Lavskrike
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-I 500/4 D IF ED
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger771
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_216598} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Ivar B.
Pent portrett av en litt våt og tufsete lavskrike. Fint miljø, flott bakgrunn og det tekniske er imponerende bra i mine øyne. Liker spesielt den våte fjærdrakten på fuglen. Mvh Ivar.
Kurt S.
Sett fra mitt ståsted er det rett og slett imponerende å få denne lille fuglen så skarp og detaljerik på så pass lang avstand som du sannsynligvis hadde.
Man ser jo til og med speilingen i fuglens øye.
Flott med litt miljø i nerkant og en ypperlig bakgrunn.
Fotoarbeide på sitt aller ypperste!!
Mvh Kurt
Kjell Sigurd S.
Meget bra! Fin leken positur på fuglen, plassert i et kledelig miljø. Skarpt der det skal være og en fin detaljrik gjengivelse av fjærdrakten. Fine natulige farger. Kort sagt - ikke noe jeg ser kan forbedres her. Rydd plass på veggen :-)
Kjell G.
Flott på alle måter!
Blikket/øyet setter prikken over i-en.

mvh kjellg
ingebjørg fyrileiv g.
Noe så flott! Nydelig fotografi av denne fuglen. Det er nesten så jeg kan kjenne den myke fjærdrakten.. Bakgrunnen gjør ikke bildet værre å se på, for å si det slik :) Forgrunnen er også veldig fin. Upåklagelig.

hilsen ingebjørg
Vegard L.
Et meget bra portrett. Tekniske på topp. Flott.
Mvh Vegard
Geir Arne M.

Vakkert - fine fargetoner , fin i bildet. flott teknisk.
Blinket i øyet et stort pluss.

mvh
geir
Robin J.
Dette var svært pent med utrolig skarphet. Vet ikke annet å si en at dette ble meget bra. Mvh RJ
Kjartan T.
Ja, ja. Så kommer jeg og er litt kritisk da. Håper du ikke blir lei av det. Men jeg undrer faktisk litt på hvorfor du har valgt å legge ut dette bildet?

Greit nok at det er et teknisk godt nærbilde av en lavskrike, og at bilkkontakten er veldig god. Likevel er dette en fugl som er så tillitsfull at det i seg selv ikke er noen stor prestasjon. Og du har så mange bedre bilder fra før her inne som beskriver denne fuglen mye bedre. Da snakker jeg om bilder som får frem de flotte fargene i fjærdrakten og bilder som viser miljøet bedre.

Pluss i dette bildet er den våte fjærdrakten som noen allerede har trukket fram, og laven i forkant som er imponerende skarp. Minus er at det er et ganske kjedelig og ordinært nærbilde av en fugl som er fotografert slik så mange ganger før.

Neste gang du kommer med et bilde av lavskrika forventer jeg knall farger, lys, action og noe jeg aldri har sett før av denne fuglen. Stå på!
Svein B.
Takk for trivelige kommentarer alle sammen.

Kjartan, jeg blir aldri lei at noen er kritiske- (så lenge det ikke gjelder å være kritisk av rent prinsipp- men det gjelder slett ikke deg). Jeg er på mange måter helt enig i det du skriver- men vi har kan hende noe forskjellige mål med vår fotografering og hvorfor vi legger inn bilder her, Kjartan. For min del er ikke bildene mine ment som noe mål på prestasjoner, ei heller på hvor ''nyskapende'' jeg er som fotograf. For ikke har jeg som noe stort mål å være veldig nyskapende, ei heller å blende andre med prestasjoner. Kanskje kjedelig, men det stresset jeg ofte ser følger fotografer med et innebygd jag om å få de helt spesielle bildene vil jeg hverkan ha eller bidra til å gi andre. For meg er det de mange små opplevelsene som er aller viktigst. Først og fremst er fotograferingen for meg rekreasjon og en hobby. Å vise bildene mine en måte å formidle små elementer av den naturen jeg selv er svært glad i - gjerne på en slik måte at mennesker forhåpentligvis kan kjenne seg igjen i egne naturopplevelser, evt få lyst til å oppleve- og føle glede ved liknende naturopplevelser. Selvfølgelig kan jeg skyte skivebom. Og selvfølgelig har også jeg mer eller mindre kreative ideer i hodet som jeg også har med meg der jeg er ute med kameraet.

De bildene jeg åpenbart vet vil vekke begeistring er nødvendigvis ikke de jeg legger ut her- jeg er ikke hverken noe konkurransemenneske eller så ivrig etter å få uhemmet skryt. Da legger jeg heller ut de bildene jeg er litt usikker på- de bildene jeg selv føler treffer meg på en eller annen måte- uten at de nødvendigvis har det helt store ved seg. Da føler jeg tilbakemeldingene er spesielt nyttige. Som denne gangen.

Hvorfor jeg valgte å legge ut dette bildet? Fordi jeg liker forskjellige dyre- og fuglearters forskjellige personligheter- om en kan si det. Dette bildet treffer meg på den måten at jeg føler lavskrikas ytterst stillfarne, yndige og lite prangende vesen formidles bedre ved dette bildet enn noen av de andre lavskrikeportrettene jeg har. Uten action. Uten knall farger. Og nesten uten lys. Og nettopp derfor. Om jeg skal legge ut et bilde av lavskrika med knall farger og action vil det for meg bli nesten som å lyve. Men jeg tar det gjerne som en utfordring- det er alltid spennende å begi seg ut på andre sider av det en driver med, enn akkurat det som faller mest naturlig for en selv.

Nok en gang, tusen takk for kritiske øyne Kjartan, det er viktig at vi har evnen til å ''plukke'' litt i hverandre- kanskje den viktigste inspirasjonskilden ved det å gi hverandre tilbakemeldinger.

Mvh
Svein B
Torgeir H.
Rett og slett fantastisk.. Du får fram ''personligheten'' til fuglen her. Utrolig fine mørke duse farger , positur og skarphet. For fuglefotografer blir dette kanskje litt kjedelig, men for andre er dette en rein nytelse å se på, noe det sikkert er for fuglefotografer òg, men, du skjønner..

-T.H

Avsluttet .
Hei,

Flott på alle måter. En vannvittig koslig fugl dette.

mvh
Tommy
Sverre H.
Hei Svein,

Jeg synes du har tatt et flott Lavskrike bilde jeg. Og som du selv sier, roen og stillheten kommer godt frem. Måten Lavskrika legger hode på siden og betrakter deg av nyskjerrighet er noe av hoved essensen her. Og jeg liker det! Flott!

Det nevnes prestasjoner her og jeg må innrømme at jeg ble litt provosert Kjartan. Jeg er ikke så overbesvist om at enkelte av bildene her på foto.no av både bjørn, ørn og andre formentlig sky dyr har krevd mer prestasjoner en nettopp dette bilde av denne Lavskrika. Med lommebok eller gode kontakter kan nesten hvem som helst få tilgang til de motiv en måtte ønske.
At motivet er godt dokumentert tidligere, og at det finnes mange gode bilder av samme motiv er en annen sak. Etter min mening har Lavskrika vel så stor ''markedsverdi'' som Ørn etter inflasjoen som har gått i det markede!

Dette er absolutt en spennede fugl, og et spennede bilde. Bra! Mvh Sverre.
Kjartan T.
Hei igjen Svein, og takk for langt svar.

Vi trenger å bli litt engasjert og tenke gjennom hvorfor vi fotograferer. ''Flott bilde og nydelig som vanlig fra deg'', er morsomt å høre... Men det fører ikke til annet enn at man sitter der med en litt god klump i brystet, og presterer enda et hakk dårligere neste gang man har sjansen til å være kreativ.

Jeg blir i hvertfall mer inspirert av de kommentarene som sier at ''dette kunne du ha gjort bedre''. Og jeg ser at du er enig i det.

Du er en fotograf som leverer kvalitet både på kommentarer og bilder. Egentlig føler jeg at du har drevet dette litt lenger enn rekreasjon.

Uansett, det er morsomt å ha en hobby, og den blir enda bedre når du utvikler deg i den. Håper jeg har engasjert deg så mye at du tar et knallbilde av denne lavskrika neste gang. Det trenger ikke å være svisj og svasj, action og farger, men beskriv den slik som du opplever den da.

(Ikke trykt inn i kameralinsa med disneyblikk:)
Stig B.
Et sympatisk portrett som Lavskrika ikke trenger å være flau av. Tillitsfullt titter den direkte i kamera og presenterer seg lavmelt i et høstmørke nesten uten lys.

Jeg hadde vel egentlig forventet at du presenterte et annet bilde, men dette fungerer jo også bra.

Interessant diskusjon mellom deg og Kjartan, der jeg har sympatier for begge leire, men plasserer meg selv først og fremst i ''fotoglede''-leiren, dvs tar bilder som gleder meg selv først og fremst, og pålegger meg ikke krav om å være nyskapende i alle bilder jeg tar. Da hadde jeg ikke fått tatt mange bildene ;-(.

Forstår Kjartan sine synspunkter også, og prøver i egen skala å ta mer ''utfordrende'' bilder når jeg kan, uten å ødelegge gleden ved å også ta bilder av ''tiltalende situasjoner''

Mvh Stig
Svein B.
Heisann igjen, og takk for nye kommentarer.

KT: Jeg er selvfølgelig helt enig i det du skriver. At vi ser bilder med forskjellige øyne- og dermed også ser forskjellige kvaliteter i et bilde- er hovedgrunnen til at FOTOdotNO og kritikken en får her, positiv som negativ, har verdi. Det kan se ut som om du oppfattet min kommentar til deg som om at jeg ikke liker å få negativ kritikk, det er i så fall helt feil. Tvert i mot. Lavskrika er nok en fugl jeg kommer til å fotografere jevnt og trutt, vi får håpe at det blir noen ordentlige ''godtreff'' innimellom også.

SB: Jeg tror nok ikke jeg og Kjartan er i to forskjellige leire- jeg håper ikke diskusjonen har gitt det inntrykket. Vi har nok et ganske likt syn på alt dette, og først og fremst tror jeg også vi begge er to ''store gutter'' som er glade i naturen, og som begge er glade i naturfoto, bilder og engasjement rundt dette- mao i ''fotoglede-leiren'' begge to. Som så mange av oss som driver med dette. Det er selvfølgelig viktig å fokusere på kvalitet, kreativitet og grundighet. Men jeg håper også at mangfoldet i måter å se bilder på vil bestå- det er viktig.


Mvh
Svein B
Jan-Eilert P.
Syns ikke dette er så hu-gæli! : Stemningsfult og fint bilde av lavskrika i melankolsk lys. Det litt trolske melankolske passer godt til den våte fjærdrakten.

OK artsportrett som passer godt til f.eks: landskapsbilde du lå ut for en stund siden-> eller til en annen serie fra granskogen.

Jan-Eilert

Gunnar N.
Hei!

Interessant diskusjon - sikkert mange gode uttalelser fra begge ''leire''.
Dette bildet av lavskrike representerer noe mørkt, dystert og melankolsk, slik det ofte er i skogen, og slik lavskrika av og til er med på å understreke
denne følelsen og opplevelsen i oss.
Nesten i retning av det depressive - ikke lavskrika i seg selv - som ikke
har evnen til å bli depressiv (eller det motsatte), men selve uttrykket i bildet
kan gi oss denne følelsen - jeg sier kan dersom vi der og da er mottagelige for akkurat en sådan opplevelse.
Derfor synes jeg at dette bildet, og lignende bilder, kan være verdifulle.
De spiller på en streng i oss som ikke er den samme som når vi ser sterke farver, action, osv. For ikke å rote meg helt bort lar jeg det nå bli med dette....
Uansett er dette et type bilde som ikke får meg til å tenke på de tekniske aspektene ved det.

mvh Gunnar N
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu