Ètretat, Normandie, Frankrike
Beskjedent bruk av tonemapping
Dritlekkert
Bildet inngår i albumet Natur -
Utstyr
  • Canon EOS 5D
  • Canon EF 24-70mm f/2.8L USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger670
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_221324} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Kim Daniel A.

Tasty!

Jeg liker mye fargemeting og det er det fullt av her :) saker som disse selger jo som smurt for turister!

Har du noen pekere paa hvordan du fikk den feelingen? tonemapping er type HDR teknikk? kanskje du kan sende en liten melding til meg paa hvordan du gikk frem?

cheers,
kimd
Avsluttet .

Utrolig flott bilde,liker faktisk alt ved det.Fargene,komposisjonen(hvor du har fått med kirken oppe på klippekanten,den er prikken over ien),skyene,ja alt:-)
Hilsen Tone!
ingebjørg fyrileiv g.

Det ser ut som det er tatt ut fra en eventyrfilm..! Fine farger,
men kanskje ikke så realistisk. Uansett: pent å se på.
Jeg lurer på om menneskene trekker litt ned på stemningen!?
Nydelig sted.

vh ingebjørg
Eivind B.

Dritlekkert var det ja. Voldsomt toneomfang. Skulle ønske jeg kunne HDR :)
Mvh Eivind
Stig Håvard D.

Liker nok best din egen vurdering av fotografiet ditt. Ikke noen beskjedenhet her. Lo for meg slev når jeg lesete det.

Til saken. For meg blir dette mye farge, og lite opplevelse. Legg merke til at fotografiet blir helt flatt, det er kun perspektiv som forklarer at det er distanse i motivet. Se på klppen kirken ser på. Det ser ut som vegitasjon og folk er malt på fjellsiden, og at den går rett opp.
Legg også merke til hva som skjer mellom høylys og skygge, der himmel møter fjell, det oppstår en form for glorieviring (glow) - ikke pent i mine øyner.

Jeg har jo sjekket ut dine andre foto, og her er det kvalitet og spore. For meg blir dette billig plast, og ikke ekte vare.

Jeg tror jeg hadde likt bildet bedre før tone mapping. Som et lite tips kan du prøve å kjøre en kraftig tonmappin på et portrett, så kan du se hvor destruktiv dene teknikken er for dybdegjengivelse.
Ellen Therese R.

Hei Hans Petter,
Er nok uenig i din egen vurdering om ''beskjedent'' bruk av tonemapping. Synes det er for voldsomt, dessverre :-)
Hilsen Ellen
Christer M.

Sagolikt vackert! nästan overkligt! Men det är en fröjd för ögat att titta på bilden!Mvh Christer
Hans Petter N.

Takk for kommentarer.
Både min bruk av beskjedenhet og dritlekkert er brukt med et glimt i øyet her.
Arhur: Har brukt en plugin i Photoshop som heter ''Photomatix Tone Mapping'', det samme firmaet har og en OK HDR-konverter. Her er det bare å prøver og feile. Mest feile, kanskje... :)
Effekten er tilsiktet, selvfølgelig, en blanding av visjon og virkelighet. Himmelen spesielt er helt på trynet i forhold til virkeligheten i dette bildet.

HP
Nils G.

Oj, her ser jeg et flott motiv gjengitt med fotografiets nøyaktige gjengivelse og malerens fargevalg. Virkelig inspirerende.
Den eneste jeg vil pirke litt på er at jeg synes det er en litt for markert overgang i skyene mellom det blå og det grå.

Nils
Liv Dagrun F.

Dette bilde likte jeg. Synes ikke det gjør noe om det er mennesker på bildet. De passer også godt de som går opp langs den stien opp til kirken, kjempefint. Selv om fargene er fikset på, så syns jeg bilde ble fint.

Mvh
Liv :o)
Avsluttet .

Dette funker bra for meg.Vel,er enig med Stig Håvard litt på vei,men ikke med dette motivet.Tonemapping er klart ikke noe valg når det gjelder portrett.Det er heller ikke særlig vellykket en sommersdag med klar himmel.Men her synes jeg du kommer bra ut av det.Tar du bort fargene,ja da er tonemappingen bortkastet..Likte det godt her,men føler kanskje at motivet er litt vel oppskarpet..Som du skriver selv:prøv og feil..Kanskje er ikke alltid virkeligheten et mål i seg selv.Likte dette mucho grande

mvh O
Tom O. D.

Litt overdrevne farger, men dramatisk og uvirkelig flott likevel. Skulle vært munker, ikke moderne mennesker som vandret der på stranden...!
Paul B.

Herlig på alle måter.
MVH PP.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu