Kongen, slottet og halve kongeriket
Kongeørna speider utover sitt rike, og kan slå fast at vinteren er i anmarsj.
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-10-28 21:33:49
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D2H
  • Sigma 120-300mm f2,8
  • Brennvidde120mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger1075
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_219372} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Otto L.
Dette er vel ein Kongeørn med oversikt over en del av dens rike, bra utsnitt. Det er fasinerende å se at den fly over store områder på kort tid, med skarpsyn etter vilt.

Fargene: Kunne ha vært behandlet for å fremheve de naturlige fargene og dybden i bildet, kanskje noice reduction, støy reduksjon, ville fungert også.

Etter det jeg vet, motivet er ikke hverdagskost :)
Tom Emil H.
Litt blasse farger, ørnen kommer litt lite frem, men det er et riktig så mektig bilde.
Stig B.
Der er skjulet i gang ja.

Fint miljøbilde, der det ser ut til å være mer enn halve kongeriket. Flott med snødekte topper. Likte utsnittet og plasseringen av ørna, men den ble kanskje litt unnselig i dette storslåtte bildet. Vet ikke om noe grep kan tas for å fremheve den mer. Skulle gjerne sett den litt mer i profil mot bakgrunnen, her ''skjules'' den litt mot greinene i samme treet som er rett bak den. Likte tanken meget godt, bedre enn de mer dramatiske nærbildene, selv om jeg gleder meg til dem også.

Teknisk godt med flotte detaljer og fin skarphet på fuglen.

Ser fram til mange flotte bilder herifra i vinter.

Mvh Stig
KNUT ERIK W.
Utrolig bra,skulle gjerne hatt en slik bakgrunn her hjemme,bilr nok enda bedere senere med snødekt skog og Desemberlys

Mvh Knut Erik
Roy M.
Veldig flott Svein.
Morro å se litt annen type bilder av denne fantastiske skapningen. Jeg kunne faktisk tenkt meg å sett litt mer av furua og kanskje litt mer himmel.

Ørna forsvinner litt inn mellom barnålene, men jeg ser for meg dette bildet med snødekke over alt. Mmm...

Mvh, Roy

Svein B.
Hei, og takk for kommentarer. Jeg er enig i at ørna kanskje blir litt puslete i dette bildet, men det var egentlig litt av tanken også. At den ble for liten kan nok hende, jeg føler mer at det er fargene som går for mye i ett slik bildet er nå. Jeg håper jeg får muligheten senere på vinteren når kulda har satt seg, og skogen er tjukk av rim. I riktig belysning da tror jeg ørna også vil komme bedre fram i bildet. Uansett var det trivelig å ha den innom på foringsplassen igjen.

Nok en gang, tusen takk for kommentarer.

Mvh
Svein B
Rolf S.
Her er ett bilde etter min smak, liten ørn i stort flott landskap.
På min skjerm virker fargene også noe blasse men det er eventuelt en ting som justeres.
Gratulere med ett flott bilde og sikkert flott opplevelse.
Mvh Rolf
Kjetil S.
Storslagent miljøbilde; muligens litt blasst som påpekt. Fantastisk landskap, og jeg ser fram til flere ørnebilder herifra!

mvh Kjetil
Thomas B.
Se her ja!

Ørna er på plass allerede.

Komposisjonen i dette bildet fungerer veldig bra. Nydelig miljø, og fin plassering av fuglen. Bare synd at den ikke kommer så godt frem som den kunne gjort. Det er nok mest fargene som gjør det. Det blir nok bedre når rimen og snøen kommer, som du selv sier. Ellers er bildet litt blasst også. Det går nok ann å gjøre noe med i bildebehandlingen.

Mvh
Thomas
Robin J.
Kjempeflott miljøbilde av Kongeørna. Utrolig flott miljø den her sitter i. Du er heldig som har en slik plass. På min skjerm også litt blasst men det fikses lett vil jeg tro. Venter i spenning på flere slike. Mvh RJ
Svein B.
Tusen takk for nye kommentarer. Dere har rett i at bildet er noe blasst, samtidig er fargetemperaturen blitt litt kald (etter min smak). Jeg har lagt til en versjon der jeg har prøvd å justere kontrast og fargetemperaturen litt.

Setter pris på kommentarer på denne nye versjonen også, selvfølgelig.

Mvh
Svein B
Hans-Gunnar H.
Kan ikke si så mye om bilde siden skjermen min har tatt kvelden....
Komposisjonen er ihvertfall strålende, og resten er nok på plass det også;)
Her kommer leveområde til fugelen godt frem, synes ikke fugelen er hverken for liten eller for stor i utsnittet, det må nesten være slik for og få med hele kongeriket til den!
Bra jobba dette Svein!
MVH Hans-Gunnar
Stig B.
#2 ble bedre. Ørna kom bedre fram her synes jeg. Jeg mener ikke at ørna er for liten, tvert i mot så synes jeg komposisjonen fungerer meget bra. Når snøen kommer vil nok dette være perfekt, med en ørn som står mye bedre fram.

Mvh Stig
Robin J.
Synes V2 ble en forbedring. Må bare tilføye at jeg ser du har mer å gå på mht zoom slik at ørna kunne blitt større dersom DET var meningen. Oppfatter det slik at størrelsen på ørna er et helt bevisst valg akkurat her. Mvh RJ
Magnar L.
Nydelig miljøbilde fra kongeørna sitt rike. Slike bilder forteller mere enn bare rene porttrettbilder. Versjon#2 klart bedre. Skulle gjerne hatt en foringsplass med slike ommgivelser ja. En flott naturskildring.
Mvh Magnar
Kjartan T.
Joda Svein. Her skal det nok komme menge gode bilder utover vinteren skjønner jeg. Det første er veldig lovende. Litt av et landskap. Håper du får ørna her når de første strålene av morgensol treffer toppene bak.
Jan-Eilert P.
Her ser vi et Kongeørnbilde utover hva jeg har sett i det siste.

Dette er veldig bra.

+ for god dybdeskarphet og at den er plassert i et landskapsbilde.

Veldig bra Svein!

Jan-Eilert
John H.
Hei
Et flott bilde av ''Kongen''. Den er fint plassert i billedflaten der den speider utover kongeriket. Enig i at det er litt blasst, noe som sikkert også skyldes disig luft. God komposisjon der du også har god dybdeskarphet.
John
Terje S.
Meget flott bilde i naturlig miljø. Likte best V2.
Svein B.
Tusen takk til dere nye som har lagt inn kommentarer til bildet. Jeg har brukt litt tid for å finne en god plass, og føler vel selv jeg er inne på noe av det jeg leter etter nå. Å få et godt landskap, og helst med Rondane i bakgrunnen, har vært ett av kriteriene for en slik plass. Det å kunne bruke landskapet i bildene som bakgrunn og miljø har vært tanken og formålet- så får vi håpe at værguder og ørna stiller på lag med meg videre utover sesongen.

Mvh
Svein B
Avsluttet .
Hei Svein!
Så nå er alt på plass, snøen på Rondtoppane, ørna i furua og du i kamuflasjen. Du kjem vel ut ein tur så vi kan treffast på neste klubbmøte?
- Eit mektig bilde er det, men eg er viss på vi har enda betre i vente i meir lagleg ljos. (Versjon 2 gjorde forskjell.)
Lykke til med ''jakta'' vidare!
Mvh Paul
Ketil K.
Svært bra miljøbilde av ung kongeørn. Fin og målbevisst utnyttelse av intensjon. Et uhyre vrient bilde å få tatt, så det er bare å gratulere med opptaket!

Rent visuelt går ørnen litt i ett med furubaret, som igjen bryter litt lite med skogen bak. Ville nok vurdert en demping av bakgrunnen og noe lysning av forgrunnen slik at du får et bedre forhold mellom det såkalte positive og negative rom.
Nils B.
Et nydelig bilde på mer enn bare en måte. Bildet innehar dramatiske formasjoner og ikke minst så viser det noe av kongens rike. En får følelsen av å være til stede i bildet ditt og derrmed så har du tatt meg med ut på tur. Komposisjonsmessig bra og kontraster og fargespill i bildet gjør at jeg finner en slags ro mens jeg betrakter bildet.
mvh Nils
Bent O.
Hei Svein.

Føyer meg inn i rekken av de som likte bildet ditt kjempebra! Blir liksom ikke ferdig med å se på bildet, og omgivelsene er bare helt fantastisk!! Som det også er nevnt tidligere tror jeg litt mer snø og vinterlys kommer til å løfte bildet ytterligere. Lykke til videre.

mvh Bent
Aleksander M.
Hei
Liker dette bildet kjempegodt som jeg har sagt under bilde nr. 273007. Kjempebra miljøbilde!

Mvh Aleksander
Rune F.
Hei
Kjempefint bilde, du har med mye miljø, men savner kanskje at det hadde vært mer av ørna i bildet, mere fokusering på den. Den blir ganske liten med alt rundt, hvis det da er ørna du tar bilde av =D
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu