Skal vi leke?
Bildet inngår i albumet I Havørnens rike - På tur i Flatanger i havørnens rike, under kyndig veiledning av Ole Martin Dahle, i nydelig vær, vakker sol og blikkstilt hav.

Havørnen oppførte seg eksemplarisk og bød seg fram gang på gang.
Utstyr
  • Canon 20D
  • Canon 300 f2.8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger514
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_219537} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Svein B.
Meget bra igjen Stig. Jeg synes dere har fått noen originale bilder ut av turen deres til Flatanger. De nære actionbildene der havørna slår fisken har vi jo etterhvert sett massevis av. De er selvfølgelig like fine nå som de første vi så- men gir ikke samme hjertehoppet som da vi så de første bildene av den typen. Derimot har dere fått bilder der måkene blir en aktiv del av bildet, fine situasjonsskildringer som er beskrivende for havørnas rike og livet dens ute ved kysten, og ikke minst viser de fint havørnas størrelse. Dette er ett bilde jeg likte godt. Fin komposisjon som kler motivet og retningen på begge fuglene. At du har så mye luft under er også passende her synes jeg. Kanskje skulle vi ant noen fjerne holmer og en havflate helt nederst- vet ikke helt.....! Uansett er dette bra. Ørlite mørkt kanskje, det justerer du eventuelt greit inn.

Mvh
Svein B
Robin J.
Nydelig lys denne gangen. Igjen et flott bilde av ørna. Måken gir dette bildet en dimensjon over ørnas størrelse. Fin komp og bra teknisk. Mvh RJ
Kjartan T.
Holder ikke for meg Stig. Det har sikkert med at jeg har mange slike bilder i arkivet selv, og føler at det mangler noe før jeg kan si at jeg er fornøyd med de.

Da synes jeg det bildet du la ut rett etter turen var mye, mye bedre. Der fikk vi både action og en følelse av kamp mellom den lille fiskemåken og den store havørna.

Dette blir litt mer ordinært, og et bilde som er enklet å plukke med seg fra en tur på sjøen i Flatanger.

Hadde det vært slik at du fikk med noe fint landskap eller en mer tiltalende himmel så kunn dette også fungert. Slik det er nå er det rett og slett litt ordinært til tross for at det er en spektakulær fugl.
Stig B.
Takk for kommentarer. Det er fint med delte meninger, på den måten tvinges jeg til å tenke mer over bildet selv også. Jeg har andre mer miljørettede bilder, som nok kommer fram de også. Det som tiltalte meg her var at de så ut til å være i dialog, størrelseforskjellene kom godt fram. Jeg har flere andre med måke, noe jeg likte å ta bilde av, som jeg ikke følte ga meg like mye. Flere turer ut vil nok gi fokus på andre ting, spesielt miljø kanskje.

Stig
Odd Tore S.
Enig med de som sier det var mer action over tidligere bilder.
Dette ser omtrent ut som fredelig formasjonsflyging, artig nok, men ....
Etter å ha sett småfugl i aksjon mot ørn, vil jeg ha action. Selv fikk jeg ikke noe bilde fordi AF var for treg og da blokkeres utløseren på 300D. Bedre intet bilde enn et som er uskarpt, tenker det. Slik tenkte ikke jeg da.
Odd Tore
Nils B.
Liker dette bildet godt. Hærig å se ørna på denne måten. Nå har jeg til gode å fotografere Ørn, men tro meg, det står høyt oppe på ønskelista.
mvh Nils
Bent O.
Hei Stig.

Du har fått mange fine bilder fra turen din opp til Flatanger. Er vel litt enig med Kjartan i at dette ikke er av dine beste. Savner også noe mer action, eventuelt noe mer spennende omgivelser. Slik blir det jo når du vanligvis leverer så bra som du gjør Stig. :-)

mvh Bent
Stig B.
Takk for kommentarer igjen. Mange savner action i bildet, og det kan jeg være helt enig i. Det er dette som er fint med dotten, man får input og korreksjoner til egne oppfatninger. Jeg så dette som et bilde på sameksistens, der de to nesten så ut til å ha en hverdagslig passiar der de fløy nesten i formasjon. Tenkte at det ikke alltid er full fart og masse adrenalin som gjelder. Ser at flere savner dette, får komme med mer sånt stoff også da :-)
Ole Martin D.
Nå ha du fått fra alle hold Stig så jeg vil bare gratulere deg med et flott bilde i herrebladet Vi Menn, har ikke sett det selv ennå men kjøper det i morgen.( har hørt at det var flott) Ikke verst!!
Tom A. T.
Pent lys som du har bevart på en fin måte. For en ''innfødt flatbygding'' som meg er dette et eksotisk motiv som lett fanger interessen og således et bilde som holder greit. Måka er et fint innslag og gir perspektiv på ørna. Ellers kan jeg forstå KT sine betraktninger, særlig med tanke på det bildet han referer til.
mvh Tom T
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu