Lavskrike på stubbe
Bildet inngår i albumet I Lavskrikas rike - På tur med Svein Bekkum i Lavskrikas rike, en flott opplevelse og en flott fugl.

Fin natur og flere motiver, ikke bare lavskrike.
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon EF 300mm f/4 L USM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/60s
  • FilmtypeDigital raw ISO 400
  • Nei
  • Annet-ev 1/3
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger402
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_215957} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Steinulf L.
Velplassert skarphetsplan,fine farger. Svært bra.
Kurt S.
Enig med Steinulf. Dette ble vellykket.
Kunne kanskje vært litt mere luft over hodet til fuglen.
Et litt tettere utsnitt kan sikkert vurderes men det fungerer likevel fint som det er. Fint med litt miljø rundt den flotte fuglen.
Nydelige farger.
Mvh Kurt
Ole Birger S.
Vakkert Stig. Du har virkelig fått draget på disse lavskrikene. Er de fotografert ute i den frie natur, eller er det på foringsplass, og med ''menneskeplassert'' stubbe??
Robin J.
Først skal det sies at jeg ved denne kommentar ikke sitter ved verdens beste skjerm. Flott og innholdsrik stubbe lavskrika sitter på. Rolig og fin bakgrunn. Pene farger. Ville kanskje vurdert en kutt av endel av stråene/lyngen i forgrunnen...............
Ellers savner jeg litt mer skarphet/detaljering på selve fuglen. Kanskje litt mer kontrast hjelper?
Mvh RJ
Inge S.
Hei.
For meg så ser dette meget bra ut. Her stemmer det meste.
Flott.

Mvh Inge
Stig B.
Takker for fine kommentarer.

Bildet er tatt på et sted der vi ''hjelper'' lavskrika til å hilse på oss ved å fore den. Bildet er tenkt som et miljø-bilde og derfor er fuglen såpass liten del av selve bildet. Legger kanskje ut bilder der fuglen er en større dek av bildet senere.

Hadde en fin helg i Gudbrandsdalen, med variert vær men fine opplevelser. Har masse bilder, lover å ikke presentere alle :-)

Mvh Stig
Svein B.
Bortsett fra en liten fokusbom, samt litt lite luft over hodet på skrika er dette et godt lavskrikebilde med miljø synes jeg Stig.

Mvh
Svein B
Kjell Sigurd S.
Miljøet og plasseringen av fuglen gjør dette bilde synes jeg. Liten bommert på fokus er nevnt, i tillegg mener jeg du med fordel kunne dratt ned de mørkeste tonene for å få mer kontrast. Litt i lyseste laget nå synes jeg. Ellers stemmer det meste.

Kjell S
Sverre H.
Hei Stig,

Lavskrika er en vakker fugl og stillferdig fugl, det har du klart å formidle på en fin måte. Jeg må nok si meg enig med henhold til fokus og kontrast.

En ting jeg lurer på er en synlig kant rundt fuglen. Den er spesielt tydlig ved fuglens rygg/nakke. Har du gjort noe spesielt i photoshop(pirk)?

Mvh Sverre.
Stig B.
Takker for kommentarer igjen.

Må nok være enig i at det er en liten fokusbom på fuglen her. Målsettingen var å få en komposisjon der fuglen bare var en rekvisitt, og dermed måtte omgivelsene gjengis bra også. Har tydeligvis fått for liten dybdeskarphet. Dette kan jeg ikke gjøre noe med. Kontrast kan nok økes. Jeg tror jeg må få meg en skikkelig skjermkalibrator, har hatt justeringsfeil på mange bilder nå.

Sverre, det du ser rundt nakken er en litt unøyaktig maske brukt til selektiv oppskarping.

Stig
Gunnar N.
Hei!

Synes kort og godt dette er et bilde av lavskrike som inneholder det meste.
Slutter meg ellers til mange av uttalelsene over, kanskje særlig det med
litt mer luft over hodet.

mvh Gunnar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu