Rorbuer i Nord-Trøndelag
Rorbuer i kveldslys etter en vakker sommerdag. En fin plass å hvile øynene etter en lang dag på sjøen.
Bildet inngår i albumet I Havørnens rike - På tur i Flatanger i havørnens rike, under kyndig veiledning av Ole Martin Dahle, i nydelig vær, vakker sol og blikkstilt hav.

Havørnen oppførte seg eksemplarisk og bød seg fram gang på gang.
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon 28-90 /f4-5.6 II
  • Brennvidde28mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeDigital raw ISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger557
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_218020} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Edvin S.

Smiler - bildet er meget fint, og vakre farger i fin kveldssol.

Men bygningene har jeg ikke mye til overs for, sjeleløse kasser, skapt av kapitalister som ikke klarer å tilføre noe, annet enn forsøpling av kysten vår. For rorbuer er det ikke, men hvor begrepet er vridd, for å selge.

Men over til bildet igjen :) Der vil jeg foreslå en bitte liten beskjæring helt ytterst på høyre side, slik at den utstikkeren forsvinner.

:: ~ Arne

Edvin S.

Beklager, mente selvsagt på venstre side :)
Ann-Olaug T.

Hei!
Super fine lysforhold i dette bilde, nydeleg lys, og fin speiling i sjøen..
Mvh Ann-Olaug
Avsluttet .

Veldig fint lys,regner med at det er kveldslys,flott speiling,liker det.
Hilsen Tone!
Ole Martin D.

Hallo Stig.
Jeg synes du har fanget overnattingsstedet ditt flott jeg i vakkert lys på ein vakker plass.Hellander går jo helt bannanas her, kapitalister!!?? Turisme er jo ein svært viktig næring langs kysten og denne plassen er en viktig plass for vårt lille samfunn og motellet heter ZANZIBAR INN ( kanskje det er vel drøyt men hva så) Vi hadde jo fine dager her i sommer Stig og jeg har vært ute i dag også med den Tyske naturfotografen Ingo Arndt ( 10 stup men kaldt). Vi har besøk av kapitalister for tiden og de vil bygge minst 200 vindmøller i vår naturarv, forsøpling? Go helg du unge mann+ kona.
Avsluttet .

Jeg ville kroppet det ned til nesten bare husene og sjøen under de.. Ville også juster mer kontrast. Pent lys.
Hans-Gunnar H.

Jada, kapitalister jeg skjønner angrepet, og er helt enig. Reindgjetere i nordtrøndelag blir bedt om og ta ned krypinna sine i nordtrøndelag som de bruker til reinsgjeting, da er det ikke mer enn rett og rimelig at slikt som dette blir fjærnet omgående.....jeg har hatt dialog med fylkesmannen i finmark som har godtatt 28 hytter som blir bygd 30 meter fra en uregulert elv som er spesielt verneverdig og fått til svar at det er greit siden de allerde har bygd noen som står ca 200 meter fra elvebredden. komunenn har bestemt at telt skal stå over 200 meter fra elvebredden i dette vasdraget så hva som har skjedd her tørr ikke jeg tenke på....er det bestilkkelser på gang???need i say moore.....

MVH Hans-Gunnar
Ole Martin D.

Her blir det en diskusjon om motellet Stig. Disse karene som er fortørna og hårsåre over at vi i Flatanger har et motell ved havet har sikkert hytte i sjøkanten selv.
Vi må vel bare leve med slike folk også så får nå du og jeg ta oss ein pils på Zanzibar når det blir sommer igjen. Ciao
Stig B.

Takker for kommentarer.

Det var et aldeles nydelig kveldslys en nydelig sommerkveld, så jeg likte fargene og speilingen godt selv også.

Plan og bygningsetatens mer eller mindre gode jobb tenker jeg ikke kommentere, ut over at det var deilig med kveldspils på brygga de sommerkveldene.

Stig
Hans-Gunnar H.

Jøss, har du lest 'rettningslinjene' til fylkesmannen? Hva han skal ivareta...dette er helt klart et brudd på retningslinjene......

http://www.fylkesmannen.no/fmt_enkel.asp?tgid=31665&gid=32647

Kos deg;).....jeg bruker foresten telt og er nok ikke hårsår, bare vidreføre den flotte arven vi har her i norge til neste generasjon og neste og neste;)

Ikke meningen og lage diskusjon her Stig, men jeg klarte ikke la være så du får ha meg unnskyldt;)

MVH Hans-Gunnar
Edvin S.

Beklager at jeg startet det hele, og jeg håper jeg engang kom sitte der med en utepils, etter å ha vært ute med Ole Martin ;-)
Om dere dukker opp i nærheten av meg, så kan vi jo ta en utepils sammen ned Hans-Gunnar der hvor de hyttene han omtaler, er i nærheten. Det er også et enormt vernet våtmarks område bare 5 km unna.
Tror ikke vi er så uenige at vi ikke hadde klart det :)

:: ~ Arne
Stig B.

Jeg har ikke noe utestående med noen her, og er ikke djupt såra og vonbråten. Tar gjerne utepils med flere på dertil egnede steder og tider. Har forståelse for utsagnene.

Holder nå på med viktigere ting; ser om Ålesund kommer seg til eliteserien :-)

Stig
Hans-Gunnar H.

En pils i vakre omgivelser sier jeg ikke nei takk til, eller en guidet tur med Ole Martin...heller.....har hørt nok av fornøyde tilbakemeldinger fra folk til det;)

Her er prospektet til en utbygging ikke jeg mener er i tråd med Norsk forvaltning;)

http://www.finn.no/finn/realestate/object?finnkode=749649...&tot=2

MVH Hans-Gunnar
Hans-Gunnar H.

Ole Martin, her er mitt bidrag mot vindmøllene dine;)

http://www.nmf.no/render.asp?session=&articleno=345

MVH Hans-Gunnar
Bent O.

Hei Stig, skal si det ble litt diskusjon av dette! :-) Går ikke noe inn på dette, men vil bare si at bildet gir meg gode assosiasjoner og minner om fine og vellykkede dager i Flatanger sammen med Ole Martin. Fin stemning og nok om det!

PS! Hiver meg forresten på dette pilslaget hvis det er flere plasser!!??

mvh Bent
Ole Martin D.

Takk for at vi får bruke siden din til prat Stig.
Må bare si at alle er velkommen og vi er nå i full gang med å bygge eget overnattingssted på egen eiendom-''The eagles nest'' !!!Vi tar all pils og prat om livet der til sommeren.Inviterer til pilsaften og ørnefotografering og dobbel pris til de som ikke er enig med meg!! :-)
ROSENBORG berga Stig!
Edvin S.

Har veldig lyst til å komme, men det blir dyrt :)
Først en 300/2,8, så dobbel pris hos Ole Martin - *hehe* - skal nok bli en råd med det, men jeg har et annet alternativ. Har mye vakkert her også, og kameraten min - *hehe* - (det som Hans-Gunnar linket til) - har et flott sted midt i smørøyet.

:: ~ Arne
Hans-Gunnar H.

Ole Martin, hva hadde bilder vert uten engasjement?
Et meget godt bilde med andre ord spørr du meg;)
MVH Hans-Gunnar
Odd Tore S.

Pent lys på noe som jeg oppfatter som et retrobyggverk. Det speiler seg like fullt pent i vannet og gjør seg på bildet.
Lurer på om andre har foreslått at du spanderer på en passe dose usm her og der? Jeg tror du har litt å hente på skarpheten her før den blir overdrevet.
Odd Tore
Kjartan T.

Forferdelige bygg dette!

Disse kapitalistiske kassene minner mye om bryggene som er reist på øyer, holmer og i fjorder langs hele kysten vår de siste 500 årene. Ta en tur inn til Namsos og se på det nye storsentret ved sjøkanten. Der ser det ut som om de har klart å viderført tyskernes byggekunst fra krigen.

Jeg melder meg på pilsaften i det ''Ørneredet'' som Ole M er i ferd med å sette opp. Tror det blir et hus som reises i naturfotografiet og den gamle kystkulturens ånd... og jeg betaler gjerne tredobbelt:)))
Stig B.

Jeg ser med glede at det er mange som engasjerer seg i hvordan våre naturperler skal utnyttes, både med hensyn til kommende generasjoner, ivaretagelse av lokale arbeidsplasser og estetiske hensyn. Det lover godt for framtiden.

Pils i ørnereiret får vi se om vi får til i løpet av sommeren, hadde vært artig å treffe flere der også. Mange gode fotografer innom der i løpet av sesongen.

Stig
Kjartan T.

PS! Stig. Legg merke til nedre del av bildet der husmønene speiles i vannflata. En vakker detalj. Der har du motivet ditt neste gang.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu