Utstyr
  • Canon EOS 5 Quartz
  • Canon EF 35-350 mm L - USM
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/250s
  • FilmtypeFuji Provia 100F
  • Nei
  • AnnetFrihånd
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger525
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_23361} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Roy S.

Nok et flott bilde. Du er jo bare konge til å finne fete fotomotiv.
Arild K.

Bra bilde av en flott fugl !
Bildet har godt av en liten oppskarping i PS, prøv med mengde: 500, radius:0,3 og terskelverdi 0 !
Da henter du fram mer av skarpheten som allerede ligger i original opptaket !

Mvh AK
Erik A.

Vanskelig å gjøre slike bilder spennende. Gir best resultater på våren, da opplyset fra snøen gir bedre uttegningen i fuglen. Sett bort fra lyset/eksponeringen, så synes dette eksemplaret veldig mørkt til Fjellvåk å være - sikker på at det ikke er en Musvåk (buteo buteo)?
Johnny H.

Den er mye lysere på orginalen, ikke helt topp skanning. Jeg mener bestemt at det er en fjellvåk, musvåk er det lite av her oppe hos oss .......

mvh. J.H
Lena Irene K.

Jeg mener også dette er en musvåk, grunnet de store, mørke feltene under vingene. Fjellvåken har ikke så store felter, bare en liten mørk flekk midt på hver vinge, som ikke går inntil kroppen. Jeg er 99% sikker på at dette er en musvåk. Og musvåken finnes som kjent i enten mørk eller lys utgave.
Lena Irene K.

Her er jeg igjen. Læreren min, som er utdannet ornitolog, mener dette må være en kongeørn. Så ingen av oss hadde rett;)
Svein B.

Læreren din har rett. Dette er en kongeørn, og et voksent eksemplar av arten. 3 år eller mere. Men kjennetegnene de andre nevner for å skille musvåk/ fjellvåk også riktige. I tillegg kan du se på stjerten til en fjellvåk, den er hvit/lys med et mørkt bånd ytterst, mens musvåken har flere tverrbånd på stjerten. Bildet er forøvrig ok, men ikke altfor spennende i lengden. Fine farger og grei skarphet.

mvh Svein
Lena Irene K.

Fotografen burde nå forandre tittelen på bildet til ''Kongeørn'';)
Johnny H.

Fotografen har har vært nede for telling en uke, ikke pga. denne diskusjonen - men av såkalte ''basselusker'' str. XXXXL.
Når det gjelder artsbestemmelse så er dette helt klart ikke en fjellvåk, eller musvåk, men en kongeørn. Må begynne å skjerpe meg her gitt, rett skal være rett. Gjorde bildet enda lysere i PS for å få frem tegningene i fjærdrakten og da vises tydelig mønsteret og tegninger i fjærdrakt. Den har noen få hvite fjær igjen under vingene av ungfugldrakten. På stjerten er det ingen ungfuglfjær igjen. Ettersom kongeørnen er fullt utfarget ca. i 5-årsalderen kan den være rundt 4-6 år gammel. Etter info fra NOF.

Mvh. J.H
Martine k.

hei, jeg holder på med en oppgave på skolen der jeg skal illustrere noen sangtekster, og jeg trro bildet ditt hadde vært fin til sangen '' New Way to Fly'' av Garth Brooks.
Kanskje du kan sende meg bildet i et større eksemplar hvis det er greit?

Vennlig hilsen martine
Martine k.

på e-mail

adressa er: m_kildal_l@hotmail.com
Erik A.

Selvsagt kongeørn. Min kommentar var et hastverksarbeid, jeg så ikke så veldig nøye på det da jeg ikke syntes bildet var det helt store. Konstaterte bare at ''våken'' var vél mørk, og slan på et spørsmål om type våk, uten egentlig å se så veldig godt etter. Må skjerpe meg jeg óg! Se forøvrig også bilde nr. 33932.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu