ADVARSEL!
Enkelte ganger når vi tar bilder ønsker vi oss personer i bildene slik at vi kan få en følelse av størrelse. Broderen satte seg i kanten, og det gikk bra. MEN, jeg tror at det kan være på sin plass å komme med en liten advarsel i disse tider hvor stormene raser rundt om kring i det ganske land. Vær for all del forsiktig. Kreftene er enorme, og selv om de ser relativt uskyldige ut disse ''små'' bølgene så innehar de en enorm kraft. Ta vare på øyeblikket, men for all del ikke slipp tak i sikkerhetsnivået når du skal utfordre kreftene i en eventuell storm.
Bildet inngår i albumet Jæren -
Utstyr
  • D100
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetDykk i arkivet, grunnet manglende mobilitet. Bildet bør betraktes i fullt format.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger946
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_219647} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Stig B.
Et aldeles utrolig lys i dette bildet ditt. Er MEGET klar over styrken i disse bølgene, og er vel litt mer redd enn din bror her. Du har ikke mye å stille opp med her, og synes forresten ikke at bølgene dine er små heller :-).

Flott uværsbilde igjen, der styrken er lyset og vandrevet over bølgen. Slår ikke ditt forrige som jeg synes er det beste uværsbilde jeg har sett. Ønsker meg et sånt men tør ikke helt.

Mvh Stig
Espen Gresvik S.
Hei. Dramatisk og flott bilde med fine farger og lys i vannet. Jeg tror bildet kanskje hadde blitt enda bedre hvis forgrunnen hadde vært lysnet litt + påfølgende jobbing med kontrast. Din brors senterplassering i bildet gir et statisk preg til et ellers dynamisk bilde. En plassering til lenger til venstre ville skapt mer spenning i bildet.

Ellers er jo bildet flott. Jeg tror jeg må ta meg en tur ut til havet snart. Bildet gir absolutt inspirasjon.

egs :)
Inge S.
Hei.
Dramatisk og særdeles godt motiv.
Mvh Inge
Einar J.
Hei.
Nydelig lys i dette bildet, og masse dramatikk!
Enig med ES over om plassering av personen i bildet, men vet ikke om jeg ville ha lysnet forgrunnen så mye. Som det nå er trekkes oppmerksomheten mot det sentrale, lyset og bølgene. Hadde vært artig å sett en versjon med lysere forgrunn dog...
Og siden det er nevnt et annet bilde du har her, får jeg forte meg dit å se...

mvh
esjac
Stig S.
Bra dette, Nils, men føler likevel at du ikke har utnyttet potensialet i motivet fullt ut... Noe av dramatikken forsvinner med broder'n midtstilt; savner også litt mer lys på ansiktet, selv om kontrasten mellom mørk forgrunn og nydelig lys på sjøen er bra. Ut over det er det som vanlig godt håndtverk fr deg.

Er det kamera han holder i hendene der nede i fjæra???

--stig--
Geir Arne M.

Dramatisk med nydelig lys. Fine linjer. Kanskje litt trang i øvre kant.

mvh
geir
Steinulf L.
Lyset gjør bildet spesielt. Flott uværsbilde dette også.
Ole Birger S.
Ja, dette så farlig ut, og det ble et meget godt bilde. Det var et fantastisk lys. Men, takk for rådet. Jeg kan godt tenke meg at det er lett å bli blentet av slike motiv, og at en dermed glemmer å ta nødvendige hensyn til sikkerheten. Lignende erfaring har jeg med tynn is på ei elv forresten, men det gikk jo bra det også, heldigvis.
ingebjørg fyrileiv g.
Naturkreftene er enorme, det er fint at du er inne på det. Bildet er kraftfullt og meget bra. Lyset er mesterlig med gode farger og kontraster og komposisjonen er fin. Berget har masse flotte og fascinerende mønster.

-ingebjørg
Kjartan T.
Vi gjennomgår for tida widescreen-kursing i nyhetsdivisjonen i NRK. I august neste år går all nyhetsproduksjon over på breiformatet, og da må vi som også driver å filmer forholde oss til ei ny flate. Det blir nesten som på bildet ditt her, men du presenterer vel litt mer superwidescreen enn 16:9.

Lærte forøvrig på det første kurset at 16:9 var forsket frem av japanerne som det ultimatet formatet for menneskets øyne. Det er slik vi liker å se verden blir vi forklart...

Ut fra det jeg har lært så langt er sentrering av motivet ditt her det eneste riktige i dette formatet. Du har lite å balansere bildet opp mot dersom du skal flytte bror din ut mot en av sidene, bildet vil virke tomt. Dessuten peker både landskap og bølge rett inn mot mannen, det fungerer.

Godt lys er påpekt. Forgrunnen kan godt holdes såpass mørk. Det fremhever dramatikken. Litt flekker her kommer vel av vannsprut, men burde ha vært rydda bort.
Nils G.
Jeg må hive meg på de rosende ordene som er sagt. Spesielt liker jeg det veldig spennende lyset i bølgen som er på vei og som du forøvrig har fanget i rette øyeblikk.
For meg er det slik at når jeg ser en person i bildet så søker øyet automatisk dit, så også her. Jeg skulle gjene ha sett ham noe tydligere selv om jeg skjønner at det ikke var slik i øyeblikket.

Nils
Torgeir S.
Jeg er enig i ovenstående kommentarer, dette er et glimrende bilde som du har fanget på en strålende måte. Lyset som faller på bølgene er bare helt nydelige og personen tilfører bildet den ekstra dimmensjonen. Advarselen passer godt, og jeg håper folk tar hensyn til disse kreftene i sin søken etter det ''perfekte'' uværs / bølgebildet!

Jeg selv (kona) tok steget litt videre for et par år siden da vi tok denne serien bilder bilde nr. 88353 . Det ser ganske dumdristigt ut, men jeg kan forsikre at alt hun risikerte var en skrape og et lite blåmerke hvis hun ikke hadde klart å stå i mot bølgen. Bildet (serien) ga oss helside i avisa, og vi har fått mye blest rundt det.

Mvh. Torgeir
May-Lise L.
Oj! Dette har jeg gått glipp av! Et utrolig flott bilde. Lyset og fargene i bildet er fantastisk. Hva mer kan jeg si? Jeg er stum av beundring av dine ferdigheter...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu