Fotografen
Nok et bilde av det berømte Skagenlyset. Jeg har dratt litt i spakene for å fremheve den dramatiske himmelen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-10-28 00:15:33
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-10-31 22:32:04
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon 350D
  • Canon EFS17-85mm IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger467
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_219261} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Håkon L.

Fabelaktig lys til venstre, jeg er ikke helt sikker på hva jeg synes om lyset akkurat rundt tårnet til høyre. Jeg likte også ''to-delingen'' av bildet! Meget god stemning!
Eivind B.

Magisk stemning. Kunne glatt vært en scene fra en Terrence Malick film dette. Utrolig lys kombinert med pen silhuett. Men haloen rundt fyret var stygg, finner ikke på noe bedre å si;) Mvh Eivind
Hans-Jørgen H.

Hei Bente!
Veldig fasinerende! Likte det umiddelbart!
Inge S.

Hei.
Flott stemning og fint lys. Hvem er fotografen? :-)

Mvh Inge
Odd E. k.

Hei Bente!

Et stemningsfullt bilde, der dette må være fotografenes drøm i det flotte lyset ute ved havet. Himmelen er overveldende og gir en guds-og engleaktig stemning. Meget bra komponert i et fint utsnitt:

Mvh

Odd E.
Rune S.

Et meget fint fotografi på alle måter bortsett ifra haloen rundt fyret.

Mvh
Rune S
Torill K.

Flott bilde og flott lys! Spennende med personen på ''haugen''.

Torill :))
Ann-Olaug T.

Hei…
Storm i vente, dramatikk i skyene. Fint bilde.
Mvh Ann-Olaug
Bente K.

Takk skal dere ha.
Håkon, Rune og Eivind, jeg lurte litt på hvordan lyset rundt tårnet ville bli oppfattet av andre. Fint at dere nevnte det. Jeg har lagt ut en ny versjon med mindre halo, men det mulig at den også i v2 kan virke litt forstyrrende.
Inge, fotografer var det flust av på Skagen denne dagen, alle tar jo bilder nå for tiden.
Odd, ja det var en fotografs drøm slik lyset var denne dagen, og jeg tok mange bilder. De fleste ble som vanlig slettet.
Fint å få høre at dere alle så noe i bildet.
mvh Bente



Espen A. I.

Dramatisk lys som må håndteres rett.

Det synes jeg du tildels har gjort her. Tenker på haloen
som tyder på bruk av digitale midler, ikke at det er noe
negativt med bruk av digital redigeringsmuligheter, men
et bilde fremstår mye bedre estetisk sett om sporene
etter behandling ikke er så åpenbare som i v1, dette er
tildels rettet i v2 som jeg går for.

-Espen
Bente K.

Takk Espen. Når sporene etter PS ikke lar seg skjule for skarpe fotodottblikk, da har jeg overdrevet. Nyttig å få høre. Jeg lysnet litt rundt tårnet fordi dette partiet i utgangspunktet var så mørkt.
mvh Bente
Odd Tore S.

Flott lys og velvalgt motiv.
Her er det naturligvis lyset rundt tårne som tiltrekker seg oppmerksomheten etter at første scanning av bildet og konklusjonen ''nydelig lys og fine siluetter'' er vel i havn.
Spørsmålet er naturligvis hv du vil med denne haloen.
Vil du ha sterk halovirkning, er det ditt valg, og PS er verktøyet. Om det da blir tydelig at dette er et produkt av PS, er det ingen grunn til å bry seg om det, om det er slik du ønsker at det skal se ut. Men da bør effekten være så sterk at det er helt klart at den er villet. Vi kan naturligvis være uenige med deg, men valget er ditt.
Om det var et arbeidsuhell, er det jo enkelt å lage en ny versjon som du har gjort med v2 her.
I det skrå himmellyset som er her, synes jeg ikke at det er logisk med halo rundt tårnet i det hele tatt. Om jeg skulle ønsket at det sto mer ut fra skyene, ville jeg vel forsøkt en forsiktig øking av kontrast lokalt i det hjørnet og sørget for at overgangen til ubehandlet himmel ikke var synlig. Ser for meg en god del arbeide med dette om det skal bli pent, i alle fall med proletarversjonen av PS som jeg har.
Men husk: Det er du som fotograf som bestemmer over dine bilder og de effketene du bruker. Om du er uenig i kommentarene, er det bare å si fra, og helst samtidig si hva hensikten din var.
Odd Tore

Bente K.

Takk Odd Tore for en grundig og god tilbakemelding.
Denne haloeffekten er ikke et arbeidsuhell, men et forsøk på å få frem tårnet fra det mørket den opprinnelig var omgitt av. Siden jeg ofte blir litt blind for egen etterbehandling, legger jeg bildene ut her for å få nye friske blikk på resultatet + tips til forbedringer. Jeg oppdager stadig nye spaker jeg tester ut, og mitt mål er å få det slik jeg ønsker, uten at bildet ser overbehandlet/behandlet ut.
Å få til en usynlig overgang, slik du foreslår, har jeg ikke fått til enda i PS Elements 3 som jeg bruker. Får jeg det til, skal jeg legge det ut.

Til slutt vil jeg si at jeg alltid er glad for ærlige kommentarer, uansett om jeg er enig eller ikke. Det er alltid nyttig og lærerikt å få høre hvordan andre opplever bildene mine.
mvh Bente
Tone A.

Hei Bente
Dette spesielle bildet har eg sett på fleire gonger, pga det dramatiske himmelen med tunge skyer. Og kor lyset bryt gjennom skylaget i venstresida med fine skrå linjer over tårnet ,som ligg i mørket og som du har dempa haloen rundt i versjon 2. Også eg ville ha sett tårnet utan haloen. Korleis er originalen?
Elles er jo bildet flott komponert med tårnet som skaper balanse til fotografen som har fin positur saman med rekkverket som er ein fin kontrast. Også i midten er det litt svake lysstråler med den store skyåpningen til venstre som slepp inn den store lysmengden. Fine blåtonar og himmelen er mest malerisk på høgresida.
:) Tone
Avsluttet .

Et meget spennende motiv du har her. Med personen på utkikksposten og tårnet på andre siden i fortreffelig siluettering.
Og det lyset på himmelen i en herlig farvenyanse veksler fra lyst i venstresiden til mørkt i høyresiden.

Dette var utrolig vakkert Bente, men så var det den berømte haloeffekten som jeg forstår du har tilstrebet deg bevisst.

Du har nok dine tanker omkring det, og her er min:
Jeg ville nok lagt ned en del arbeid med å unngått halo rundt tårnet. Mange ganger når en etterbehandler bilder dukker haloen opp slik som her etter diverse spake-draging.
Hvis jeg etter endt behandling med bildet hadde fått en slik halo ville jeg nok fjernet den. Tårnet er mørkt nok til å stå tydelig frem selv om skylaget er mørkere på den siden.

Metoden jeg bruker for å få vekk eventuelle halo (ikke alltid like lett) er at jeg rett og slett forstørrer opp bildet til en 700-800% og så kloner bort det lyse partiet (halo). Godt mulig det er en lettere metode, men det er den jeg vet om.

mvh arild
Bente K.

Takk Arild og Tone.
Da har jeg lagt ut en halofriversjon. Denne versjonen er mer lik originalbildet, så noe klonearbeid var heldigvis ikke nødvendig Arild.
I v3 ser dere det mørke området rundt tårnet som jeg synes ble for mørkt, og derfor lysnet med dodge tool i v1.

mvh Bente
Anne Lene B.

Hei Bente
Her maler du med lyset og du gjør det så fantastisk bra!! Stemningen er magisk og tar steget over til billedkunst for meg!! Komposisjonen, lyset, alt er bare ypperlig!! Det blir versjon 2 for meg. :-)

Mvh
Anne Lene
Avsluttet .

Det var bra at haloen forsvant i v3, men jeg kunne godt tenkt meg å hatt den samme fine grønntonen slik som i de to forrige.
Jaja, blir vist aldri fornøyd, behold det som det er, og komposisjonen i bilde ditt er veeeldig bra måtte jeg bare si en gang til:)

mvh arild
Bente K.

Takk så mye Anne Lene, din kommentar tar jeg til meg med glede.

.. Arild, deg er det ikke lett å gjøre til lags.........
mvh Bente
Tone A.

Hei Bente
Godt å sjå versjon 3 utan halo og med mindre støy i dei tunge skyene, men som Arild saknar eg eg gul-og grøntonane i lyset som gir varme til lyset.
Versjon 1 og 2 har meir kontrastar, pga lysspelet og fargane som dermed gir eit dramatisk uttrykk. Der kjem jo versjon 2 best ut med mindre halo.

Versjon 3 har ei stemning av ro pga at kontrastane himmelen er mindre. Likevel likar eg versjon 3 der dei mjuke lyssrålene i høgrehjørnet har fine pastelltonar som lyser opp mot det tunge skydekket på venstresida.
Flott komposisjon der tårnet er motvekt til mannen, og kor det bua gjerdet er ein fin kontrast mot den lyse himmelen. Her har du også fanga to ulike lysspel på himmelen, det eine ganske sart og det andre nokså intenst med skyene som også er ein fin bua diagonal. Og posituren på fotografen i lysspelet gjer mykje for bildet.
Uansett eit flott fanga motiv og med ei fin eksponering. Eg likte best versjon 3.
:) Tone
ingeborg w.

Dette har jeg sett på før. Jeg syntes da som nå at haloen trakk veldig mye ned. V3 liker jeg godt. Det er fint med den lille fotografen mot den store, mørke, dramatiske himmelen. Grønnfargen i de to første versjonene gjorde bildene veldig spesielle på en positiv måte.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu