Vandring mot natt
Bildet inngår i albumet Høst -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-11-03 09:49:23
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-11-04 16:43:23
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger1109
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_220469} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Alan Thomas Duncan W.

Geir,,,,,,,

- Nydelig
- Nydelig
- Nydelig

Spennende lys og godt motiv. Fin symetri :)
Dette likte jeg meget godt ,,

Keep up the superb work.
Best regards;
Alan :)

Svein Rune B.

Hallo
Masse spennende her!
Likte den høyden personen befinner seg på, lagde en god virkning i bildet.

Srb
Ivar P.

Dette her var veldig fint! flott komposisjon med trærne, personen og solen som står imot.
et veldig bra bilde, men synes det ble litt kunstig. hvis du skjønner.
synes også at solen tok litt vell mye av oppmerksomheten vekk fra personen. tror det kunne være vell så fint bare med skyggen.

mvh.
Ivar
Svein Rune B.

Enig i at det kan se kunstig ut, men likevel akseptabelt.

Srb
Tone A.

Eit vakkert kveldsbilde som oser av fred. Jenta sitt hår er opplyst av den gylne sola, som gir ein fin effekt mot den halvmørke posituren. Skuggen forsterkar posituren og er ein fin kontrast mot den opplyste vegen overstrødd av gylne blad. Refleksane på jenta og bakover gjer at posituren og skyggen ikke er så mørk.
Fin symmetri med dei høge trea som er haustprega. Sola ligg mest over huset, der vegen er heilt opplyst på framfor. Jenta er på veg dit og sola er på veg ned og viser vegen inn. Lystrålene er gylne og forsterkar varmen i bildet. Sjølve sola er veldig lys, men slik er det jo, men her ville eg hatt litt gyllent på sola slik at jenta blei meir dominerande.
Men elles er bildet bare vakkert med den rolege himmelen og sola som er på veg ein roleg kveld. Jenta gir liv til bildet der ho vandrar i lyset. Kjempebra fanga motiv og komponert, Geir!
'' Fager kveldsol smilar stilt i heilag fred'' kunne dette bildet ha illustrert.
:) Tone
Anna Rosa L.

Dette var jo et veldig kunstig bilde pga lyset i mellom trærne ser ikke ekte ut.. men derimot er det nok ikke meningen heller... regner jeg med.
Det er et kjempe flott bilde!!! Jeg elsker alt med det! motivet, lyset, fargene.. alt bortsett fra at jeg ville ønske solen i mellom trærne så litt mer ekte ut, eller litt mer diffus.. men du, bra jobba altså!!!

mvh Rosa
Jørgen B.

Et utrolig tøfft bilde.
Skjønner at hensikten din er å sende et budskap.
Har veldig sansen for ditt etterarbeid i PS. Du legger ikke skjul på at du ønsker å produsere kunst! Alt for mange skjønner ikke at et bilde som dette er ment å se etterarbeidet ut.

Igjen utrolig bra - har gått igjennom katalogen din.
Avsluttet .

Dette likte jeg godt,flott stemning du har klart å få til her og nydelige farger.Syns ikke det gjør noe om sola er som den er her,det har sitt budskap.
HilsenTone!
Mandy Christin P.

Sola, fargene og stemningen.. Det hele er helt nydelig! Dette er et veldig godt bilde Geir.
Mvh Mandy
Stig Børre E.

Hei Geir! Herlig symetrisk komposisjon.
Flott lys og ikke minst skygger, forgrunnen er jo et bilde i seg selv.
Det at du har tatt med solen gjør bildet pussig nok originalt og annerledes. De fleste
ville valgt andre løsninger. Et uvanlig bilde til deg å være - men veldig vellykket uansett.

StigB
Fred S.

Tar du jula på forskudd ? Er nok på langt nær like begistret som resten her. Den julestjerna blir litt for mye ( for å si det mildt) for meg. Uten den hadde bildet vært et helt OK motlysstemningsbilde, men MED stjernen blir begge versjonene for ''vulgarisert'' for meg. Vet ikke helt, men innbiller meg at det hadde vært mulig å ta dette bildet uten å få sola med.

vh fred
Ellen Therese R.

Hei Geir!
Må nok si meg enig med Fred her mht. solen og vulgarisering. Er personlig ikke veldig begeistret for temaet ''vandre inn i solnedgangen'', men det finnes mange eksepmpler der temaet er behandlet med eleganse allikevel. Synes dog solen her blir for sterk til å være en helt vellykket variasjon av overnevnte tema. Men stemningen i bildet er godt, det gylne i løvet er varmt og vakkert. Og tar man vekk solen står du igjen med et komposisjonsmessig bra bilde.
Hilsen Ellen
Jacob V.

Hei, Geir

Et meget flott bilde. Bra komp, utsnitt og noen herlige gyldne farger. Er litt enig at det ser litt kunstig ut, men det er bare små pirk.


Mvh

Jacob
Torgeir Pande B.

Kjempe stilig. Fine farger! Flott!

MVH:
Torgeir!
John Andre A.

flott perspektiv og det meste er sagt!
herlig bilde som heldigvis er anbefalt:-)

John
Avsluttet .

Deilig lys og fin symmetri. Drømmeaktig herlig.
Helge R.

Hei Geir!!
Jeg ser at noen av naturfrikene mener du har for mye sprut i sola, for meg er lav kveldssol slik som du presenterer den i v2.
Sola er med på å gjøre bildet, hva hadde motivet vært uten den??
Her har du harmoni, stillhet, du tar vare på det ettertenktsomme, jeg likte dette hilsen
:)Helge
Rune S.

Eventyrlig flott bilde, men skyggen som hun kaster, ser ikke bra ut.

Mvh
RuneS
ingeborg w.

Jeg liker godt symmetrien og stemningen som det gyldne lyset gir. Det er lett å la tankene vandre. Sola blir dog noe sterk for meg. Det er bedre i v2.
Geir F.

Takk for mange hyggelige og konstruktuive kommentarer.
En lav kveldsol om høsten er noe av det skarpeste lyset jeg kan tenke meg. Spesielt når det er tørt og fargespillet i naturen virkelig eksploderer. Derfor denne noe vulgære sola.
Men tro meg:
Jeg har ikke trikset med størrelsesforholdet eller noe. Jeg har kun fargekorrigert bildet. I versjonen ble sola utbrent men i toern er noe av fargene kommet tilbaker og synes nok det funket best.
Igjen takk alle sammen.

PS: Mitt nye Nikon D200 er flink til å lage solstråler. Dette gjorde også sola veldig dominerende. Har ikke funnet ut om det finnes innstillinger som kan justere denne strålingsmengden.

-fløde-
Nina S.

Enig i at lav høstsol nesten er helst blendende, man får den rett inn i øynene.
Dette fikk meg av en eller annen grunn til å tenke på kirkegård om natta, men uten den nojafølelsen, får god følelse av dette. Vakkert og gyllent.
Mvh Nina
Avsluttet .

Hei Geir,

Vakkert og stemningsfullt med nydelige farger. Sola hører absolutt med, men foretrekker den dempede varianten i v2. Kitschete? Tja kanskje litt, men hva så. Har selv sans for visse former for kitsch. Mener for eksempel at elg i solnedgang kan være utrolig vakkert.

mvh Wilhelm
Anne-Lise S.

Vakkert og stemningsfullt hvordan sola skinner i jentas hår der hun vandrer inn i solnedgangen. Liker utsnittet og perspektivet. God komposisjon og flotte farger. Noe jeg ikke har sans for er skyggepartiet nærmest jenta. Det ser ut som du har forhøyet levels såpass mye at det på min skjerm sees tydelige spor etter etterarbeidet her. En helt tydelig skyggeflekk, og noe blålig lys. Dette er fryktelig synd med et bilde som er så godt etterarbeidet som dette er. Hm....

Anne-Lise
Geir F.

Hjertelig takk til dere siste tre også.
Og takk for bemerkningen av skyggen, Anne-Lise.
Så det faktisk ikke selv og når jeg først så det: Grusomt. Har forsøkt å fikse det litt og håper det er bedre nå.
Igjen: Takk alle sammen.

-fløde-
Inger-Lise S.

Hei! Dette er virkelig stemningsfullt og vakkert. Et nydelig motiv! Vanskelig å velge mellom v#2 og 3 her...Jeg går for v#2 fargemessig, og liker sola best der. Skyggen gjør seg best i v#3 ja:)

Inger-Lise
Anita R.

Virkelig flott Mvh.Anita
Anne-Lise S.

Du har lykkes godt med skyggen i v3. :-) Kjempebra! :-) Jenta har et grønnlig skjær over seg også, i v1, som er dempet ned i v3. Synes også denne virkningen gjør seg bedre i siste versjon. :-)

Anne-Lise
Geir F.

Takk for tilbakemeldingene fra dere siste også. Setter stor pris på det!
-fløde-
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu