Ny runde med blåbrystbieter.
Dette bildet er tatt i Etiopia for nesten nøyaktig 2 år siden. Bildet har nettopp vunnet landskonkurransen runde 2 i Biofoto, se

http://www.biofoto.no/bfbilde07_2.asp

Bildet er tatt grytidlig om morgenen, mens fuglen satt og solbadet seg for å få opp varmen etter en kjølig natt. Fugler er gjerne mindre skvetne så tidlig om morgenen, før rovfugler får oppdrift under vingene, og denne bieteren lot det seg gjøre å komme ganske nært innpå.

For andre Etiopiabilder, se min hjemmeside:

http://www.ketilknudsen.com/galleries.php?mi=1&si=3&gi=3
Bildet inngår i albumet Etiopia -
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikkor 300 2,8 AFS + 2,0 TC E II
  • Brennvidde600mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/400s
  • FilmtypeIso 200
  • Nei
  • AnnetStativ og trådløs fjernutløser.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger1162
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_232183} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (35)
John B.
Hei !!
Ja det er nok bare å ta av seg hatten eller lua eller hva det nå er vi har tredd nedover hue og gratulere med den gjeve tittelen.
Jeg ser på bio foto att du er sterkt repensentert med dine bilder, og det er absolut fortjent.
Personlig ville jeg nok om jeg satt i ett dommerpanel byttet om på de to bildene på toppen, men det er nok en smaksak da begge to fortjener terningkast 7....
John B.
Egil E.
Du verden, jeg har ingen problemer med å se at dette er et vinnerbilde...!
Friskt og med smell i farver, og bakgrunnen er for meg halve bildet.
Absolutt et severdig foto av de bevingede små.
ingebjørg fyrileiv g.
Dette er helt utrolig... Jeg tviler ikke når jeg sier at det er perfekt. Fabelaktig fargeklatt i et mesterlig fotografi.

vh ingebjørg
Anne-Lise S.
Ubeskrivelig vakkert i farger, lys, komp, og med en bakgrunns om fremhever fuglen! Gratulerer! Dette er fantastisk å nyte!

Anne-Lise
Knut Børge S.
Et utsøkt bilde det her, nydelige farger og sylskarpt! Artig positur på fuglen.
mvh KBS
Kjell Sigurd S.
Dette er strålende fuglefoto Ketil! Posituren er svært kledelig og generøs. Knalle farger i fuglen. Fint mykt lys på bakgrunnen. Teknisk meget godt nivå, som vanlig. Håper å kunne lage slike bilder.

Kjell S
Terje S.
Dette er bare fantastisk Ketil . Sylskarpt og noen farger som gjør meg helt stum. Sitter bare å nyter bilde . Min anbefaling får du får dette . Velfortjent.

Mvh Terje
Kjetil S.
Hei

Fantastisk lys, og sinnsyke farger. Jeg synes dette er det beste av bilden edu har presentert i det siste. Velfortjent tittel i biofoto.

mvh Kjetil
Ivar B.
Hei Ketil!

Gratulere med gode resultater i andre runde i landskonkurransen. Velfortjent etter min mening. Nok engang viser du et spenstig bilde med liv og farger. Det skjer noe i fuglebildene dine og de forteller fine historier som engasjerer meg. Posituren og fargene blir viktige elementer i bildet. Når dette klones med god teknikk og vellykket omgivelser, da blir resultatet bra. Godt jobbet. Mvh Ivar.
Stig Børre E.
Perfekt! Teknisk brilliant og flott komponert.
Utrolig flotte farger. Dette kan du.

Gratulerer!

StigB
Aleksander M.
Hei
Et godt bilde av kolibrien! Bra teknisk og fine farger. Et meget bra bilde!!!

Mvh Aleksander
John S.
Dette bilde er langt over min divisjon og det er ikke uten grunn at det vant runde to hos Biofoto.

Nå har jeg et snev av anti ørne bilde </B> holdning. For de uinvidde så er det det en liten trend at bilder av ørner og andre skjeldne fugler, alltid er bedre enn andre fuglebilder. Jeg er av den mening at det er fotografiet i seg selv som er bra eller dårlig, ikke motivet.

Dette bilde er veldig bra i seg selv. Men jeg setter også stor pris på at du viser oss fugler som ikke finnes i vår fauna. Jeg tror forøvrig at du hadde greid å ta like bra bilder av gråspurven, også.

John
Skjærefotograf.
Frank N.
Gratulerer! Utrolig bra og fortjent.
Veldig behagelige farger. Ikke overdrevet.
Komposisjonenen sitter.

Fin hjemmeside, forresten.
Tom A. T.
Nydelig og helt ekstraordinært igjen. Du har en svært god evne til å få fuglebildene dine til å gjøre seg godt bemerket, langt ut over de mer ''vanlige'' vi ser, men som for all del også er svært bra bilder. Ellers er det bare å gratulere med topp resultater, hvilket er vel fortjent.
mvh Tom T
Stine J.
Hei Ketil,

Et nydelig bilde av en praktfull fugl. Gratulerer med en velfortjent 1.plass. :)

mvh Stine
Odd E. k.
Hei Tetil!


Et av naturens skaperverk, fantastisk flott Kjetil. Gartuler med førsteplassen!!

Mvh

Odd E.
Anne Lene B.
Hei Ketil
Så vakkert, som en liten juvel!! Teknisk og komposisjonsmessig helt brilliant og fanget helt i rette øyeblikk!! Gratulerer med seieren i landskonkurransen, meget velfortjent!! Anbefalt og bokmerket!! :-)

Hilsen Anne Lene
Kenneth K.
Meget praktfullt! Skarpt og fint bilde med mange fine detaljer. Dette var så flott bilde at jeg anbefaler dette bilde. Meget vakkert! Dette var sykt bra!


mvh Kenneth
Ketil K.
Hjertelig takk for kommentarene. Som John er inne på får man en god del ”gratis” når motivet er fotogent. I Biofoto er et av kravene originalitet, og det er nok årsaken til at havørn er litt oppbrukt i den sammenheng, man skal måtte overgå tidligere svært gode bilder av samme art. Det er lettere med en ukjent art som denne bieteren. Likevel hadde jeg rimelig flaks med komposisjonen, der jeg tenker meg grenkløften til høyre som en slags stilisert fugl nr. 2, og som gir rytme og gjentagne linjer i bildet.

Manglende motivoriginalitet rammer da også direkte en masse kjempefine fuglebilder av vanlige norske arter. . Kjell Sigurd for eksempel, du viser jo eksempler på en rekke svært gode artsportretter av norske lokale fuglearter og har etter hvert bygget opp meget gode fotokunnskaper til også andre typer motiver.

Å få til noe nytt er da fort det vanskelige uten å reise til eksotiske steder. Utfordringen på mer vanlige arter blir i stedet at man må jobbe enda mer med den tekniske kvaliteten, kreativitet i lysbruk, bevegelsene, motivutnyttelsen og komposisjonen og kameravinkelen i bildet for å få til fornyelse.
Brita Helen E.
Hei!
Gratulerer med velfortjent 1.plass! :)
Dette bildet er bare helt fantastisk flott!
Et praktfullt skue av en vakker fugl!
Komp.,farger,lys og skarphet er bare å ta av seg hatten for. Imponerende bra!!

Mvh Brita...
Bjørn H.
En fargebombe uten like.... Du fortjener all skryt og gode plasseringer for dette, og mange av dine andre fuglebilder Ketil...

Ha en fin aften.

Bjørn :)
Arne S.
Som du selv sier får man en god del ''gratis'' når motivet er fotogent. På den annen side gjelder det å finne fotogene motiver. Dette bildet er mye mer enn et artsportrett og skal heller ikke lide under ''gratisfaktoren''. Men jeg innrømmer at jeg lar meg påvirke og fascinere av dette naturens fantastiske ''fyrverkeri''. Det er også imponerende at du greier å finne så duse og fine bakgrunner i de fleste fuglebildene dine.

Grattis med seieren! Vel fortjent!
John-Tore G.
Oh! Dette var flott. Gratulerer!

mvh john-tore
Eirik G.
Henger meg på her. Vedlig bra opptak av en fargeklatt dette. det lave lyset og bakgrunnen er jo det som gjør bildet og fargene så fantastiske her. Det er jo fullt mulig å ta kjedelige bilder av bietere også (det vet jeg alt om....). Finner ikke noe å sette fingeren på her, muligens noe bedre dybdeskarphet for å få stjerten skarp. Absolutt et av de bedre bilder jeg har sett fra deg!

EIG
Knut H.
Et bilde i øverste sjikte.Ellers innspirende
og se alle dine gode bilder og komposisjoner.
Mvh Knut
Steinulf L.
Gratulerer med seier og velfortjent skryt. Slike bilder tjener som inspirasjon for mange av oss. Her har jeg ikke annet å tilføye enn at jeg skulle ønske det var mitt bilde.:-)
Aleksander M.
Hei igjen!
Det du snakket om fornyelse er du veldig god på Ketil. Se på f.eks. bilde nr. 229674, bilde nr. 197977 eller kanskje bilde nr. 273340. Jeg har aldri sett noe lignende av andre fotografer, og det fortjener du ros for. Du har selvsagt også mange gode bilder som ikke noen andre har noe lignende til, men jeg bare plukket ut tre eksempler her. I tillegg til dette har du også flere meget gode artsportretter og andre fuglebilder, og det er også imponerende. Se f.eks. bilde nr. 259260. Hvem kan vel si at ikke dette er bra? Selv om vi mange ganger tidligere har sett smålom i oppflukt.
Dette bildet er også som jeg har sagt tidligere veldig bra med flotte farger.

Mvh Aleksander
Odd Tore S.
Denne typen har alt som skal til for å gjøre den til en oppsiktsvekker(!) og fulltreffer, og du har ikke akkurat ødelagt for den! Gratulerer!
Jeg tror ikke at jeg skal gå lenger her enn å kaste meg inn i svermen av rosere, og komme med et lite spørsmål i tillegg:
Hva er det den har foran seg? Ser ut som et ødelagt vepsebol med gjennomgående feste, men det er det sikkert ikke. Egentlig ikke viktig, men jeg lurte på om det kunne være en sammenheng mellom det og det at den satt akkurat der, naturlig føde f.eks.
Odd Tore
Ketil K.
Takk for nye kommentarer.

Arne: Godt poeng. Det å se de fotogene motivene er naturligvis ikke alltid opplagt, de står jo ikke nødvendigvis i kø, selv om det er mye flott å fotografere i Afrika.

Odd Tore: Insektreiret er muligens rester etter et vepsebol. Men bieterne er som svaler, de fanger normalt sin insektføde i luften, så jeg tviler på at dette er noen naturlig valg for fuglen.
Rune Edvin H.
Hei. Denne fyren er helt klart på sjekkern.
Bildet er bra tatt, posituren er morsom jeg jeg klarer dessverre ikke å finne noe teknisk å mase om.
Rune
Svein B.
Et smykke av et bilde dette Ketil. Farger som nesten blender, utrolig flott og fotogen positur, teknisk helt topp. Nok et fuglebilde fra øverste hylle Ketil. Og jeg sier det igjen- det du viser oss er førsteklasses eksempel i hvor effektivt og viktig det er å tenke og bruke litt tid når en fotograferer, også fugl. Å være nøyaktig, tenke kreativt og utnytte øyeblikkene som gir det lille ekstra i forhold til det gjennomsnittlige. Vi hadde latt oss imponere av denne fuglen om den satt i ro i klassisk positur på greina- men vingestrekken sammen med blikket rettet oppover utgjør mye her.
Å tenke i nye baner for oss som driver med fuglefoto kan være en utfordring- men mulighetene og den tekniske utviklingen er på vår side, det er fortsatt mange gode bilder som ikke er tatt.

Mvh
Svein B
Ketil K.
Hyggelig! Takk til alle. Veldig glad for at du settter ord på bildetagningen og forståelse for vanskelighetsnivået her Svein. Klart det ligger forarbeide bak her!
yngve f.
Vet ikke hva jeg skal si som ikke er sagt...
Fullt på høyde med sverdkolibri-bildet ditt.
Fantastisk.
Gratulerer med 1ste-plass.

yf
Andreas S.
Heisann

Dette er veldig veldig imponerende. Utsnitt, skarphet, farger og toneomfang er som tatt ut av en viss lærebok. Herlig hvordan fuglen ''poserer'' med vingen sin her. Gratulerer med seieren i landskonkurransen! Kan ikke si annet enn velfortjent (uten å ha sett konkurrentenes bilder da).

Mvh. Andreas D.
Rolf S.
Ett glittrende bilde, det var litt en fargeklatt dette, men skarphet og bakgrunn og at den i tilegg strekker vingen hever bilde flere hakk.
Mvh Rolf
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu