Mari
Bildet er tatt utendørs, med bare naturlig lys.
Jeg er fornøyd med uttrykket og helheten. Er usikker på lyset og om ISO 800 har noe å si for resultatet. Har prøvd med flere ulike utsnitt. Kan svært lite om portretter, og vil gjerne ha synspunkter og forslag til forbedringer.
Utstyr
  • Canon 350D
  • Sigma 17-70 mm
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/60s
  • FilmtypeISO 800
  • Nei
  • AnnetHåndholdt. Har jobbet en del med bildet i photoshop. Håper jeg har redigert det fornuftig, vil gjerne ha tilbakemelding.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger693
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_234068} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Amund Blix A.

Du har forsåvidt grunnlaget for et fint portrett her, med fin innramming av ansiktet og mykt lys.

Men det er et par forhold som ødelegger bildet.
Det er veldig uskarpt, noe som antagelig skyldes bevegelsesuskarphet, 1/60 på 70mm brennvidde er sannsynligvis grunnen.
Det er også i overkant mye støy. Du har kanskje lysnet bildet en del i PS?
Istedet for f/10-1/60s ISO 800 kunne du sluppet unna med f/4-1/125s ISO 200 her, da hadde du antaghelig hatt et langt bedre utgangspunkt rent tekniskt.

Mvh

Amund
Ole-Kristian T.

Takk Amund for konkret og konstruktiv kommentar, det er nettopp slike ting jeg er ute etter å forbedre :)
Johan S.

Helt enig med Amunds tips. Min erfaring er at til slikt ''finarbeid'' er ISO 200 maks og du er avhengig av ganske mye lys - og det har du ute. Gå for blender 4 eller 5,6 og legg fokus nøyaktig i nærmeste øye. Klarer du samtidig å få lukkertiden ned mot 1/250 sek er du ganske safe.

Ellers må jeg bare si du er kjempeheldig som har denne modellen. For noen øyne! Dette kan bli flott.

mvh
JOhan
Svein Erik N.

amund og johan sier det bra.
det man kan fremheve som bra ved bildet er et utsnittet og belysning.
men det er meget viktig at du bruker riktig blender samt at fokus ligger på øynene.


mvh svein erik

Rune S.

Nydelig portrett i fin komposisjon og flotte fargekombinasjoner, synes jeg.

Mvh
Rune S
Morten J.

Dette er severdigt.

Flott jente og god kontakt. Flotte øyne og skarpt. OK komp.

Morten
Anita P.

Jeg liker dette bildet godt, kjempeflott jente. Men for å pirke litt, bildet er litt uskarpt og jeg ville valgt lavere ISO (200)
Ole-Kristian T.

Tusen takk til Johan, Svein Erik, Rune, Morten og Anita for hyggelige kommentarer og tips :)
Tone A.

Hei
Her har du fått gode råd til å ta eit betre portrett med slik ein vakker modell. For det første eg la merke til her var dei uskarpe augene. Dessutan virkar det som om du har fokusert mest på sjalet rundt håret, som er skarpare i høgresida enn sjølve ansiktet.
Men du har eit fint lys som får fram detaljane i ansiktet og ein fin komposisjon. Med det krølla håret som rammar inn ansiktet ville eg ikkje hatt sjalet rundt håret og hatt med litt hals og skuldre også. Lukke til med neste portrett.
Jammen er du heldig som har ei datter som er vakker og som vil bli fotografert. Eg har 3 døtre men ingen vil stilla opp som modell, så eg held meg til naturen.
:) Tone
Erik B.

Pent blikk! Her er det meste allerede sagt, når det gjelder det tekniske.
Lekte litt med det i Photoshop, og syns det kler s/h mye bedre enn farger, siden s/h nesten uten unntak kler støy bedre enn fargebilder. Kan godt sende deg et par versjoner, om du er interessert. I mine øyne ble uskarpheten også mindre fremtredende etter litt kreativ omgang med diverse verktøy. Umulig å få det skarpt når det er uskarpt i utgangspunktet, såklart, men likevel...

Hilsen Erik.
Ole-Kristian T.

Takk for kommentarer og gode innspill fra Tone og Erik :) Tone: Skal forsøke det du sier neste gang. Sjalet var ment å skulle gi en litt øst-Europeisk (?) look. Men siden utsnittet ble så tett, falt vel dette noe bort uansett. Erik: Vil gjerne se det du har jobbet med, setter pris på det :)
Bjorn F.

Tett og fint utsnitt,fin blikkkontakt.Likte dette .
Hilsen Bjørn.
Are-Martin S.

Et godt portrett som skjemmes litt av at det tekniske ikke er på topp, men det er jo påpekt av flere. Imidlertid ville jeg forsøkt en annen beskjæring. Feks ta vekk med av sjalet hennes og vise mer av håret på venstresiden. Da hadde bildet balansert bedre.

Mvh
AMS
Eli B.

Hei, jeg er ingen god portrett fotograf, men jeg synes dette var veldig nært og fint. Man får liksom god kontakt med jenta. Blikket kommer klart frem og det trange utsnittet gjør at dette i mine øyne blir et velykket portrett. Jeg hadde kanskje prøvd å kjøre det en runde i Neat image for å få bort støyen som antageligvis er forårsaket av den høye ISO-verdien.
mvh Eli
Ole-Kristian T.

Takk til Bjørn, Are-Martin og Eli for kommentarer, jeg skal prøve begge forslagene, både Are-Martins som foreslår et annet utsnitt, og Elis om støyfjerning. Så da kommer det en ny versjon snart. Alltid interessant å prøve ut forslag til forbedringer :)
ingeborg w.

Jeg liker godt innrammingen og modellen ser avslappet ut. Hudtoner og kontraster ser bra ut. Uskarphet trekker ned.
Fredrik E.

Tett og fint utsnitt, modell med godt og i øyefallende uttrykk. Uskarpheten trekker som sagt ned. Her er det bare og prøve igjen om du har denne modellen til rådighet. Fredrik
Anne Lene B.

Hei Ole-Kristian
For et blikk!! Fint og tett utsnitt og gode naturlige farger og veldig fint med innrammingen av ansiktet og kontrasten mot kåpen!! Skarpheten er nevnt før, men siden du er så heldig å ha denne flotte modellen for hånden ser jeg frem til flere portretter jeg!! :-)

Hilsen Anne Lene
Jakob H.

Her er det meste sagt. Litt uskarpt pga lukketid og at bildet er tatt håndholdt, feil blendervalg og du har kanskje vært litt streng med beskjæringa. Skulle gjerne hatt lit mer hår på venstresiden.

Men himmel og hav, for et vakkert blikk hun har. Når du har fått retta opp i småfeilene, kommer du til å sitte igjen med et kjempebilde.
Enig med deg at sjalet gir en øst-europeisk ''look'', noe som gjør bildet spennende.
Vet ikke om du har brukt autofokus eller ikke, men personlig liker jeg å bruke manuell fokus på portretter. Fokuserer da på øynene - det som skiller et godt portrett fra et helt vanlig portrett er gjerne øynene. Og du har gode muligheter til å få et skikkelig bra portrett med de øynene modellen har :-)

Mvh,
Jakob Haugaa
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu