Skjeggmeis
Dette er en av de vakreste fuglene jeg kjenner til.
Utstyr
  • Nikon D70
  • AF Nikkor 300 mm 1:4
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger1124
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_225187} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (42)
Aina Helene O.

Ja det må jeg si..Ja den var vakker, første gang jeg ser en slik meis ja.
Og bildet ditt var stilrent med klare og fine farger.
Et flott bilde var det.

MVH
Aina Helene.
Avsluttet .

Helt utrolig nydelig dette her,vakker fugl,fin komposisjon,flotte farger,ja det meste stemmer her.
Hilsen Tone!
Rolv B.

Godt eksponert i motlys. Først virket fuglen uskarp, men ved nærmere titt er den faktisk skarp. Kanskje du kunne skarpe den ørlite til? Jeg er også imponert over at du vet navnet på fuglen!
Kjartan T.

Sjelden godt bilde av skjeggmeisa. Fargene i bakgrunn og strå er så passende at jeg synes dette blir en ren nytelse å se på. Et blinkskudd av et fuglebilde.

Jeg er ikke så veldig glad i den midtstilte komposisjonen som du har valgt her, men skjønner hvorfor det ble gjort slik.
kai j.

Absolutt nydelig fugl dette her, her har du fått den i et ryddig fint miljø også, veldig bra. Må også nevne de fine blåtonene i hodet på fuglen som går så fint igjen i bakgrunnen.

Mvh Kai Jensen
Kjell Ivar Ø.

Hei Bård.
Flott bilde utruleg fin fugl. Er det tatt i Norge? såg bilde av ei tidligere i dag
som var tatt her heime på berget. Skulle gjerne truffet på den m/kamera
sjølsagt.
Mvh Kjell Ivar
Kristian H.

Slenger meg på kommentarene over; en nytelse å se på :)
Fargene er fantastiske!
Likevel enig med Kjartan når det gjelder midtstillingen.
Men utrolig fint dette!

kristian
Odd E. k.

Hei Bård!

En meget flott bilde av Skjeggmeisen. Skarpt med nydelige naturtroe farger. Omgivelsene rundt fuglen passer fint inn sammen med utsnittet. Flott bakgrunn som går fint inn i fuglen sine farger. Meget bra fanget og komponert Bård!

Mvh

Odd E.
Terje S.

Flott bilde av en fugl jeg aldri har sett. Vet du hvor i Norge vi finner denne arten ? Tilbake til bilde. Fint miljøbilde men tror du kan skarpe opp bilde litt til. Mvh Terje
Tone A.

Hei
Dette bildet har eg sett på fleire gonger pga den vakre fuglen som har så fine fargar, som harmonerar med med miljøet rundt den. Her går både blåtonar og bruntonar igjen i miljøet. Bildet har eit elegant uttrykk pga dei bua stråa som endar hos fuglen som sit under ein vissen plante som mest fungerar som ei ''palme'', og desse fargane gjentek seg i aksa bakover i bildet som gir fin dybde til bildet.
Bruntonane er ein fin kontrast mot dei lyse blåtonane på fuglen og himmelen. Sjølve fuglen har fine detaljar i dette harmoniske fargemiljøet kor midtstillinga fungerar. Men skulle fuglen kome betre fram måtte eit kutt under ''palma'' ha gjort seg. Litt meir usm hadde fått meir av detaljane i fjærdrakta fram. Flott positur på fuglen der dei spesielle detaljane kjem fint fram og med eit flott lys i bildet. Denne fuglen har eg aldri sett før.
Flott fanga motiv, fint eksponert og fuglebildet er bare vakkert med lekre fargar.
Anbefaling frå meg.
:) Tone
Kjell Sigurd S.

Meget flott av en sjeldenhet. Fargene i bildet er utrolig flotte. Severdig.

Kjell S
Pål A.

Dette syns jeg var vakkert. Fargen på hodet til meisen passer perfekt til bakgrunnen. Skulle jeg komme med forslag til beskjæring, måtte det være å kutte
bort hele krona på planten meisen sitter på. Et meget severdig bilde likevel.
Hans-Jørgen H.

Hallo Bård!
Utrolig flott og innbydende skjeggmeisbilde!
Gratulerer!
Hilsen Hans-Jørgen.
Dag Sverre R.

Helt utrolig vakkert! Dette var en ren nytelse å se på:)
Atrig hvordan fardene på fuglen matcher bakgrunnen:)

Mvh Dag
Andreas S.

Hei

Helt utrolig bra. Sylskarpt og med de flotte fargene. Og kjør på med midtstillingen. Det funker veldig bra her.

mvh
Andreas
Knut H.

Fantastisk pen fugl skarp og pent komponert bilde.
Knut
Hanne S.

Nydelig bilde av en nydelig fugl....og nydelige farger. Alt klaffer her!

-Hanne.
Robin J.

Støtter de andre kommentarene. Meget flott fuglebilde du her viser. Mvh RJ
Avsluttet .

Fantastisk vakker fugl og ett skikkelig flott bilde av den.
Eyvind R.

Et glimrende skjeggmeisbilde, Bård. Fin komposisjon og veldig bra med blått og lysebrunt som går igjen i både fugl og omgivelsene. Anbefales!

BRA!

Mvh Eyvind
Geir N.

Henger meg på de rosende kommentarene, dette var utrolig flott!
mvh
Geir
Kristin Sæverud L.

Henger meg på listen her - dette var vakkert !
Kjetil S.

Flott bilde med riktige omgivelser og fine farger! Utsnittet fungerer. Synes skarpheten preges litt av at det er et utsnitt, men det blir jo pirking:)

mvh Kjetil
Mads B.

Hei! Vakkert foto av en fugl jeg aldri har hørt om. Knallfine farger som passer godt sammen. Lurer forresten også på hva slags strå den sitter på.?
Mvh Mads B.
Andreas B.

Ja dette var virkelig et kjempebilde! Utrolig fine farger og komposisjon. :)
Tommy S.

Vanvittig fint bilde!!
Fargene er nydelige og passer perfekt sammen
Egil O.

Helt enig med deg, utrolig vakker fugl. Og det har du fått godt fram med dette bilde..

mvh egil
Nina R.

kjempevakkert

Mvh Nina
Avsluttet .

Hei,

Det satt, vakert.

mvh
tommy
Karine A.

En av de vakreste fuglene du kjenner til og et av de flotteste og vakreste bildet jeg noengang har sett av en fugl!! Alt stemmer her, skarphet, farger, stemning......ja dette bør du være fornøyd med!!!!!!

:) Karine
Elise S.

Føyer meg inn i rekken. For noen fantastiske farger både på ful og bakgrunn. Det ser nesten ut som om du har bestilt denne fulen til denne bakgrunnen:) Dette har du all grunn til å være fornøyd med. Lys, skarphet, dybde, bakgrunn, modell:),alt sitter. Glimrende. -Elise-
Bård B.

Tusen takk for alle hyggelige kommentarer.

Jeg syntes selv dette var fint, med fuglen i sitt rette miljø og i fint lys - men ventet meg ikke at den falt i så god smak. Til Kjartan og Kristian: Midtstilling er noe jeg normal unngår, men noe annen løsning her hadde forstyrret symetrien i bildet - gjort det sidetungt.

Her er litt infomasjon om skjeggmeis og dens spesialiserte livsførsel:
På tross av at hannen av skjeggmeis har stor kontrast i holdet, med lange svarte barter (egentlig ikke skjegg), er den svært vanskelig å oppdage i sitt rette miljø. Dette fordi den lever skult i tette takrørskoger og har, som bildet viser og enkele har kommentert, samme brunfarget som takrøret. Dusken/''palmen'' over hodet til fuglen, som jeg mener er et viktig ellement i bildet, er akset til takrør. Skjeggmeis livnærer seg først og fremst av frøene til dette gresset. Den er derfor avhengig av store arealer med takrør, som man finner i tilknytning til næringsrike gruntvannsområder. Sørover i Europa er den vanlig i slike miljøer, mens den i Norge er en sjelden hekkefugl helt sør i Sør-Norge. Første norske hekkefunn ble gjort så sent som i 1993. Om høsten steifer småflokker av skjeggmeis rundt i Sør-Norge og er da noe lettere å oppdage. Dette bildet er tatt nå i høst i en slik stor takrørskog.

Bård
Kjell Arne Ø.

Flott fugl i sitt rette miljø, dette var helt topp!
Anne-Lise S.

Jøss, for en vakker fugl du har funnet her, og for en flott måte å vise den frem på! Fint hvordan fargene gjentas i bildet, og her er flott lys som får frem de vakre fargene på fuglen. God skarphet og fokus.

Anne-Lise
Avsluttet .

Hei !

Uheldig midtstilling er nevnt og kanskje noe mer å hente på skarpheten. Ville kanskje heller kjørt på med høydeformat for å få med hele dusken i øvre del av bildet, men jøss bevares dette var en meget fascinerende bilde med svært gode fargekombinasjoner.

Mvh Åsmund
Bård B.

Takk for kontruktive kommentarer.
Å få med hele dusken akset i øvre del hadde sannsynligvis hevet bildet. Men de jeg skulle snu kameraet til høykant var desverre fuglen fløyet.
Det er nok noe mer å hente på oppskarping.

Bård
Gunnar H.

Flott bilde av en art som ikke er så vanlig på våre kanter! Bra lys og fine farger. Kunne sikkert vært lekkert med toppen av akset med på bildet, men dette er likevel tilnærmet like bra.

Gunnar
monica p.

Fantastisk nydelig.
Mvh Monica:o)
Kim A.

Hei Bård

Et meget godt bilde. Kunne godt tenkt meg en annen komposisjon, men vet godt at det ikke er alltid like lett med en fugl som dette som forflytter seg fort:) Flotte farger og et sjeldent bilde av en uvanlig fugl.
Kim
Terje K.

...utrolig bra! elsker ''parasollen'' i form av takrøret over hodet på skjeggmeisa. ellers litt synd med bladet som stikker ut av fuglens strupe, men sånt er det lite å gjøre noe med...

-terje-
ingebjørg fyrileiv g.

Noe så nydelig! Jeg har ikke sett denne arten før, så jeg er virkelig glad for å komme over dette bildet :) Fargene er veldig flotte og helheten er god. Taket over må absolutt være der, men bladet som ''stikker ut'' fra brystet skulle bildet gjerne ha vært foruten. Den oransje nebbet blir prikken over ien.

vh ingebjørg
Cornelia T.

Mange måneder senere kom jeg også over dette bildet... det er bare nydelig og veldig inspirerende. Gratulerer.

mvh, Lia
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu