Hvalross
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-10-31 19:02:15
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 1Ds Mk II
  • 500 f.4
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/800s
  • FilmtypeISO 200 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger387
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_219967} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Kjartan T.
Hei Bent!

Nesten litt vanskelig å kommentere et slikt bilde av hvalrossen. Det er jo absolutt ikke det første fotografiet jeg har sett av arten, og jeg vet at det er forholdsvis greit å ta bilder av dette dyret når du først er på rett sted.

Sånn sett er det lite overraskende og nyskapende. Det mangler litt på lyset og det kunne godt ha vist litt landskap eller du kunne gått nærmere det røde øyet. Det blir litt som det storkobbe bildet jeg kommenterte tidligere.

Samtidig har dette dyret en kropp som gir mere til bildet. Den er spennende å betrakte og jeg får også en dybdefølelse ved å se på dette bildet. Det er absolutt et severdig bilde, men det er altså på en måte litt ''normalt''.
Bent O.
Hei igjen Kjartan.

Veldig så kresen du er blitt i den siste tiden!! :-) Skjønner godt å du mener, så jeg har vel ikke så mye å komme etter. Blir kanskje lett for at man sender ut noe i mangel av noe mer spennende, så får vi jo håpe det kan bli noe bedre etter hvert.

Ha det bra Kjartan.

mvh Bent
Odd E. k.
Hei Bent!

Ingen bilder er like, uansett om arten er fotografert hundrevis av ganger. Slik kan en holde på i det uendelige. Mange arter går igjen her på dotten hundrevis av ganger i løpet av året, så en måke er ikke alltid lik andre måker.
Slik er det med dette bildet også. det finnes gode og dårlige bilder av hvalross. Dette er av de gode, ja så godt at det blir av de aller beste bildene av arten. Se på de imponerende hudfoldene bakover på kroppen, se den flotte fargen i pelsen, det flotte nesepartiet, støttennene, de særegne øynene. Ja, dette var et imponerende flott bilde av en hvalross i sitt rette element.
Posituren er fremragende, der fine detaljer i kroppen kommer fint frem. Fargene i pelsen varier med lyset og gir fine skyggepartier. Vakkert og velkomponert Bent!

Mvh

Odd E.
Bent O.
Hei Odd; det var en kjempehyggelig tilbakemelding!!! Er jo enig med Kjartan at bildet ikke er av de mest spennende, men når jeg la det ut syntes jeg det hadde elementer som kunne forsvare en plass på ''dotten''. Du bekrefter jo dette, og takker så mye for det Odd.

mvh Bent
Stig B.
Jeg synes dette var et godt bilde av arten, selv om det ikke hverken var magisk lys eller spesielle positurer eller situasjoner. Jeg er enig i at man skal søke disse uvanlige situasjonene, men man må ikke glemme ''hverdagsbildene'' heller, selv om dette ikke er et hverdagsbilde for meg. På en måte kan man si at ethvert bilde er enkelt å ta om man er på rett plass til rett tid med rett utstyr, men det blir en grov forenkling av det å ta sine egne unike bilder. Jeg kjenner gleden ved å få et godt artsbilde samtidig som jeg kan ønske meg noe bedre. Sånn er det å ha en slik hobby.

Bildet: Fin klassisk hvilepositur, bra farger og fin skarphet.

Mvh Stig
Ivar B.
Ja dette bildet forsvares absolutt sin plass her på dotten. Alle bilder kan ikke være nyskapende. Det store flertallet av bilder her på dotten går ikke akkurat under kategorien nyskapende. Jeg har også sett lignende bilder, men det gjør ikke dette til et dårlig fotografi av den grunn. Jeg synes bildet er flott. Bildet er godt komponert mot en fin bakgrunn og har mange spennende detaljer. Tror likevel du kan hente litt mer ut av bildet teknisk. På min skjerm framstår det litt lyst og med litt lite kontrast. Senkning av mellomtonene, samt økning i kontrast, tror jeg vil heve presantasjonen. Bra bilde.! Mvh Ivar
Bent O.
Takker til Stig og Ivar for hyggelige tilbakemeldinger. Veldig enig med deg Stig angående gleden ved hobbyen, samt utfordringene som ligger i å stadig ta bedre bilder. Slik føler jeg det med hensyn på mine Svalbardbilder også, her er mye ugjort. Legger ut en ny versjon hvor jeg har justert litt på lys og kontrast, og føler vel egentlig at ver.2 ble noe bedre.

mvh Bent
Hans Henrik F.
Jepp - versjon 2 ble hakket bedre. Trekker litt på smilebåndet over diskusjonen i bildet. Skjønner godt alle parter her egentlig. Det er definitivt ikke verdens mest opphissende bilde, men du verden så flott allikevel! En masse flotte detaljer som er sylskarpt gjengitt. Teknisk kan jeg ikke finne noe å sette fingeren på, spesielt etter kontrasthevingen. At et slapt fettlass som dette ikke er like spennende på bilde som de fantastiske bjørnene og ørnene du har i samlingen din, får så være. Det er ikke dette bildets skyld ;-)
Kjartan T.
Hei igjen

Må bare skrive følgende lille bemerkning, uten at jeg egentlig tror at så mange her er uenig med meg.

Noen av de øvrige som kommenterer her virker litt furten fordi jeg krever litt mye av en god fotograf. Begynner jeg å merke litt for mange kosekommentarer? Det er da tross alt bildekritikken dette!

Klart bildet er godt, klart bildet er severdig. Likevel må det da være mulig å lufte ut sine tanker på en side der det lyser rødt på knappen. Vi legger vel ikke ut bilder her bare for å klappe hverandre på skuldra. Jeg synes noen av de beste kommentarene jeg får er de som gir et lite spark, og som sier at nå må jeg skjerpe meg. Tenk før du knipser neste gang. Ikke gå som en sau etter flokken og knips de samme artene på sammen måte. (Selv om jeg også dessverre blir frista til å gjøre det av og til.)

Kanskje er det også greit å holde seg til å kommentere bildet, og ikke hver andres kommentarer. Hvis ikke ender det fort opp med koseklubben, og den vil ikke jeg være med i.

Og hvis noen synes dette høres strengt og surt ut. Slik er det alltid på nettet. Les denne kommentaren en gang til med et smil. Tenk på at jeg respekterer Bent Olsen, og synes han er en knakende god fotograf. Og at jeg skriver dette fordi jeg vil han og alle andre her inne vel.
Dag J.
Fabelaktig teknisk dette. Ellers litt kjedelig rett på og trangt rundt, men allikevel severdig pga detaljer og lys.
Bent O.
Hei igjen Kjartan.

Takker så mye for det siste innlegget ditt. Er veldig enig med deg, og setter stor pris på kommentarene du gir på mine bilder. Du er en av de på ''dotten'' som holder høyest nivå, og akkurat derfor er det så moro når du tar deg tid til en kommentar. Det at du kommer med ærlige og oppriktige meninger, som av og til gir meg et spark en viss plass er helt topp. Når du da inn i mellom kommer med det motsatte, fører det til at jeg blir ekstra godt fornøyd.
Håper du vil fortsette med kommentarene dine på mine bilder, og da i samme ærlige stil.

Mvh Bent
Robin J.
Først bildet: Bra teknisk gjennomført bilde. Fine farger og en komp. som funker for meg. Bra dette i ''min verden''.
Så til dette med kritikk. Helt enig med deg Bent at vi alle trenger både ris og ros. Er elementer i et bilde for dårlig eller at tekniske løsniger ikke holder mål trenger vi tilbakemelding om det for å kunne utvikle oss. Så får jo heller rosen komme en og annen gang når det er på sin plass. Det er jo det som gir lærdom og utvikling. Dersom det er det vi er ute etter? Og det er vel målet for de fleste som legger ut bilder på disse sidene. Vi får bare oppfordre Kjartan og de andre dyktige fotografene til å fortsette å gi RIS og ROS der det er påkrevd. Mvh RJ
Aleksander M.
Dette synes jeg var et veldig bra hvalrossportrett.
V2 var best!

Mvh Aleksander
Dorte G.
Jeg syntes dette var et tøft herreportrett! (Unnskyld til modellen hvis hun er dame!) DEN stikkete barten, og DET furtne, sure øyet! Fint!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu