I disse vindtider
Bildet inngår i albumet Øyene der ute - Øyene ytterst mot havet på nordvestlandet; Vigra, Valderøy, Giske, Alnes
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-10-27 18:36:12
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon EF 300mm f/4 L USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger477
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_219182} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Steinulf L.
Flotte klare farger. Fin flateinndeling og godt å endelig se et bilde av 'frosset' vann. Kraften i bevegelsen kommer godt frem. Fyrsiden i toppen avgrenser bildet på en fin måte og hører absolutt med her. Samtidig avsluttes diagonalen som bølgen dannner oppe i fyret. Gjerdet på toppen av bakken kunne kanskje vært fjernet. Fint bilde.
Ole E.
Et herlig og forfriskende bilde. Jeg liker at du har med litt av fyret, kunne kanskje ønske å sett hele fyret plassert lengre mot venstre, men da hadde det blitt mindre fokus på bølgen som er det sentrale i bildet, litt usikker her. Bildet kunne ha blitt litt renere hvis du hadde klonet vekk gjerdet, som Steinulf spekulerer i, men det er jo opp til deg om du synes slikt er ok å gjøre. Jeg likte ihvertfall bildet svært godt.
Kjartan T.
Flott og frisk, men jeg får ikke helt takk på dette Stig. Tror det kommer av at jeg ønsker å se mer av landskap, fyr og hav. Du har liksom blitt hengende midt mellom å ha fokus på denne flotte bølgen og det å lage et bilde med mer landskap i.

Ellers virker det som om du nesten står med føttene i havet, og det gir en god effekt. Cyantonene i vannet nede mot høyre er et godt blikkfang. kanskje er de litt overmetta i noen deler av bildet.
Odd Tore S.
Meget dynamisk og friskt. Her blr jeg nesten revet med.
For min del kunne du kuttet slik at toppen på bølgespruten nesten hadde tangert bildekanten, og evt lukket den lille biten med himmel som da sto igjen med litt hendig kloning. Eller latt det være.
Bølgen her er så kraftfull og fin at jeg ikke trenger mer enn litt natur til å holde den på plass, da heller litt mer bølge i forkant.
Odd Tore
Stig B.
Takk for raske kommentarer. Jeg kan se at deet gjerdet kunne vært borte, men jeg er ikke duktig nok til å klone noe særlig, så jeg tror jeg lar det være.

Ser det er tanker rundt andre utsnitt. Jeg tenkte jeg måtte ha med litt land for å gi referanse til bølgen. Som landskapsbilde har jeg bilde nr. 249809, kanskje jeg skal prøve å få lagt ut en mer ''bølgefokusert'' utsnitt også.

Stig
Ivar B.
Hei et bilde med kraft og driv som jeg likte godt. Jeg skulle nok ha ønsket meg kutt av fyret slik det er nå, eller aller helst sett hele fyret i bildeflaten. Gjerdet kan du godt la stå for meg, det hører liksom med. Jeg heller likevel på at et tettere utsnitt av bølgen vil forsterke utrykket av kraft, og er enig i OTS sitt forslag til kutt i toppen. I tilleg kutt inntil steinene på stranden ivenstre side. Mvh Ivar.
Kenneth K.
Flott fanget opp det der. Flotte farger. Vis jeg hadde vært deg så hadde jeg klippet bort det fyrtårnet oppe i høyre hjørnet. så hadde det blitt bedre.

MVH Kenneth
Torgeir Pande B.
Kjempe flott! Kult med en litt annen vinkel av bølgene! Må si at jeg gleder meg til å se fler bilder i denne serien:)

MVH:
Torgeir:)
Robin J.
Enig i kuttforslagene til IB. Ellers et delikat bilde som viser naturens krefter. Flott og severdig bilde. Mvh RJ
Inger-Lise S.
Et herlig,forfriskende bilde! For noen lekre bølger! Her er det driv!
Selv ville jeg kuttet bort både fyret og himmelen, men bevares, dette er flott!

Inger-Lise
G. Hanna W.
Sterkt fotografi...
Enig med Ivar med å kutt bort fyret.

Dette er et bilde man kan se lenge på .

Mvh G.Hanna.
Ann-Olaug T.
Hei..
Meget godt bilde, fasinerandes å sjå på. Nydelege kontrastar i havet mot det grønne graset på land. Livet i båra flott.. Topp.
Kutt bort fyret som nemt, det er eg ening i, men eg synest du har kuttet for mye i V2
Mvh Ann-Olaug
Arnhild A.
Hei

Et flott og fascinerende bilde. Flott og se bølgene fra den vinkelen. Flott fargekontraster, enig med Ann-Olaug i v2 har du kuttet litt for mye, syns himmelen bør være med.

Mvh Arnhild
Ivar B.
Synes V2 ble flott med kraft og dramatikk, men har også forståelse for de som vil ha med himmelen. I alle fall to gode bilder. Mvh Ivar.
Avsluttet .
Deilig basseng/dorens farge på vannet... kult:)
Odd Tore S.
Jeg synes at v2 fikk enda mer kraft og dynamikk.
Om kuttet i høyre side var nødvendig, vet jeg ikke.
Om du ønsker bedre kontroll på ramma, også om du må skifte størrelse på en versjon, kan du lage selve bildet et par pixler mindre i hver retning enn f.eks. dotten tillater, velge passende bakgrunnsfarge og bruke image>resize>canvas, og øke canvasstørrelsen et par pixler i hver retning.
Odd Tore
ingebjørg fyrileiv g.
Vannet har veldig gode blåtoner og bølgene er godt frosset. Jeg synes også at utsnittet ble forbedret i v#2. God fart og energi.

-ingebjørg
Tom A. T.
Det er overflod av vann fotografert med lang lukkertid for tiden, og i så måte blir dette nesten en ''uvanlig'' måte å skildre temaet på ;o).. Måten du har gjort det på gjør at man nesten hører bruset av både vind og vann. Tror jeg velger meg v2 siden den ikke er belemret med himmelen som allikevel ikke tilfører noe posistivt med sin litt for lyse valør.
mvh Tom T
Maja H.
Henger meg på alt positivt over her. Et flott bilde. Utsnitt -v2 for meg.

Mvh Maja:-)
Ole Birger S.
Ja Stig, v#2 ble skikkelig bra.
mvh ole b
Wenche J.
Heisan Stig
Liker energien, dramatikken og fargene i boelgene. V2 ble enda bedre.
Wenche
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu