3200 Asa scannet....
Her har jeg scannet et 3200 negativ og det ble sånn uten at jeg har gjort noe. Rart?
Utstyr
  • Nikon FE
  • Nikkor
  • Brennvidde85mm
  • Blenderf/2.8
  • FilmtypeTmax 3200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger1440
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_21630} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
hilde j.

jöss! speisa, spennende :)
hilde.
Carsten A.

Gjetter på at dette opptaket er ekstremt undereksponert, eventuelt i kombinasjon med underfremkalling. Uansett kan det se ut som du har scannet et uhyre tynt negativ, og har drevet opp komtrasten i scanneren eller etterpå, jfr. de vannrette scannerstripene.

Forvrengingen av toneverdiene kan skyldes triksing med kurvervektøyet, men slikt er det litt vanskelig å gjette på.
MVH CA
Roy S.

Spokey.....
Heidi-Beate L.

Antagelig er filmen underfremkallt, for jeg er sikker på at eksponeringen ble gjort korrekt. Har ikke fremkallt filmen selv, men den ser faktisk veldig underfremkallt ut. Har ikke gjort noen endringer etter at bildet ble scannet inn. Men det var noen som sa at scannern min en nikon coolscan 2000 ikke takler 3200 asa filmen!? Dette er meget irriterende, men heldigvis er det ikke ofte jeg bruker denne filmen. H-BS
Carsten A.

At denne scanneren ikke klarer 3200 ISO film er bare tull. Dette er en utmerket scanner, og resultatet skal bli akkurat like godt som negativet. Men de vannrette stripene er karakteristiske for ''tynne'' (undereksponerte og/eller underfremkalte) negativ. Scanneren har strevet med å hale de aller siste data ut av negativet. Slik er det med alle scannere som får et dårlig negativ - en filmscanner (selv en god en, som denne) kan ikke trylle. Ikke vær redd for å bruke denne filmen dersom du har motiver der dette er fornuftig (men få filmen skikkelig fremkalt!), denne scanneren klarer jobben om det får noe skikkelig å jobbe med!
MVH CA
Audun R.

Jeg har scannet hundrevis av bilder tatt med T-MAX p3200 (eksponert etter alt fra EI 800-6400) på vår LS-2000. Må altså stille meg undrende til at den ikke skulle være i stand til å takle filmen.

MVH Audun
Halvor S.

Hm da er det noe jeg gjør veldig feil. Prøvde å ta vekk Clean image, for jeg fikk tips at det var denne som reagerte rart sammen med 3200 filmen. Klarte ikke å fjerne denne innstillingen den falt bare tilbake hver gang jeg skulle scanne. Får vel prøve en ny film og fremkalle den selv. Må nesten finne ut av dette. Takker for tilbakemeldingene. H-BS
Carsten A.

Jepp, forklaringen på denne rariteten er nok (feil!) bruk av ''Clean image'' på sv/hv film.

Gå til :
http://www.digit.no/Tester/Skannere/test_LS2000.htm
Les der om ''Digital ICE''/''Clean Image''. Det heter der bl.a. ''Alle som jobber med film vet at støv, riper, fingeravtrykk og hår er nærmest uunngåelig. Selv de minste partiklene opptrer som fotballer på skjermen i et lysbildeshow - og dessverre også ved skanning. Her er LS-2000 flere hestehoder foran alle andre. Applied Science Fiction Inc. har utviklet en ''hårreisende'' teknologi som Nikon har adoptert. Den fjerner urenhetene for deg, helt automatisk. Velg ''Clean Image'' fra arbeidspaletten ''Scanner Extras'' (se ovenfor)''.

Men husk for all del at ''Digital ICE''/''Clean Image'' ikke kan brukes når du scanner sv/hv film (altså alle filmer basert på tradisjonell sv/hv kjemi). Du må derfor slå av ''Clean Image'' når du scanner vanlig sv/hv film. Denne funksjonen kan utelukkende brukes på fargefilm (negativ, positiv/dias), samt såkalt sv/hv film som behandles etter C41-prosessen.

Les brukermanualen - og det nettstedet jeg viste til over! Lykke til!
MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu