Kongeørn
Ei voksen kongeørn sonderer terrenget sitt på jakt etter et noe spiselig. Det skarpe blikket fanger den minste bevegelse.
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
Utstyr
  • Nikon D2H
  • Sigma 120-300mm f2,8
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Annet1,4x tc
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger993
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_224822} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Ivar B.
Det ligger noe mektig over dette bildet. Bildet viser tydelig hvor stor denne fuglene er når den virkelig får ut vingespennet. Flott fargespill og detaljer i fjørdrakt. Blikket gjør også mye for bildet, fuglen virker observang og på hugget. Synes kanskje at det mangler en smule på skarpheten på hodet, samt at de hvite flekkene i bakgrunnen ble litt dominerende. Mvh Ivar.
Gunnar H.
Et mektig bilde som viser denne fuglens kraft og styrke. Forøvrig en velkommen vinkling ifht de mange åtebildene som legges ut på dot'en. En smule større skarphet/dybdeskarphet på hodet kunne kanskje vært ønskelig, men samtidig gir uskarpheten et visst inntrykk av bevegelse. Et flott bilde !
Gunnar
Vegard L.
Meget flott positur på ørna. Manglende skarphet på hode irriterer deg nok litt :-), men et flott og severdig bilde.
Mvh Vegard
Eyvind R.
Et nært og dramatisk fluktbilde med fin positur på fuglen. Jeg synes det mangler litt for mye på skarphet i hodepartiet til å gi bildet ''beste karakter''.

Mvh Eyvind
Kjell Sigurd S.
Ikke så ofte å se fluktbilder av denne med den kameravinkelen. Flott positur og skikkelig blikkontakt. Synd det ikke ble skarpere, men jeg synes det står bra uten også.

Kjell S
kai j.
Som Ivar sier er det en mektig fugl, fin og uvanlig vinkel. Men som nevnt synd med manglende skarphet.

Mvh Kai Jensen
Magnar L.
Flott fanget fluktbilde av gammelørna. Skarpheta på hodet er nevnt, men her synes jeg ikke det gjør så mye. Trenger alle bilder alltid å vere sylskrpe?
Det eneste jeg vil pirke litt på er det store hvite feltet i øvre kant av bildet.
Men alt i alt et godt kongeørnbilde. Stå på videre!

Mvh Magnar
kai j.
Enig med Magnar at ikke alle bilder trenger å være sylskarpe, men med urolige lyse partier i bildet som her, så hadde det vert godt og hvilt øynene på et skarpt hode.

Mvh Kai Jensen
Robin J.
Flott og uvanlig bildevinkel du her presenterer. Ønske om skarpt hode er nevnt. Det fikser du til neste gang. Ellers et behagelig og severdig bilde. Mvh RJ
Knut H.
Godt gjort bare og komme i en sånn posisjon
at du kan ta bilde fra den vinkelen.
Flott arbeid.
Mvh Knut
Terje S.
Hvilken opplevelse dette Svein. At fokus ikke er 100 % er underordnet i slike situasjoner. Håper vi får se flere bilder av denne karen i løpet av vinteren ? Lykke til videre

Mvh Terje
Lars G.
Fantastisk bra jobba. Masse fart, og det blikket! Bildet lever så godt på totalinntrykket at den små uskarpheten gjør lite av seg.
Masse fuggel her på dotten, men det gjør ingenting når slikt dukker opp.
Kenneth K.
Wow var det første jeg tenkte. Dette var veldig bra. Jeg syns du har fanget ørnet veldig bra her. Et skarpt og fint bilde. Fine detaljer i fjærdrakten. En bra komp. En grei bakrunn. Hva mer? hehe dette var bra.


mvh Kenneth
Kjetil S.
Hei

Knallbra perspektiv!! Skarpheten sitter ikke helt, men i sparsomt og kjedelig lys er jo det vanskelig. Denne i vintersol hadde vært perfekt..

mvh Kjetil
Kjartan T.
Et flott skue å få se fjærdrakten på kongeørna fra denne vinkelen. Ellers enig med Kjetil S. i at lyset ikke spiller helt på lag denne gangen.
Sverre H.
Hei Svein. Et utrolig flott ørnebilde. Jeg er enig med Magnar L. At bildet ikke er helt sylskarpt gjør ikke så mye, men det som plager meg er de hvite feltene i bakgrunnen. Uansett, et utrolig flott bilde, som jeg ville ha vært stolt av å ha i arkivet. Mvh Sverre.
Svein B.
Hei og tusen takk for konstruktive kommentarer, alle sammen. At det er litt forskjellige oppfatninger om skarpheten er tilstrekkelig, og ang bakgrunnen regnet jeg med- og dere gir godt begrunnede synspunkter på dette. Det er svært nyttig. Det er desverre langt mellom uberørt natur selv i Gudbrandsdalen, og denne gangen ble hogstfeltet i bakgrunnen det som for meg forstyrret mest. Den lille uskarpheten er noe jeg glatt lever med her, men det lyse store feltet irriterer meg noe ja. Men kanskje får jeg sjansen igjen- med litt snillere bakgrunn og lys.


Mvh
Svein B
Ketil K.
Synes dette ble et glimrende kongeørnbilde, helt anderledes enn alle ''Havørn- griper-død-fisk bildene''. Fin detaljering i fjærdrakten. Perfekt fokusplan, men litt lang lukkertid. Og kombinasjonen zoom+konverter satt på max blenderåpning gir kanskje noe kvalitetssenkning på skarpheten. Har du kjørt opp ISO-en? Iso 400 burde i hvertfall kunne gå greit. I noenlunde godt lys med god eksponering sikkert også høyere, men setter da nok enda høyere krav til optikken. Hodet på ørnen tror jeg kan skarpes opp en del, slik at det i realiteten er skarpere enn det som fremgår her. Urolig bakgrunn? Ja - men det synes jeg passer og gir en fin følelse av miljøet og samtidig variasjon i bildet.
Stig B.
Fin komposisjon, vakker fugl i bra fluktsituasjon. At bakgrunnen har litt ''liv'' lever jeg godt med. Enig med KK her i at det ser ut til å være litt bevegelse i fuglen her, men det er masse flotte detaljer i fjærpryden.

Mvh Stig
Avsluttet .
Fugleperspektiv på ei ørn i flukt! Ja, du får det til ,du Svein.
Takk for synet.
Paul
Avsluttet .
Fugleperspektiv på ei ørn i flukt! Ja, du får det til ,du Svein.
Takk for synet.
Paul
Svein B.
Heisann, og takk for nye kommentarer også.

KK og SB: Kamerainnstillingene var egentlig basert på en helt annen situasjon med plenty lys, så da denne her dukket opp på denne måten rakk jeg ikke tenke på ISO justering desverre. Med ett trinn bedre lukkertid ville nok skarpheten vært langt bedre.

PHH: Ørna kjenner vi jo best som en siluett på himmelen, men under jakt og ved åte som her kan den opptre utrolig anonymt, og fly lavt i terrenget. Rart hvor lite en så stor fugl gjør ut av seg egentlig, når det er det den vil.

Regner med vi snakkes på mandag kveld.

Svein B
Espen S.
Jeg synes dette ble utrolig bra! ''Mangelen'' på skarphet sjenerer ikke meg, tvert imot. I kombinasjon med bakgrunnen gir dette bildet driv!

Fantastisk fugl!

Espen
Aleksander M.
Bra dette, men jeg ville foretrukket å se det helt skarpt.

Mvh Aleksander
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu