Tåke på Kvamskogen
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon 70-200mm f/2.8 VR
  • Brennvidde155mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/40s
  • FilmtypeISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1112
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_230237} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (36)
Chr. G.
Vakkert - lett å like. Får noen assosiasjoner til morgentåke i landskap ved varmere breddegrader.
Steinulf L.
Malerisk. Mine assosiasjoner går også til varmere strøk.
John B.
Hei !!
Nydelig stemmningsbilde dette her...sekser på terningen i fra meg...
Synes nedre halvdel av bildet blir ett fint panoramabilde også...
John B.
Kjell Sigurd S.
Fordelen med skikkelig drittvær er motiver som dette. Her stemmer det meste etter min mening. Flott stemning i tåkehavet. Utsnittet er fin med mange detaljer å studere seg bort i. Liker fargene i bildet. Bra dette Torbjørn.

Kjell S
Chr. G.
KSS: Drittvær???
Stine J.
Hei Torbjørn,

Skikkelig stemningsfylt tåkebilde. Vakkert. :)

mvh Stine
Kjell Sigurd S.
CG; ehh... dårlig vær da :-)
Fredrik E.
Tåke er mystikken selv. Eventyr aktig ''oversikts'' bilde :)
Fred S.
Herlig tåkebilde, og så innholdsrikt , da. Jeg kan ''vandre'' over alt i bildet, og finner stadig nye spennende detaljer. Fargene, eller mangelen på farger, er spesiell, var det slik, eller er det gjort i PS ?

vh fred
Cato R.
Hei Torbjørn.
Veldig fint bilde. Tåke er en mystisk sak og du har fått det frem fint her. Liker at bildet er mørkere i topp og bunn, det holder titteren ine i bildet.

Mvh

Cato
Odd Tore S.
Skulle trodd at du hadde tatt turen til Strømmeland i jula, men i år har det vel vært tåke de fleste steder til de fleste behov, og vel så det.
Pent, minner meg om Italia ved nyttårstider slik jeg opplevde det for lenge siden.
Bildet er som et vanskelig puslespill, består av en mengde intermezzi heller enn et mer helhetlig motiv med tydelig komp. Fargene er troverdige for et mattgrønt landskap under tåka.
Jeg liker både stemning og bilde.
Odd Tore
Jan Frode A.
Nydelig lys og lette og behagelige fargevalører, setter så absolutt et spesielt preg på dette bildet. Vakkert i mystikkens tåkelandskap. Fine linjer og former som bidrar til at jeg vandrer innover i landskapet. Flott presentert.

mvh Jan Frode
Espen A. I.
Herlig pent og tåken er som vanlig delikat. Noen særlig stor wowopplevelse får jeg derimot ikke, vi har sett dette før, men det tekniske sitter svært bra. Liker også solen som titter frem nederst i høyre hjørne.

mvh Espen
Camilla S.
Heisann

Såååå lekkert!!
Skikkelig eventyrlig og pent, drømmer meg bort når jeg ser dette motivet her.
Så fint med så mange detaljer, som ikke spretter frem med det samme, men som øynene mine må lete etter. Fargetonene er behagelige og gjennomføringen er knall. Du må være fornøyd med dette.
Har absolutt ingenting konstruktivt å komme med, synes du er godt i mål med dette.

Ønsker deg et godt nytt fotoår med det samme:)

-Camilla
Ronnie S.
Stemningsfullt og vakkert. Fin teknikk og tonasjon.
Bjørg S.
Har ikke noe å tilføye. Bildet er praktfullt, med fantastiske farger og detaljer, og jeg har vel anbefalt 3 bilder tidligere siden jeg kom inn på ''dotten''.
Dette blir definitivt det fjerde.
Utrolig bra!!

Mvh Bjørg
willy m.
Liker dette...lekkert med mass å flytte blikket rundt på...anbefales
mvh willy
Hans Jacob H.
Tåke langs bakken er fascinerende, der den vekselsvis skjuler og åpenbarer landskapet under. Ikke den helt store øvelsen i komposisjon dette kanskje, bildet spiller mer på kompleksiteten som tåken gir i landskapet. Uansett et severdig bilde med mye detaljer å studere. :)
Tom A. T.
Tåka gjør dette riktig så pent og delikat, og kanskje også en del annerledes enn hva vi for det meste ser av landskapsbilder. Utsnittet du har valgt syntes jeg fungerer bra, men ser også at du har et ''hav'' av valgmuligheter her. Særlig med litt lengre brennvidde. For alt jeg vet har du også sikkert flere varianter ;o).. En severdig variant ble det i alle fall.
mvh Tom T
ingeborg w.
Jeg liker godt hvordan det er så mange detaljer å titte på og hvordan en del av disse detaljene titter delvis fram fra tåka. Spesielt vannet til venstre med det svake speilbildet gjør seg godt synes jeg. Behagelige farger som spenner fra det grønne til det gulrøde. Tusen takk for utfyllende, ærlige og konstruktive kommentarer i året som har gått. Godt nytt år!
Henrik Eidem K.
Vakkert og malerisk!

Om jeg skulle ønske meg noe anderledes så måtte det være en liten beskjæring i underkant. Da hadde bildet blitt enda mer drømmende og malerisk for der er det en del detaljer som bringer ''virkeligheten'' frem.

Det hadde kanskje vært interessant å diskutert hva som er dårlig vær eller ei, men det skal vi vel helst la være. Men det kan jo ikke være et dårlig vær når man får bilder som dette!

|-| e |\| r | K
Avsluttet .
Heisann
Dette var utrolig flott. Jeg liker de flotte tonene du har brukt og jeg tror at alt kommer bedre frem slik det blir fremstilt her.
Et oversiktsbilde kan ofte bli tungt og uoversiktelig for en betrakter som ikke er kjent i området.
Her har du i tillegg fått god hjelp av tåkedottene til å roe ned det hele slik at det blir et usedvanlig vakkert skue det hele.

mvh arild
Torbjørn K.
Takk til alle for hyggelige kommentarer!

Det har vært en nokså markant inversjon i Hardanger de siste dagene. Lufta er varmere i høyden enn ved havnivå, og det har gitt mye tåke. Tåka ligger som et teppe over fjorden, men dersom en går opp i fjella har det noen dager vært skyfri himmel og sol.

Kan være enig i at det hadde vært spennende å prøvd seg med enda lengre brennvidde, spesielt nede i høyre hjørne er det et motiv jeg kunne tenke meg å gå tettere innpå. Jeg har likevel mange andre varianter fra disse romjuls-turene mine, så det kommer kanskje flere etterhvert.

Fred: Jeg har justert hvitbalansen noe for å få frem grønn-tonene i bildet. Dette har jeg gjort i raw-konverteren, men det skulle nok være mulig å gjort det samme i kameraet også.

Torbjørn
Avsluttet .
Hei Torbjørn.
Flott stemmning du har formiddlet her, god dybde og passende utsnitt.

Mvh Kyrre Lien
Ole E.
Fint og skarpt ''utsiktsbilde'', jeg liker å la øynene vandre og studere detaljer i slike bilder. Jeg synes utsnittet er velvalgt og balansert. Riktig fint og stemningsfullt.
Kristoffer Ø.
Dette var stilig. Mystisk og pent.

Rett og slett flott bilde...

Som jeg har skrevet så mange ganger er bilder som dette til inspirasjon for unge og uerfarne som meg... Får bare lyst til å løpe ut og ta bilder!
Takk:)

Kristoffer
Ann T.
Hei Torbjørn, dette er meget bra. Mystisk og veldig betraktende! Kan se på dette lenge og finne nye, morsomme små detaljer. Many pictures for the price of one! Likte dette veldig godt.

Best regards, Ann
Avsluttet .
Dette bildet var nydelig og magisk. :)
Avsluttet .
Dette bildet var nydelig og magisk. :)
Anne Kari Berg K.
Hei,

et stemningsfullt bilde. Ingen ting å utsette på utsnittet. Masse fine detaljer. Ser ut som du har lagt et fargefilter på?

Flott at det er så vid utsikt. Nydelig bilde.


mvh Anne Kari
Inge S.
Hei.
Slenger meg på og sier: VAKKERT :-)
Flott.

Mvh Inge
Arne S.
Herlig landskapsbilde!
Lars B.
Et bilde som er et studie verd!
Trollsk og mystisk med det spesielle fargeskjæret - det er skarpt samtidig som det er 'tåkete.
Et flott landskapsbilde.

Hilsen Lars
Øyvind A.
Svært vakkert og vellykket!
Ø.
Ivar B.
Vi har nok vært borti samme væretypen i jula vi. Spennende å leke i tåka. Dette er i mine øyne en flott naturskildring. Mange elementer i bildet, men blikket blir ikke virrende men går heller på en god oppdagelsesreise etter fine detaljer. Godt levert. Mvh Ivar.
Kenneth K.
Nydelig! Vakkert! Bra! Fine detaljer! Stemningsfylt! Skarpt og fint!

mvh Kenneth
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu