Julegate i Oslo
Oslo i går.
Gatene var pyntet med julelys, men julestemningen lar seg vente på.

Jeg tok flere bilder med stativ, men dette uten stativ ble det som beskriver stemningen igår best.
Utstyr
  • Canon 350D
  • Canon 17-85mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger511
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_225026} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Steinulf L.
He,he, fin stemningsrappoert dette her.
Torild H.
Den første ''oppgaven'' i dette bilde var å finne ut hva som opprettholder balansen i bildet, siden bildet er i en så tydelig retning, fra høyre side nedover diagonalt mot venstre side, og fant til slutt kanten fra mannens høyre arm ned mot bildets høyre side, som også lager en V og dybde sammen med fortauskanten.
En skal vel ikke banne i kirken og det til og med på en søndag, men her viser du at ''skarphet kan være oppskrytt'', og i alle fall ikke nødvendig i alle sammenhenger. Uttrykket i bildet sier mye om hvorfor det var nødvendig med paraply den dagen. Fine farger i sammen, de litt udefinerbare røde og lilla.
mvh Torild
Kenneth K.
En fin og stemningsfylt bilde dette her. Skarpe fine farger. Det eneste jeg syns ødelegger her er den orange tingen i midten på bilde den er litt for inntens syns jeg, men ellers så er det en veldig fin stemning her du har fanet opp.


mvh Kenneth
Mone S.
Hei Bente

Et flott abstrakt regnværsmotiv, fin stemning og farger. Syntes det ble veldig bra.

~mone~
Tom A. T.
Jeg syntes du formidler den manglende julestemningen på en bra måte med dette. Fin bevegelse på både personer og vær. Litt stor forskjell i intensitet mellom høyre og venstre side gjør at jeg syntes høylysene blir litt ''slitsomme'' i lengden, men ikke verre enn at jeg liker bildet.
mvh Tom T
Odd Tore S.
Heldigvis et motiv som jeg svært sjelden opplever. Selv om Oslo er nær, er det et sted jeg skyr pga trafikk, upersonlighet og rent ut aggresivitet.
Her har du fått med begge de to første ingrediensene i alt regnet, det hele med en kledelig uskarphet.
Egentlig synes jeg at venstresiden er for lys, men slik som du presenterer det hele, tror jeg at det er mer effektfullt slik enn om det hadde vært mørkere, som nok jeg ville ha valgt.
En bra beskrivelse av en travel bystemning.
Odd Tore
Ivar B.
Ja dette er stemningen jeg også føler om dagen. Været er surt og trist, og julelys og juletre virker litt malplassert. Uskarpheten fungerer utmerket. Du har fått fram plaskregnet og stemninga meget godt. Enig med forrige taler om litt lys venstreside, men det plager meg ikke. Godt formidlet dette! Mvh Ivar.
Anne-Lise S.
Får en følelse av skikkelig stress når jeg ser på dette. Stress og litt melankoli over drømmen om en hvit jul. Nå er det nesten 1 mnd til, og håpet er lysegrønt... :-) Liker dette, om enn jeg helst styrer unna stress-følelsen. Det går ann å gå mot jul uten den følelsen!

Anne-Lise
Chr. G.
Høyenergi handlestemning på venstre side, og tilbaketrukket og utmeldt på høyre side. Et bilde med kontraster som gir meg en god del. Eller går han og trøkker og venter på at den hersens handlefrie dagen snart er slutt? Liker strukturen, fargetoner og inntrykk av at alt er vått. God dybde og balanse i komposisjonen.
Avsluttet .
Og her kommer du med en nøtt til:)
Hva skal jeg si? Må vist dele opp bildet. Høyre halvdel synes jeg er ganske effektfull med fart og spenning. Nedre del av bildet også. Flott med personen med paraplyen, og så har han vist rakett en viss plass siden det spruter ild ut av høyresiden:)
Hvis jeg deler bildet inn i fire kvadrater så synes jeg at kvadraten oppe til venstre, altså det lyse partiet er ganske ille.
Alle de andre 3 kvadratene er bra, men den 4. trekker ned. Det som jeg synes er så feil med den er at en her så tydelig ser de lyse punktene faller som kulelyn.
Da sitter jeg igjen med følgende minus: De fallende kulelynene og det røde som vel er et billykt eller rødt lys.
Alt det andre er spennende og kreativt og gir betrakter et abstraktlignende uttrykk.

mvh arild
Stig Børre E.
Dette var en original vri. Faller så absolutt i smak. Bildet har en veldig fin struktur.
Flott komponert. Mere sånt!

StigB
Bente K.
Her var det flust av interessante betraktninger, takk så mye alle sammen.
Det ser ut til at jeg har lykkes med å formidle førjulsstemningen i Oslo gjennom dette bevegelsesuskarpe bildet. Speilblanke fortau og paraplyer gir mange spennende motiver.
Jeg er enig med de som synes at lyset ble litt kraftig på venstre side, men slik var forholdene der jeg tok bildet.
mvh Bente
Jørgen M.
Dette bildet slo meg umiddelbart som meget behagelig hva angår farge og form. Jeg likte dette godt:-)
Bente K.
Takk Jørgen!
Ketil K.
Veldig bra - sort hvitt bilde i farger!
Rune S.
Jeg likte dette abstrakte bildet. Komposisjonen, fargene og lyset. Regnet og bevegelsen. Dette er den nye julestemningen fremover;-)

Mvh
Rune S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu