Lavskrike under landing
Mange forsøk på å fange denne vakre og stillferdige fuglen i landingsøyeblikket. Den lurte meg nesten hver gang. Har mange bilder med pinne uten fugl og med pinne der fuglen med bøyd nakke akkurat har landet.

Her traff jeg noenlunde. Legger ved 2 versjoner som viser hva jeg VIL ha. Får se neste år.
Bildet inngår i albumet I Lavskrikas rike - På tur med Svein Bekkum i Lavskrikas rike, en flott opplevelse og en flott fugl.

Fin natur og flere motiver, ikke bare lavskrike.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-10-17 13:15:35
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-10-17 13:16:15
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2006-10-18 15:28:18
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon EF 300mm f/4 L USM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/320s
  • FilmtypeDigital raw ISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger489
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_217253} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Robin J.
Hei Stig

Det du har forsøkt på her er ingen enkel ''sport'':). Synes du har truffet best i V1. I V3 ser det ut som det blir bom på fokuspunkt samt at lukkertiden blir for langsom. Småfuglene er så kjapp at min erfaring tilsier minst 1/800 sek for å få hode/kropp skarp(Selv det kan av og til bli for langsomt). Dersom vingene skal fryses kreves det i enkelte situasjoner kanskje 1/2500 sek.
Fargene og miljø er flotte her.

Dette er en svært spennede måte å drive med foto på syns nå jeg og da særlig når en av og til treffer 100%. Stå på. Mvh RJ
Stig B.
Takk for kommentar Robin. V2 og V3 er bare med for å vise hva jeg ønsker å få til. Det er fokusbom på begge, og for lang lukkertid på v3. Vi hadde altfor dårlig lys til å kunne lykkes noe særlig med fluktbilder.

Utfordrende å prøve å få til noe, jeg kommer til å prøve igjen neste år, har en fast ''lavskrike-tur'' på høstparten.

Stig
Inger Anne Maritsdotter V.
Det er en nydelig fugl, flotte bilder av den, den har en vakker fjærdrakt.

#1 blir litt for lys på min skjerm, ellers fine bilder.

PS: har en svensk venninne som har fotografert sånne mens de spiser muffins av hånden til mannen hennes.

Mvh Inger Anne
Magnus A.
Meget godt forsøk dette.Har prøvd meg på denne type situasjoner mange ganger og kan skrive under på at dette er ikke lett.Da er det godt at vi nå kan knipse i vei uten å måtte tenke på filmkostnader som før da vi jobbet med analogt utstyr.Lykke til videre.
Magnus.
Odd E. k.
Hei Stig!

Flotte bilder av lavskrike, der du har fått frem den flotte fjærdrakten i det gode lyset. Posituren er upåklagelig i denne bildeserien, der de viser frem den flotte fjærdrakten. Treet de oppholder seg ved passer fint til lavskrika. Må være artig å jobbe med disse fuglene, der de er både tillitsfulle og nysgjerrige. Flott levert i en fint utsnitt og hvor jeg gleder meg til flere bilder av denne fuglen.

Mvh

Odd E.
Kurt S.
Ja her har du litt av en utfordring. En trivelig utfordring.
Som Magnus sier: Det er bra man operer digitalt.
Av versjonene synes jeg du kom godt i mål med V1.
Etter mitt syn fin skarphet og et teknisk fint bilde.
Kanskje kunne du senket mellomtonene litt og også beskjært en del til venstre.
Flotte farger på denne lille og vakre fuglen.
V2 ble spesiell med et flott lys over fuglen.
V3 synes jeg fikk et komisk skjær over seg-:)
Det ser ut som om den bremser for livet for å unngå sammenstøt med trestammen-:) Et artig bilde(V3)
Mvh Kurt

Vegard L.
Fugler i luften det er vanskelig det. 1/320 er nok for treg lukkertid for å få til et godt bilde, når du ikke følger fuglen med kameraet. Minst 1/1250 er kanskje nødvendig. Versjon 1 er jo et flott bilde. Beskjæring på venstre side kan være et alternativ.
Mvh Vegard
Terje S.
V1 ble flott . Støtter meg til Vegard sin kommentar om å beskjære bilde i fremkant. Ellers skarpt og fint . Du har tydligvis ikke hatt all verdens lys siden du har brukt 1/320 sek. Men ut ifra lukkertiden bør du være fornøyd med det her. MVH Terje
Stig B.
Takk for kommentarer igjen.

Det er kun hovedbildet #1 som er ment som reelt bilde her, #2 og #3 er mer lagt inn som kuriosa for å vise hva jeg ønsker meg neste gang.

Lyset denne gangen var ikke tilstrekkelig til å fryse noe bevegelse, så jeg håpte på følgebilder der hode / kropp ble skarp og vingene i bevegelse. 1/320 og iso 400 viser at der ikke er mer å hente mht frysing. Høyere iso på 10D har jeg ikke god erfaring med.

Stig
Geir Helge S.
Dette bildet likte jeg godt Stig. Blant dine beste lavskrikebilder.
Mvh Geir
Kjartan T.
Veldig bra bilde av lavskrika Stig! Det er synd at du bommer litt på bildebehandlinga igjen. Versjon 2 ser god ut i farger og toner, men som flere har påpekt så er versjon 1 litt vel lyst presentert her. Ellers er dette et av de aller beste bildene jeg har sett av denne arten.
Odd Tore S.
v1 har bra action rett før meldingen om ''Har landet trygt'' kommer.
Det er i lyseste laget på de skjermene jeg bruker, så enten har du mørk skjerm, jeg har veldig lys skjerm (tror ikke at denne er så lys), eller så er det en kombinasjon.
Trestammen trenger ikke være midtstilt, så det er rom for kutt i venstre kant.
Kanskje du bør tenke på en oppgradering til kamera med høyere ISO og fortsatt lavt støynivå etterhvert, du som skyter så mye action i tildels dårlig lys? En eller annen gang må vel Canon komme med en utevennlig modell med store betjeningsknapper og klimabeskyttelse, støynivået på ISO 1600 på 400D så OK ut, muligens på bekostning av skarpheten? Men 400D til feltbruk virker ikke fristende, blant annet oppleves fortsatt søkeren som liten og mørk.
Odd Tore
Robin J.
Kommentar til OTS: Flere av Nikon sine modeller er bra på høy ISO og er utevennlig:) MvhRJ
Stig B.
Takker for kommentarer igjen.

Jeg justerte skjermen min men er tydeligvis for mørk ennå. Får skaffe meg en skjermkalibrator, blir for mange for lyse bilder nå.

Vurderer også å skaffe meg kamera som er god på høy iso, Canon 30D er jo bra på opp til 1600 iso, noe som gir meg 2 trinn, Den er også raskere, 5 bps mot 3bps. Får se det litt an, ønsker ikke å havne på utstyrsgalloppen.

Stig
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu