Morgendis
Utstyr
  • Canon 350D
  • Canonon 17-85mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger402
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_216927} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Rune S.

Jeg synes dette er et nydelig bilde. Vakre fargetoner og fin komposisjon i morgendisen. En god stemning.

Mvh
Rune S
Vegard s.

Hei Bente!

Flotte harmoniske farger og ett flott og mystisk motiv.
Det eneste jeg ville gjordt var å gjøre det ørlitte gran mørkere.
Men utrolig flott bilde!!!

Mvh Stana
Avsluttet .

Fint tåkebilde,litt mystisk og rolig og godt å sepå.
Hilsen Tone!
Anne-Lise S.

Et bilde det er godt å se på med fin komposisjon, gode og duse farger som passer inn til morgendisen.

Anne-Lise
Magnus A.

FLOTT BILDE!

var da skummelt likt et sted her på Kråkerøy:S
Elsker bildet egentlgi:) er en behagelig mystikk over det.
Gunnar G.

Jeg har sett gjennom dine bilder, og mener å se at dette bildet er noe nytt på din vei i bildenes verden, siden dette bildet er nesten sart i forhold til mange av dine tidligere bilder.

Jeg har nå brukt endel tid til å se på bildet, og hele tiden er det noe i meg (obs!! dette er min vurdering!!!) som ikke finner seg tilrette i bildet. Og det som plager meg er at jeg ikke helt finner ut hvorfor.

Hvis jeg ikke med en gang liker/faller for et bilde, begynner jeg å spørre meg selv spørsmål. Det første er: hva er hovedmotivet?

Og her stopper jeg opp i ditt bilde. Et fint, og nesten sart tåkebilde, ja vel, men hva er motivet??

Jeg har selv fått dette spørsmålet mange ganger, og de fleste gangene har jeg (naivt) svart: ''jamen, bilder er motivet''. Og da har fotoguruene rundt meg sett rart på meg og noen har dristet seg til å si: javel, men har du noe hovedmotiv, eller: er det noen historie du vil fortelle med bildet??

Og da er det noen som forteller meg at et bilde ikke nødvendigvis behøver å ha noe hovedmotiv, eller fortelle en historie som sådan, bare bildet inneholder elementer som sammen danner en god komposisjon, noe som gjør at bildet blir en estetisk opplevelse i seg selv.

Så tilbake til ditt bilde:
Jeg synes bildet mangler endel ting som gjør at du kommer helt i mål. Fin stemning - uten tvil (takket være naturens tåkeprakt), men det mangler det ''noe'' (altså motiv/komposisjon) som gjør bildet fullbrakt.
Gunnar
Bente K.

Takk for fine tilbakemeldiger.
Dere nevner alle stemningen i bildet, og det var den spesielle stemningen denn grytidlige morgene i sommer jeg ønsket å formidle. Fint å høre at dere opplever den gjennom bildet.
Gunnar: Takk for en tankevekkende og god kommentar. Jeg måtte tenke litt på det du skrev i forhold til dette bildet. For meg som var tilstede, har dette bildet fra hytta en historie, det er derfor svært nyttig å høre hvordan andre opplever dette motivet.
Hovedmotivet er forsåvidt stemningen, men mannen i båten som gjør seg klar for å ta inn garn er med i historien. Sannsynligvis kommer ikke denne hendelsen klart nok frem for de ''uinnvidde''. Mulig det var derfor du ''ikke fant deg tilrette i bildet''.
Jeg er helt enig med deg i det du skriver om at bilder med en historie og hovedmotiv er de mest spennende. Det er også en spennende utfordring for oss fotoglade.
mvh Bente
Gunnar G.

Bente!
Lykke til videre!
Gunnar
PS: Ved å beskjære bildet nedenfra nesten opp til der refleksen av huset er i vannet, strammer du inn opplevelsen av bildet.
Stig Børre E.

Fin stemning og fine toner.
Som forrige taler er inne på så mangler bildet litt på det komposisjonsmessige, men for meg blir sjøbua hovedmotiv med sin plassering.

StigB
Inger Anne Maritsdotter V.

Eg har sett på dette bildet noen ganger og også lest G.G sin velskrevne utfyllende kommentar.

Eg likte dette bildet fra første stund og syns ikke du skal kutte på noe her, syns det rett og slett blir for trangt hvis du gjør det.
Tåken og sola som komme rinn fra høyre bidrar til en vakker stemning i bildet.

Inger Anne
Geir F.

Nydelig og stemningskapende. Litt mer fokus på mannen i båten kanskje.
-fløde-
Espen A. I.

Stemningen er tilnærmet perfekt og rører noe i meg
og det er den morrastemningen du vil ha frem, som
er en fantastisk følelse.!

-Espen
Bente K.

Takk for fine kommentarer fra dere siste også.
Gunnar:Dersom jeg beksjærer nede er jeg enig med Inger Anne i at det blir for trangt.
Geir: Ja, jeg skulle ønske at jeg hadde klart å få litt mer fokus på mannen. Neste gang skal jeg be han ta på seg rød genser.
mvh Bente
Avsluttet .

Hei Bente
Du har det siste året bidratt med ekstremt mange finr bilder og dette er også veldig pent.
Stemningen og roen er å ta å føle på. Veldig skarpt og fint bilde med et perfekt toneforløp over hele bildet.

Mange skriver om kutt der og der. Synes ikke det er så vesentlig. Det må være opp til fotografen å lage sitt utsnitt av et bilde slik det ønskes presentert.
Synes dette var meget behagelig og fint bilde Bente.

mvh arild
Tone A.

Hei Bente
Nå måtte eg sjå litt grundig på bildet før eg las kommentarane. Og mitt første inntrykk var ein tidleg morgon der disen mest innhyllar hytta, mens solstrålene gir litt lys til blada som er ein flott kontrast i venstrekanten med grøntonane. Også speglingane er fine der lyset på blada er forsterka og steinane dannar ei fin linje utover. Lengre bak er det vanskeleg å sjå detaljar, og mannen såg eg ikkje før du skreiv det pga disen og lyset der gjer det vanskeleg.
Det er ei stemning du har formidla som gir eit mjukt uttrykk til bildet, dersom det skal vera noko hovedmotiv så må det vera det vesle båthuset og speglinga. Eg likte svært godt grøntonane i bladverket som bryt med morgondisen. Flott fanga stemning.
:) Tone
ingeborg w.

Jeg synes du har tatt et fint bilde med de grønne frodige fargene og sola som holder på å jage morgentåka vekk. De ikke perfekte speilingene gjør også sitt. Mannen er for lite tydelig til at jeg synes han er viktig i bildet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu