Lavskrike
Nok et bilde av lavskrika- denne gangen er den på vingene. Den som har opplevd lavskrika lydløse glideflukt i skogen vet hvilken elegant oppvisning dette er. En oppvisning jeg har gjort noen forsøk på å fange- desverre uten helt å føle at jeg har lykkes. Dette bildet er av de ''minst dårlige''- slik jeg ser det. Men jeg er usikker mht dette bildet, og setter stor pris på kritikk og kommentarer.
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
Utstyr
  • Nikon D200
  • Sigma 120-300mm f2,8
  • Brennvidde210mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger474
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_216969} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Sverre H.
Hei Svein,

Flukt bilder er ikke en enkel sak. Men du har ''nesten'' klart det. Håper du ikke blir skuffet. Bildet er jo fint, men skarpheten ligger litt feil. Skulle gjerne sett at hode var skarpt. Komposisjonmessig synes jeg du har truffet, og det er ikke noe å si på farger og teknikk ellers.

Når det er sagt så er det masse fart og en viss spenning i bildet ditt som hever det. Så det er slett ikke et dårlig bilde. Men hadde jeg vært deg, så hadde jeg tatt en ny tur i skogen og jobbet enda litt til :)

mvh Sverre.
Svein B.
Neida Sverre- jeg blir slett ikke skuffet. Bildet er lagt inn for å få ris såvel som ros. Jeg er på ingen måte ''i mål'' med dette bildet- selv om bildet er nær noe av det jeg har på netthinna. Skarphetsplasseringen er vel egentlig ikke det som ergrer meg selv mest- men jeg sier ikke så mye mer om hva jeg selv mener- det er deres meninger og råd jeg gjerne vil ha.

Takk skal du ha.

Mvh
Svein B
Sigmund R.
Hei Svein
Dette er ikke enkelt, jeg syns du har klart det bra jeg!

Sigmund
Robin J.
På 1/200 sek - f 2.8 skal du etter min oppfatning ha max tur for å treffe med skarpheten på rett plass. Her føler jeg du har bommet litt. På et slikt bilde bør nebb/øye være skarpt. Men for all del jeg har selv 100 vis av bilder med treff litt utenfor ønsket område. Egentlig litt moro å se resultatet med disse innstillinger(1/200 sek - f2.8). Mvh RJ
Kjartan T.
Dette bildet ga meg skogstemning og en følelse av lavskrika slik jeg kjenner den. Enig i bemerkninger om at du har bomma litt på skarphet og fokus. Synes også at du er litt uheldig med lysvinkelen.

Ellers ble dette et spennende og godt bilde av en fugl som har noen utrolige farger på overgumpen og stjertpartiet.
Torbjørn K.
Sikkert ikke helt enkelt å få til dette, ikke akkurat en fugl som er lettest å få tak i og ihvertfall ikke i flukt. Sånn setter jo bildet veldig bra, men dersom jeg vurderer bildet uten å ha vanskelighetsgraden i bakhodet så synes jeg ikke du lykkes helt. Bildet blir litt sånn ''yess, jeg traff'' og egentlig ikke noe mer enn det. Jeg synes vinkelen gjør at man får se lite av fuglen og selv om dette går fort for seg, så får man egentlig ikke så veldig fartsfølelse av å se på bildet.

Torbjørn
Espen B.
Enig i overstående kritikk. Har en sterk mistanke om at vi får se bedre fluktbilder av lavskrika fra deg etter hvert :)

mvh
Espen
Hans-Gunnar H.
Hærlig spill i fargene, bra comp, skarphetsplanet sitter litt langt bak på fugelen, noe vinkelen og følgefokus med nærhetsprioritering kanskje kan ta skylda for? Uansett et fint fuglefoto med mange kvaliteter....og jeg savner egentlig ikke i stor grad fokusplasseringa.....fugelen har fartspreg sammen med bakrunn som oppveier for dette....den kunne kanskje hatt mer fartspreg;)
MVH Hans-Gunnar
Stig B.
Fin skogsstemning og bra komposisjon, men du treffer vel ikke helt med skarpheten på hodet her, det virker som om du traff best på den vakre stjerten.

En flott fugl, med en stillferdig og sympatisk opptreden.

Fikk mange ''nesten'' bilder selv denne gangen, vet hva som må prioriteres neste gang, uten at jeg helt vet hvordan jeg skal gjøre det :-)

Mvh Stig
Svein B.
Hei, og takk for gode kommentarer.

Summen av de kommentarene jeg har fått fra dere stemmer vel godt overens med hvordan jeg selv oppfattet dette bildet. Jeg ser flere av dere har nevnt fokusplasseringen. Det er egentlig ikke mitt store ankepunkt for bildet. Jeg var forsåvidt fornøyd med positur og vinkel- jeg prøvde å få med stjert/gump/vinger- som er de stedene lavskrika har sin nydelige rustrøde farge. Så en vinkel noenlunde som dette var eneste løsningen- det blir da gjerne en liten utfordring å få med øyet- og helst noenlunde skarpt. Jeg savner selv mest å få stjerten skikkelig utspilt, en enda mer panorert bakgrunn (lengre lukkertid...). Nok en gang- tusen takk for gode kommentarer.

Mvh
Svein B
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu