Ørn i angrepsposisjon igjen
Ørn i kveldslys klar til å plukke bytte. Mine ørner kommer i jevne drypp :-)
Bildet inngår i albumet I Havørnens rike - På tur i Flatanger i havørnens rike, under kyndig veiledning av Ole Martin Dahle, i nydelig vær, vakker sol og blikkstilt hav.

Havørnen oppførte seg eksemplarisk og bød seg fram gang på gang.
Utstyr
  • Canon 20D
  • Canon 300 f2.8
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/800s
  • FilmtypeDigital ISO 200
  • Nei
  • AnnetHåndholdt fra båt, -2/3 ev
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger808
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_220906} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Tom Just O.
Fabelaktig bra! Men kanskje ikke så perfekt som et par av dine andre meget gode ørnebilder. Sikkert litt av en opplevelse å være med på. Jeg ha stemt deg inn som månedens fotograf.
Ann-Olaug T.
Hei
Kjempebilde igjen.. Ørn er du proff på, lite å utsette på dette. Synes lyset er veldig bra i dette ørne bilde. Topp.
Mvh Ann-Olaug
Inger Anne Maritsdotter V.
Dette var utrolig bra Stig.

Et nydelig artsbilde i flott positur, og lyset er kjempebra.

Inger Anne
Geir N.
Flott bilde av ørnen som i denne fasen har stor fart når den suser forbi.
Fint kveldslys og fine farver i dette bildet.
mvh
Geir
Bent O.
Hei Stig, atter et fint bilde av havørna fra Flatanger. Bare fortsett, moro å se hva du har fått til.

mvh Bent
Steinulf L.
Flott lys på denne ørnen din. Teknisk bra.
Stig B.
Takk for fine kommentarer. Dette er en av mine egne favoritter, liker veldig godt lyset som slår gjennom vingene og lager lysspill på kroppen. Hyggelig at det blir likt.

Det blir nok flere ørner, men skal være litt forsiktig og prøve litt annet også :-)

Stig
Terje S.
Meget bra dette her Stig . Teknisk meget bra. Slike vil jeg se flere av. Får vel bestille meg en dag oppi Flatanger til sommeren. MVH Terje
Ketil K.
Det lyser konsentrasjon i ørneblikket! Bitte litt å gå på i skarphet ved nebbet, men fint uttrykk og positur.

Noen opptaksforslag:

Ville muligens kjørt dette i 400 Iso for å få raskere lukkertid, selv om det kan se ut som om du har fått bakfokus (på vannet), og at det ikke er lukkerhastigheten det er noe i veien med. Klørne må jo gjerne være uskarpe, for å vise kastebevegelsen ørnen gjør med beina. Ville også kanskje brukt større blenderåpning for å få sikrere fokus. Regner med du benyttet autofokus. Har du benyttet senterspotfokus og følgefokus for sikker fokusering på objektet?
Stig B.
Takker for kommentarer igjen.

Terje: Du må bare prøve Flatanger, det er en opplevelse jeg ikke ville vært foruten.
Ketil: Jeg benyttet senterspot og følgefokus. Regnet med at systemet arbeider på full blender helt til knappen trykkes helt ned, slik at nedblending ikke har noe å si for følgefokus, men gir meg et litt større dybdefelt og dermed litt større toleranse for fokusplassering? Om jeg ser på ørna så synes jeg ikke høyre vinge er skarpere enn hodet, noe det skulle vært om jeg hadde bakfokus? Var veldig heldig med opplevelsen min der oppe, prøver gjerne igjen, må da prøve å lære litt fra årets opptak.

Stig
Camilla S.
Heisann

Helt rått å se på, knallflott fanget.
Lyset er varmt og fint, utsnittet er bra, ja.. fra min kant så kan jeg ikke komme med så mye konstruktivt desverre. Synes dette er rålekkert!

-Camilla
Ketil K.
'Regnet med at systemet arbeider på full blender helt til knappen trykkes helt ned, slik at nedblending ikke har noe å si for følgefokus.'' Hvis det er riktig, hvorfor fungere AF på Canon dårlig/ikke på blender over f8?

''Om jeg ser på ørna så synes jeg ikke høyre vinge er skarpere enn hodet, noe det skulle vært om jeg hadde bakfokus? '' Du har rett. (Vannet ser skarpere ut, men det pleier det vanligvis å gjøre uansett.) Her er det nok bevegelsesuskarphet. Men rart den er så stor med 1/800 sek? (Kan tyde på at du ikke har panorert, eller hatt for lav panoreringshastighet i forhold til ørnens hastighet.)

Dette kan også skyldes 20D, den er vel ikke akkurat regnet for å ha spesielt rask AF?
Odd Tore S.
Skarpt blikk på det vi ikke kan se, full konsentrasjon. Fin belysning.
Jeg ser at det er noen meninger om skarphet og fokus. Slik jeg ser det, er ikke bena helt skarpe, bevegelsesuskarphet fordi de er på vei forover i forhold til kroppen? Eller ser jeg uskarpe syner enda en gang?
Uansett, dette må ha vært litt av en opplevelse.
Odd Tore
Per Harald O.
Vakkert og dramatisk konsentrert blikk!
Skarpheten nevnt, forøvrig interessant lesing...det blir vel ikke det samme med småfugler heretter!
Stig B.
Takker for kommentarer igjen.

Camilla:Glad du likte bildet, er glad i det selv også.
Ketil: Når canon ikke takler autofokus ved blender 8 så er vel det når største blender er 8, ikke når du blender ned f.eks en 2.8 til 8. Ad panorering så kan jo det skyldes min manglende øvelse på dette, forsøkte jo å panorere, men det kunne jo være bevegelser i alle retninger ombord i en båt når ørna kommer seilende. Synes forresten kanskje ikke hodet var så veldig uskarpt, men det har nok med min manglende erfaring å gjøre?
Odd Tore:Du har rett mht beina, de er på vei framover for å forberede å plukke opp bytte. De er derfor ikke skarpe.
Per Harald:Ørna var spennende og blir nok forsøkt igjen, men opplevelsen setter nok preg på hva som er artig å bruke tid på :-)

Stig
Ketil K.
For ordens skyld: Det er som nevnt ikke snakk om stor bevegelsesuskarphet, kanskje det ikke er skarpet opp tilstrekkelig i etterarbeid (slik bildet vises på min skjerm)? Jeg går ut fra at dette er tilnærmet hele bildet og ikke så mye utsnitt som kan gi dårligere detaljering?

Spørsmålet vedr. blender og AF på Canon kan jeg ikke nok om til å svare. Nedblendingen skjer jo som du skriver i det du tar bildet, så i teorien burde du ha rett forståelse.
Stig B.
Når det gjelder bildebehandling har jeg vist mange ganger at jeg har langt å gå :-(. Bildet er 100% utsnitt. Jeg får tenke på hvordan jeg kan forbedre situasjonen ved neste mulighet.
Erik S.
Utrolig flott, knall!
Er så fasinert av bildene dine!
Har ikke så mye å komme med av konstruktiv kritikk, men utrolig bra fanget :)
Inge S.
Hei.
Et flott blinkskudd og sier jeg mer så blir det NRK:-)
Meget bra.

Mvh Inge
Stig B.
Takk for kommentarer, kjekt å få positive reaksjoner på bildene mine.

Stig
Carsten A.
Dette er jo meget bra. Ørnens hodeparti kan nok individuelt behandles til litt høyere kontrast og skarpes opp nioe mer, resultatet blir etter min vurdering en vinning (jeg har prøvd) - hvor stor vekt man vil legge på dette får hver og en avgjøre for seg selv.

På meg virkere det som det er kraftig utsnitt som har betydning for detaljering/skarpheten (ørlite på den svake siden), ikke fokus eller mindre heldig panorering.

Ellers er det utvilsomt for 20D objektivets største (effektive) blender som avgjør funksjonaliteten til AF og om AF i det hele tatt virker.

MVH CA
Stig B.
Takk for kommentar igjen. Fint med positiv tilbakemelding, er glad for det.

Jeg setter pris på kommentarer som kan hjelpe meg til å oppnå bedre resultater, både på dette bildet og på fremtidige bilder. Jeg var relativt komfortabel med panoreringen min her, men man kan aldri vite helt, håndholdt og i båt.

Bildet her er 90-95% utsnitt av originalen, så det er nok ikke utsnitt-problem som utgjør effekten her. Jeg får forsøke å individuelt behandle hodet som du sier, for å se om jeg kan oppnå bedre resultat. Det er absolutt ikke min styrke.

Stig
Hans Olav S.
Så sannelig, der har du jammen fanget en ørn med klørne klare.

Kanskje litt uheldig med fokus, men det er neimen ikke lett å fotografere objekter i bevegelse.

God jobbet c'',)

MVH
HOS
Carsten A.
Canon 300/2.8 tegner jo overlegent skarpt. Her har nok 1/800 sekund vært i lengste laget med, antakelig, ikke fullt treff med følge-panorering. Ellers er forresten Canon 20D ikke veldig rask og treffsikker på AF/følgefokus.

MVH CA
Ole Birger S.
Dette synes jeg er et kjempebilde, med knallskarpt hode og øyne. Litt uskarpe klør synes jeg er helt på sin plass, det tyder på at kjørne/føttene er på vei framover for å gripe bytte. Fint lys og speilbilde også. mvh ole b
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu