
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_234298} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Rolf S.
Flott fugl som desverre ikke er ''mine'' skoger.
Dette er nok ikke ditt beste spurveuglebilde, den store hvite flaten i bilde trekke litt for mye oppmerksomhet syns jeg.
Men bilde viser Spurveugla på post der den speider etter et bytte på fin måte ellers.
1/40 sek. må vel være i grenseland for en slik lang tele? jeg vil tru at ikke alle bildene tatt på den lukkertiden med dette objektivet blir skarpe?
Mvh Rolf
Espen B.
Spurveugla er en av de mest sjarmerende fuglene i norsk fuglefauna, her presentert på en fin måte. Bra eksponering og skarphet men det uheldige perspektivet gjør dessverre at dette ikke blir helt perfekt. Hadde også ønsket meg mer ''fyll'' i det tomme rommet.

mvh
Espen Bergersen
Ketil K.
Flott uttrykk på spurveuglen her. Slutter meg ellers til Rolfs sine kommentarer.
Svein B.
Hei og takk for kommentarer. Jeg har laget en ver #2 der jeg har lagt arbeide i å berge detaljering i det hvite feltet til høyre- om det kan ha noe for seg.

Mvh
Svein B
Aleksander M.
V2 ble en klar forbedring. Flott bilde av spurveugla, men det finnes nok mange bedre.

Mvh Aleksander
Eirik G.
Selve ugla er skarp og bra eksponert synes jeg, men ville kanskje (om mulig) forsøkt og gått litt mer til høyre slik at ugla kom mer mot stammen og at du da også hadde minsket det hvite feltet. Godkjent, men ikke noe særlig mere fra min kant denne gang (siden jeg vet hva du er i stand til).

EIG
Eyvind R.
Et godt spurveuglebilde der fuglen har et fint uttrykk. Versjon 2 fungerer bra...

Mvh Eyvind
Kjell Sigurd S.
Fint av den lille spurveuglen. Lar meg imponere over hva du får til med kombinasjonen av objektiv og lukkertid her. Fin fokus på øynene. Som andre har sagt så tar det hvite feltet til høyre mye oppmerksomhet, klar forbedring på dette i V2. Noe uro i fjærdrakten, kanskje pga lang lukkertid?

Kjell S
Svein B.
Hei, og takk for nye kommentarer.

AM: Ja, det er i allefall sikkert at det finnes mange bedre spurvuglebilder enn dette, heldigvis for det ;)

EG: Jeg fotograferer her gjennom en gløtt i barhenget, og prøvde noen forflytninger- men det ga desverre ingen bedre resultat mht det hvite feltet. Men jeg er helt enig i hvordan du tenker mht det.

ER: Takker.

KSS: Ugla sitter litt høyere enn meg her, og med blender 4 når ikke skarphetsplanet nedover kroppen på ugla-desverre. 1/40 sek er helt på grensa av hva som går med dette utstyret- men det er rart med det hva en får til når bare uglefanten sitter stille. Men de sitter jo gjerne og vrir på hodet og kikker i forskjellige retninger hele tida- det er egentlig største utfordringen ved slike lukkertider.

Mvh
Svein B
Knut Børge S.
Et flott bilde av vår lille ugle, skarpt og fint med et fint utrykk på fuglen. Dette avr bra! likte versjon 2 best.
mvh KBS
Robin J.
Støtter kommentarene ad brennvidde og lukker,imponerende skarphet. Ellers få vel også jeg slenge meg på hylekoret ad det hvite feltet:) Tar litt mye oppmerksomhet men som du har forklart vanskelig å gjøre noe med. Et bilde jeg ville likt å ha i arkivet mitt. Mvh RJ
Kjartan T.
Bildet fungerer for meg. Det er klart at vi har sett mange spurveuglebilder som slår dette både teknisk og stemningsmessig. Her mangler kveldslyset som faler gjennom laven og skaper den trolske stemninga som noen tydeligvis har fått med seg fra tidligere bilder av arten.

Likevel får jeg en følelse av at dette er noe nytt. Årsaken er at ugledvergen sitter der i snøen, og hun sitter ganske så åpent til også. Kanskje er det kombinasjonen av bildet og en kort, men glimrende tekst som drar meg inn i din formidling her? Er selv i gang med et bokprosjekt og lar meg nok også derfor rive med. Bra Svein! Skriv bok...
Stine J.
Et fint uglebilde hvor uglen har et artig uttrykk. V2 ble en klar forbedring. :)

mvh Stine
Jonas L.
Synes dette var pent. Er litt enig med Kjartan i at det skiller seg litt ut fra andre bilder av arten.
Liker v2 best, til tross for litt grums i fjærdrakten (spesielt på vingen). Kanskje en mellomting er tingen?

Jonas
Per Harald O.
V2 klart best!

En meget fotogen type!
Kjetil S.
Nydelig fugl spurveugla! Det hvite området ødelegger litt av opplevelsen for meg. Etterbehandlingen kan ikke rette dette heller. Men jeg regner med du får nye sjanser!! God helg

mvh Kjetil
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu