Sjekker du der så passer jeg på her
To lavskriker som passer hverandres rygg ved å holde utkikk i begge retninger samtidig
Bildet inngår i albumet I Lavskrikas rike - På tur med Svein Bekkum i Lavskrikas rike, en flott opplevelse og en flott fugl.

Fin natur og flere motiver, ikke bare lavskrike.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-11-13 13:03:41
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-11-13 13:04:56
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon EF 300mm f/4 L USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger694
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_222415} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Odd E. k.
Hei Stig!

Et flott Lauvskrikepar som sikkert holder godt sammen og som liker hverandres selskap. Et skarpt lys som treffer fuglene bra og som gjengir fine detaljer i fjerdrakten. Fint med den skyggen i styrefjærene til den som ser mot oss samt at de spriker noe. Bra blikkontakt der den sikkert er noe betenkt over den kanonen som rettes mot de, fotojakt eller annen jakt mon tro...Meget flott at begge fuglene er i fokus men den andre skulle også ha vendt blikket den andre veien. Bra fanget Stig!

Mvh

Odd E.
Bent O.
Hei Stig.

Artig og bra komponert bilde. Satt en stund og tenkte at det hadde vært bedre om begge hadde sett i retning av deg, men se absolutt morsomheten av at de ''dekker'' ryggen på hverandre. :-) Den lyse flekken til venstre forstyrrer kanskje noe, men ingen stor sak. Pent bilde.

mvh Bent
Kenneth K.
Artig bilde. Dette likte jeg veldig godt. Fin Komposisjon og bakrunn. Flotte farger og fin fokusering. Det eneste jeg må pirke på er den lille grønne flekken på venstre side. Jeg hadde klonet den vekk.

Mvh Kenneth
Knut H.
Fint lys in på skrikene og viser vel hvor vare disse fuglene er.
God komposisjon de andre har påpekt eventuelle små
pletter.Godt Skudd
Mvh Knut
Robin J.
Bra fanget situasjon. Teknisk bra men på min skjerm blir lyset litt hardt. Mvh RJ
Kjell Sigurd S.
Først og fremst en fint fanget situasjon. Fint at de sitter å speider hver sin vei, som for å passe på hverandre ''en for alle - alle for en''. Komposisjonen er flott og miljøet likeså. Det er partier på begge fulgene som jeg synes er i lyseste laget, spesielt bryst og panne på venstre fugl. Men i sum synes jeg det er et severdig bilde.

Kjell S
Svein B.
Hei Stig. Fint lavskrikebilde, desverre litt hardt lys som har gjort jobben litt vrien. De lyseste delene i bildet er også de som har fått mest lys, noe som gjør håndteringen enda vanskeligere. Resultatet er noenlunde bra, men fargene på lavskrikene blir vel blasst rosa- ikke den fine grå/rustrød/brun kombinasjonen som kler disse fuglene så godt. Jeg tror kansje du skal kunne hente inn noe av de riktige fargene med videre bildebehandling. Ellers fin situasjon og dertil tekst.

Mvh
Svein B
Fredrik E.
Bra fokus og fargegjenngivelse. Artig situasjon, med to flotte fjærkre i begivenhetens sentrum. Rufsete tre økte kontrastene og gjorde bildet mer levende for min del.
Fredrik
Inge S.
Hei.
Som nevnt litt vrient lys men syns det ble meget flott.
God skarphet og en flott bakgrunn.

Mvh Inge
Stig B.
Takk for kommentarer.

Det som er fint med dotten er at den kan brukes til å finne ut hvilke bilder som er noe å samle på. Her er det som mange sier litt hardt lys og litt lyse partier på fuglene. Kan kanskje få gjort litt med det, men utgangspunktet er da ikke helt på topp. Fargene er ikke rørt, bortsett fra litt justering i curves, så jeg får se om jeg får justert noe mer der.

Stig
Odd Tore S.
Ingen tvil om at dette er verdt pixlene, lavskrikene tar jobben sin alvorlig og holder hverandres rygg fri. Treet de sitter i er jo som laget for bildet.
Jeg synes at innhold og komp må få full score, mens det tekniske ellers kanskje kan forbedres i PS, noe som andre tydeligvis er inne på ogå. Jeg ser for meg lokal finfikling på fuglene, resten ser bra ut på denne skjermen.
Lavskrikene er vel det jeg savner mest fra den forrige hytta vår ved Vassfaret, alltid trivelig med småprat og kommentarer fra disse når jeg jobbet ute.
Odd Tore
Nils B.
En vakker fugl vist på en ok måte. Men jeg heller til at bildet nok kunne vært jobbet enda litt mer med. Liker nok best versjon #3 og kunne godt tenkt meg at du også tok dette inn i bildebehandlingsprogrammet for nøyere bearbeiding. Dempet høylyset noe, kjørt bildet forsiktig i neatimage, og muligens øka fargemettningen noe. Tre i en skal jo være bra og her har du to pipper og deg selv så det blir tre. Stå på Stig, for meg er du en ypperlig representant for fotogleden.
mvh noe redusert Nils
Terje S.
Flott Lavskrike bilde Stig, i noe hardt lys. Likte best V3 der fuglene kikker på hverandre. Stå på med ny flotte bilder . Mvh Terje
Kenneth K.
Nå syns jeg det ble litt bedre her. v2 Ble best.

mvh Kenneth
Tom A. T.
Flotte fotogene fugler du har fanget i en severdig situasjon. Må innrømme jeg ''misunner'' deg å ha disse i søkereren. Jeg er mye i valdres ( østre slidre ) og hadde håpet og trodd at jeg skulle møte de der, men den gang ei.
mvh Tom T
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu