Høst
Høst er ikke bare sterke farger på løvet, det er også sopp, våt mose, regnvær.
Bildet inngår i albumet I Lavskrikas rike - På tur med Svein Bekkum i Lavskrikas rike, en flott opplevelse og en flott fugl.

Fin natur og flere motiver, ikke bare lavskrike.
Utstyr
  • Canon 10D
  • Sigma 180mm macro
  • Brennvidde180mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/3s
  • FilmtypeDigital raw ISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger381
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_220517} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Otto L.
Bra bilde i sin helhet, riktige farger, passende utsnitt som gir passende informasjon og inntrykk av en detalj i naturen om høsten.
Odd Tore S.
Dette var ikke store karen, og livet, eller kanskje heller sneglene, har fart litt ille fram mot den.
Veldig typisk vått og rått, glinsende hud på hatten som alltid er et problem å takle om den ikke skal bli utbrent eller resten for mørkt. Du har klart deg bra her.
Basis av soppen kunne godt vært med, den er gjerne litt typisk.
Det synes som om det er god klaring i toppen, men der er det også en rund dings på et strå som også gjentas helt i kanten på høyre side. Om ikke disse hadde vært med, ville jeg sagt kutt i topp og til høyre, mer i bunn, men nå blir jeg bare nsygjerrig og skulle likt å se litt mer i høyre kant.
Så her overdøver nysgjerrigheten det som kanskje burde vært en saklig fotokommentar.
Som sagt, veldig typisk, uten store fakter eller andre sprell.
Odd Tore
Steinulf L.
Fuktig og pen høststemning. Neppe et bilde som går inn i historien blant dine beste, men en fin stemningsrapport, teknisk bra.
Ramunas K.
Veldig fin komposisjon, behagelig å se på. Også veldig detaljert, interesant å utforske. Det eneste som er litt negativt er bakgrunnen - jeg synes den kunne ha vært mer monoton og mer slørete. Noe som ville sette soppen og gresset ved siden av enda mer i fokus :)

Jeg tror også jeg ville ha kuttet av to-tre cm fra høyre siden, for å kvitte seg meg den bærlignende greia (jeg er ingen planteekspert) som ligger ut av fokus. Det fører nok til en mer sentrert komposisjon, men jeg tror ikke det ville skade bildet på noen som helst måte. Jeg ville også prøvd å kutte to-tre cm av toppen.
Geir Helge S.
Uvant motiv fra den kanten :-)
Flott lys for soppfotografering ser det ut som, og du har fått frem en våt og litt kald stemning her. Jeg er litt usikker på utsnittet...Mosen (etasjemose?) konkurrerer veldig om oppmerksomheten til soppen, og blir derfor litt påtrengende.
Mvh Geir
Stig B.
Takk for kommentarer.

Det er ikke mange slike bilder jeg har tatt. Sønnen min ville låne min vidvinkle og da måtte jeg låne hans makro. Da ble det slik. Vurderer å skaffe meg en makro til neste år, mye å lære på den siden.

Utsnittet her tenkte jeg mosen som en interessevekker og balanse til soppen, samt at den høret så godt til i miljøet, men tenkte kanskje feil der. Den regnvåte soppen er jo hovedpersonen her. Har masse å lære når det gjelder denne type bilder.

Stig
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu