Hei tante!
Ikke gjem bort barnet i deg. Finn det frem med jevne mellomrom og la deg fascinere av alt det nye du vil oppdage, sett med barnets øyne...
Mangler litt på fokusen.
Bildet inngår i albumet Mennesker og portretter - Her finner du mine portrettbilder. Du vil også finne situasjonsbilder av mennesker her, der selve handlingen er det viktigste for bildet og ikke personen/e selv. Dersom du skulle finne et bilde av deg selv her, og du finner bildet krenkende, gi meg en melding om det så fjerner jeg bildet straks det er mulig!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-12-17 22:41:02
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon Ixus 800 IS (kompaktkamera)
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger349
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_228680} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Klaus M.

Hei Anne-Lise!
Jeg er ikke enig med deg at det mangler på fokusen. Jeg synes du har tatt et fint bilde av ei kjekk ung jente. Fin øyekontakt!

Ha en fin adventssøndag!

Klaus
Rune S.

Enig med Klaus. Et nydelig barneportrett av en nydelig jente.

Mvh
Rune S
Anne-Lise S.

Ja, hun er ei nydelig jente, niesa mi. Hun minner meg utseendemessig om en blanding av Pippi og Tjorven... :-) Helt herlig!

Tusen takk for hyggelige kommentarer! :-)

Anne-Lise
Nina R.

hei, dette var fint men skulle gjerne sett det i farger jeg. fin plassering av jenta.
mvh Nina
Ole-Kristian T.

Godt uttrykk, behagelig lys, harmonisk komposisjon, og så synes jeg det myket opp med gress-strå/en hvit-kløver i forgrunnen. Men hadde det vært en ide å ta vekk lyset ytterst på stråene, jeg synes de forstyrrer litt da de er ganske nær ansiktet. Det er en bagatell, men jeg la merke til det. Ser at dette er en go'jente :)
Anne-Lise S.

Ja, kanskje det ville være en idè å få bort de lyse tuppene ja... Hm. Takk ellers for koselige kommentarer!

Anne-Lise
Anne-Lise S.

Hm... Ikke lett å få bort slike små, lyse områder uten å ''ødelegge'' huden.. Har prøvd noen ganger nå, men blir ikke fornøyd. Har prøvd både cloning og bluring... Noen som har andre tips?

Anne-Lise
Sverre H. S.

Tror du har fanget personligheten og karakteren, og det gjør bildet! Flott portrett! Fint med svart/hvitt. Kløveren hører med. Lavt standpunkt skaper kontakt og ''samtale''. Behagelig lys. Litt synlig USM, tror jeg..., men det med skarpheten har du jo nevnt.

Du spør om stråtuppene, for meg hører de med, men jeg tror du kan fjerne dem slik: Bruk ''Burn tool'' (ikke blur), still på kun 2-3 px, max (for den bildestørrelsen du har liggende ute) og ta de lyse feltene nesten pixel for pixel. NB: Still burn tool på ''highlights'', ikke ''midtones'', og bare en viss prosent styrke. Dra over til det hvite får samme gråtone som resten av strået, uuuten at du går utenfor tuppene med toolen....
Avsluttet .

Syns det var et fint bilde av ei nydelig jente med et herlig blikk:-)
Hilsen Tone!
Anne-Lise S.

Å, så flott at jeg får direkte forslag til hva jeg kan forsøke å gjøre med de lyse gresstuppene! Tusen takk, Sverre! Det skal jeg prøve på! Tror aldri jeg har brukt Burn Tool før, så det blir noe nytt å prøve ut! :-) Spennende! Det er vanvittig mye jeg ikke kan i PS, og det er utrolig å få slike tips fra noen som kan det! Takk igjen!

Koselig kommentar, Tone! :-) Takker!

Anne-Lise
Ole-Kristian T.

Hei, interessant å se #2, får meg til å være enig med Sverre, og til å like #1 bedre. Synes det ble litt ''dødt'' uten de lyspunktene. Sånn er det vel noen ganger, at man må se alternativer før man finner ut hva som er best. Men hva synes du selv?
Anne-Lise S.

Hei Ole-Kristian!

I utgangspunktet tenkte jeg ikke over de hvite gresstuppene. Da de ble pekt på, ble jeg mer fokusert på dem, og tenkte at det var en idè å gjøre dem litt mer usynlige. Da jeg hadde gjort det synes jeg imidlertid det ble litt for mye slik at noe viktig forsvant. Kanskje var jeg litt for raus med burn tool`en, men uansett så var det noe av livet i bildet som ble borte. Ergo synes jeg nok at V1, som jeg også la ut først, er det beste portrettet. Når det er sagt lærte jeg noe om å bruke et annet redskap i PS som jeg ikke hadde brukt før, og det var lærerikt, så aldri så ''galt'' så var det godt for noe... :-)

Takk for kommentaren! Det er rart det der med at når man ser endringen man selv tenkte på så... :-) men lærerikt er det!

Anne-Lise
Bjorn F.

Dette likte jeg, tett å fint portrett av ei flott jente, fin blikk kontakt.
Hilsen Bjørn.
Sverre H. S.

Helt enig med dere, og visst meg selv... Nå blir det tydelig hvor viktig graset var som en del av miljøet, og faktisk selve portrettet! Du var kanskje litt hard på labben, men uansett ville jeg nok likt v 1 best. Bluringen du har lagt i V2 synes jeg har samme virkning, også den er litt for hard, slikt skal nesten ikke legges merke til, synes jeg. Uansett, dette er et flott portrett! Og gøy at du lærte litt mer photoshop av det!
Anne-Lise S.

ABSOLUTT!! Jepp! Lærte noe nytt og så noe nytt med endringene som ikke ga bildet noe løft i alle fall, men heller det motsatte. Ergo: Takk for tips som ikke funka som likevel tilførte noe nytt! :-)

Takk for kommentarer!

Anne-Lise
Avsluttet .

så flott bilde av en flott jente!! jeg liker veldig godt stemningen i bildet :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu