Desemberlys
Alleer har jeg selvsagt sett før her på foto.no, men ikke desto mindre er jeg facinert av dem. Denne befinner seg ved Hvervenbukta, Oslo.
Ikke et veldig originalt motiv, men har prøvd å få et best mulig bilde ut av det. Jeg er en nybegynner som foreløpig synes det er vanskelig å ta gode bilder, men det er gøy å holde på. Vil gjerne ha synspunkter på bildet og forslag til forbedringer!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-12-15 13:03:06
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-12-15 13:04:36
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon 350D
  • Sigma 17-70 mm
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/25s
  • FilmtypeISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1128
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_228239} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Ivan H.

Hei

Synes du har komponert bildet ditt riktig, men må kanskje rettes litt opp?
Synes det haller litt mot venstre.

Ellers er ikke folkene i fokus, heller ikke trærne, vet ikke om det er meningen eller ikke.
Fargene synes jeg ble litt merkelige, kanskje det har med lystet og at det er frost(?).
Slik som bildet er nå, synes jeg det ble bedre i gråskala.

Hilsen
Ivan Holmedal
Trond H.

Hei!
Enig med Ivan, men det mangler en del skarphet. Tror ikke det er fokusen som ikke sitter som den skal. Jeg tror det er snakk om bevegelsesuskarphet. 70mm på 1/25 sek krever stativ. Tror du skulle forsøkt større blender - hvis optikken din har mulighet for det - og/eller høyere iso (800). Det ville også hjuøpet å brukt andre enden av ''zoom-skalaen'' og heller gått nærmere motivet. Kortere brennvidde gir deg mulighet til å benytte lengre lukkertider på frihånd.
Avsluttet .

Jeg synes bildet er veldig fint, men ville kanskje clonet bort folkene?
Ole-Kristian T.

Takk for kommentarer, det er veldig ok å få tilbakemelding! Ang. uskarphet ser jeg absolutt at lukkertiden er litt lang for frihåndsfotografering. Jeg prøvde å fokusere på et av trærne i forgrunnen (!) Jeg har jobbet litt med bildet i ps., men fargene gjorde jeg ikke mye med og var egentlig en av de tingene jeg likte ved bildet. Ang. folkene: Synes de er med å skape litt liv og dybde/ perspektiv i bildet, så jeg ønsker dem ikke bort :)
Dag E.

Hei!
Fin komposisjon! Jeg synes folkene skal være der. Ellers enig med Trond, men det går an å få skarpe bilder på 1/25s - med lit trening og ikke minst konsentrasjon.
Olav Ø.

Enig med Dag. Du kan trene deg på å holde kameraet støtt og trekke kontollert og rolig av. (samme som for elgjakta) Ellers er etbensstativ utrolig snertent og raskt å bruke.
Jeg likte fargene og tenker at det ikke ser skeivt ut. Derimot så skrår terenget og det må det jo få lov til.
Jeg kopierte bildet og markerte dama i midten og kjørte sharpen, bare på henne. Jeg syns det hjalp litt.
Ole-Kristian T.

Takk til Dag og Olav også! Hyggelig at dere likte komposisjon og farger, det er vel noe av det jeg er ganske fornøyd med selv også. Jeg har ikke opplevd bildet som skeivt jeg heller, og det er riktig at terrenget skrår. Hvis du Olav hadde giddet å forklare meg hvordan man skarper opp bare ett element i et bilde, hadde jeg blitt glad, ev. på en mail..Jeg har bare ps elements 5.0, men det går kanskje der også? Takk uansett for kommentarer og tips!
Céline F.

Ja, fint bilde. Jeg liker fargene mest! Jeg synes ikke at uskarpheten er viktig.
Flott!
Céline.
Avsluttet .

Flott motiv Ole-K! Bra dybde og godt lys.. Likte spesielt skinnet mellom trærne og skyggene.
Ville nok kanskje tatt et uten menneskene, som ville gjort det mer mystisk..
Litt uskarpt, men det blir bedre etter hvert:-)
Stå på Ole!

Mvh Jonathan
Avsluttet .

Människorna ska vara kvar i bilden tycker jag, det gör bilden mer levande.
Bilden upplevs som mycket överskärpt/och eller mycket pixlig, så kvaliteten på bilden tycker jag skulle varit lite bättre - en bra bild förtjänar bra efterarbete. Annars tycker jag du har ett fint djup i bilden. De två personerna som går åt varsitt håll tycker jag är bra.

Mvh
Malin H

www.helleso.com
Geir N.

Her må jeg si meg enig med Malin
mvh
Geir
Ole-Kristian T.

Takk for diverse forslag. Malin du har helt rett i det med overdreven oppskarping. Har fått litt hjelp og lagt ut ny versjon pluss en i svart/ hvitt, også etter forslag. Ble versjon 2 bedre?
Rune S.

Nydelig bilde. Det hjalp og fikse til det litt på #2 og #3. Menneskene synes jeg skal være med.

Mvh
Rune S
Fredrik E.

Svart hvitt bildet var kjempe flott!! Om menneskene skal være med i bildet hadde jeg ville kuttet litt i bunn (ca 3cm), du hadde også da fått ett bedre håndterlig format. Flott dybde og at bildet er kornete vises lite og betyr heller ikke noe i svarthvitt versonen.Fredrik
Jostein S.

Ole-Kristian!

Et nydelig bilde, med flotte farger. Et bilde etter min smak. Personene på bildet hører så absolutt med synes jeg.

Hilsen Jostein.
Bjorn F.

V2 synns jeg ble bra.Bra komponert og fine kalde farger. Fin dybde.Personene i bildet er et pluss.
Hilsen Bjørn.
Ole-Kristian T.

Tusen takk til Rune, Fredrik, Jostein og Bjørn for hyggelige kommentarer :)
Avsluttet .

Jeg likte dette bildet meget godt, men jeg syntes at menneskene i bakgrunnen ødelegger litt. men svart hvitt versjonen er mye bedre siden da passer folkene mye bedre inn =)
Anne Kari Berg K.

Hei,

takk for hyggelig kommentar på mitt bilde Barn.

Jeg liker veldig godt dette. Stemningsfulle så det holder!!!

Syns ikke det er noe å pirke på- Det er fint i farger, og menneskene gir liv og noe å se på.

Du spør om oppskarping av enkeltelementer.

Vel, det er mange måter å gjøre det på. En måte er å bruke quickmask. Du trykker q og maler med en pensel på det du vil markere (100 pst opasitet). Det blir rødt. Deretter trykker du q, og så select inverse og unsharp mask. 100 og 1,2 i radius pleier å bli bra. Men det er ikke spesielt enkelt å få overgangen fin - ofte må man blure den. Nå føler jeg at mine kunnskaper i ps ikke holder for å forklare - men det lar seg altså gjøre.
Men jeg syns ikke det er nødvendig å skarpe opp dama - bildet er vakkert og stemningsfullt som det er :)

Anne Kari
Rune L.

Synes dette er altfor hardt behandlet. Ser ut til at du har brukt altfor kraftig oppskarping, slik at alle detaljer egentlig er ødelagte, ser ut som det er halo rundt hver detalj. Bildet har en slags kaotisk struktur i detaljene.

Mvh
Rune
Rune L.

I v2 er det mye bedre. Men ser ut til at bildet i utgangspunktet er litt uskarpt. Noe som enten skyldes litt lang lukkertid uten stativ, eller at du har med den litt store brennvidden har gjort et tilfeldig valg av fokuspunkt samtidig som du har valgt litt stor blenderåpning. For bildet ser ikke skarpt ut verken i forgrunn eller i dybden.

Mvh
Rune
ingeborg w.

Tipp topp motiv med mykt, flott sidelys som gir fine skygger, god dybde og folka som er med på å skape liv i bildet. Den tekniske kvaliteten trekker kraftig ned. Kortere lukkertid/bedre fototeknikk/stativ er et eller flere av de momentene du må endre på. For kraftig oppskarping bør også unngås, men teknikken i opptaksøyeblikket er det viktigste.
Avsluttet .

Tillbaka igen... Jag tycker att det blev klart mycket bättre i version 2 - men jag gillar den svartvita versionen allra mest tror jag.

Mycket bättre nu i allafall! Bra!
Ole-Kristian T.

Takk for enda noen kommentarer, setter veldig pris på det :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu