Høst i Innerdalen
Utstyr
  • Nikon D200
  • Tokina 12-24mm f/4
  • Brennvidde16mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/160s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger925
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_215876} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (30)
Ivar B.
Ja der kom det!! Har vært inne på sidene dine og sett på bildene fra innerdalen, og lurte på når vi skulle få se dette bildet. Her synes jeg du virkelig har fått fram dramatikken fra fjellene i Innerdalen. De er så vakre og mektige og det formidler du fint gjennom dette bildet. Flott lys over Skarfjell og Trolla. Gode høstfarger, samt god komposisijon der dalene skaper en S-formasjon innover i bildet og skaper en god dybde. Likte dette meget bra! Mvh Ivar.
Ole Birger S.
Vakkert, og solstrålene, som kommer fram gjennom hull i skydekket, gjør seg godt.
Andreas S.
Hei

Her var det mye flott natur. Flott dybdeskarphet, fint toneomfang og fine farger. Himmeltitterne (altså solstrålene) som bryter gjennom skydekket er også med på å heve dette bildet.

Mvh. Andreas D.
ingebjørg fyrileiv g.
Dette var lekkert, Torbjørn! Nydelige farger og et majestetisk lys som strekker seg ned fjellsiden og over dalen. Bekk/fossene gjør også mye og gir bildet fine linjer. Kan ikke finne noe å pirke på.

vh ingebjørg
Roger S.
Nydelig og storslått !!!
Flott komposisjon og vakkert lys.
Her er det mye flott å hvile blikket på.


Roger
Odd E. k.
Hei Torbjørn!

Jeg må vel kommentere dine bilder allikevel. Greier ikke å la være å se på de. Flotte frodige lier, der vinkelen innover mot Skarfjellet og Giklingdalen er veldig flott. Fint lys som kommer inn fra oven og skaper flotte skygger i landskapet som gir en fin dybde innover i bildet. En veldig fin komposisjon, der de mest kjente fjellpartiene er med, nevner da Innerdalstårnet og Trolla i bakgrunnen. Gleder meg til neste bilde, men blir også noe rastløs på min vegne. Fint stemning Torbjørn!

Mvh

Odd E.
Inger Anne Maritsdotter V.
Dette må du få opp i stort format på veggen for dette var utrolig vakkert!

Storslagent fjellandskap og med eit stemningsfullt lys som får fram dei fine haustfargane på beste måte.

Mvh Inger Anne
Espen A. I.
Velkommen i Nikon-klubben, du trives bedre der.
Ser allerede at dette er noe å samle på, for et lys!
Dramatisk lekkert og nydelig farger som gjør det hele
praktfullt. Jeg orker ikke nevne den utbrente flekken,
fordi tom menneskeøyet klarer ikke å eksponere den.

-Espen
Kjell Sigurd S.
Stiller meg bak i koret. Svært vakkert!

Kjell S
Robin J.
Vakkert.
Mvh RJ
Steinulf L.
Fin komp og svært vakkert. Hva slags etterarbeid har du gjort her?
Jan Frode A.
Vakkert ja, så absolutt!
Former og farger, og ikke minst lyset, gir en ro over landskapet, som en mektig kjempe som tar seg en hvil. Flott komposisjon og utsnitt, som forsterker det mektige. Jeg må innrømme at jeg irriterer meg litt over det lyse partiet. Som Espen sier: menneskeøyet klarer ikke å eksponere den. Men i etterbehandlingen hadde jeg nok tatt kloneverktøyet og dempet den ned.

mvh Jan Frode
Svein B.
Mektig! Dette bildet bærer preg av å være gjennomtenkt- ikke noe ''hastverksarbeide'' som du selv kalte ett av dinne forrige bilder fra samme område. Selv om det er mye å forholde seg til i dette bildet også, så er det her linjer og lys til å styre blikket til betrakteren på en fin måte. Jeg finner den sterkt belyste forgrunnen i høyre nederste hjørne noe mer iøyenfallende enn optimalt, ellers er det ikke stort å pirke på her. Postkortpent, mektig natur- og godt fotoarbeide. Må bli bra det.

Mvh
Svein B
Avsluttet .
Kjempebra bilde Torbjørn. Her kunne jeg sagt masse positiv men blir faktisk tom for ord, så det er bare å nyte dette særdeles severdige bildet. Topp håndtverk på alle måter. Gratulerer med D200!

MvhJRH
Sophus L.
Nok et flott bilde fra deg. Jeg er imponert over at du har fått så god balanse i skygger og lys med krevende lysforhold.

mvh
Sophus
Hans Jacob H.
Skyhøy postkort-tilnærming. Men jeg lar meg villig fascinere av den mektige naturen. Minner litt om ''mitt'' turområde på Hinnøya. :)
Torbjørn K.
Takker for all ros, jeg trodde egentlig dette ble litt for mye av det gode og at kritikken skulle bli heller lunken...

Til Steinulf som lurer på etter-arbeidet, så var eksponeringsforholdene svært krevende her. Jeg planla egentlig å ta et HDR-bilde, og tok sju ulike eksponeringer her. Photoshop-en min ville ikke være med på dette, så da har jeg satt sammen tre av disse bildene manuelt i stedet. Jeg har lagt tre lag over hverandre, og brukt masker og pensel for å tegne inn det jeg ville ha med slik at det skulle fremstå så nært som mulig slik jeg opplevde det.

Til Svein: Joda, her hadde jeg nok litt bedre tid og ventet faktisk 10-15 minutter på at lyset skulle bli riktig. Skyene passerte og lagde ulike stråler (lysfontener :-) nede i dalen, men jeg ville ha en stråle ned på dalsida til venstre og i forgrunnen før jeg ble fornøyd.

Torbjørn
John-Tore G.
Vilt og vakkert. Har stor sans for den våte tråden som renner gjennom bildet.
Nydelig dybde, og liker at vi skimter et vann på andre siden. Synes du har fått med deg et vakkert lys også, som en bonus. Men det er selvfølgelig viktig for bildet også, om ikke bærende? Har nevnt det før i kveld, men nevner det for deg også. Hadde ikke dette funket bra med gråfilter. Vet ikke om det er mange som bruker det på slike bilder, men jeg skal ihvertall prøve det.
Mvh John-Tore
Kurt S.
Oi, og du verden hvor flott. Dette gikk rett hjem hos meg og det er definitivt et bilde jeg kommer til å ta frem flere ganger.
Det er liksom man blir sugd inn i fjellverdenen når man betrakter bildet.
Et herlig lys som ga flotte og varme høstfarger.
Diagonaler, overlappende fjell og flotte daler bidrar veldig bra til dynamikk og dybde i bildet. Veldig bra romfølelse også.
Dette anbefaler jeg.
Mvh Kurt
Odd Tore S.
Meget vakkert og inspirerende.
Så fint kan det bli om natur, lys og våken fotograf spiller på lag.
Motivet kan ha høy postkortfaktor, men lyset og behandlingen av det løfter dette høyt over den man vanligvis får kjøpt. Slik skal det være!
Hvis jeg skal tillate meg å pirke på noe, vil det være at konturen av fjellene mot himmelen på denne skjermen bærer preg av litt vel mye usm. Kan skyldes skjermen. Uansett er det enkelt å fikse med selektiv usm.
----------------
Oppe i all nytelsen sitter jeg og lurer på om det hadde vært noen forskjell om du hadde brukt 30D på dette, om selve bildene med D200 og 30D skiller seg vesentlig fra hverandre slik du opplever dem.
Arbeidsgiver kjøpte i går et 400D med EF-S 17-55 mm f/2.8 IS USM til feltbruk, og antydet at jeg burde teste det ut i helgen. Det blir spennende og kanskje avgjørende for mitt valg mht oppgradering, i fall dette objektivet ikke er en vesentlig forbedring i forhold til EF-S 17-85 IS USM som jeg bruker nå når det gjelder fokusering i dårlig lys og purple fringes. Kjenner ikke til at Nikon har noe som tilsvarer EF-S 17-55 f/2.8??
For min bruk kommer ikke normal og teleobjektiver uten IS/VR på tale, og telemakro med IS/VR står høyt på ønskelista. Uhelidigvis sier Bjørn R. at Nikons 105 mm VR makro skifter til 60 mm brennvidde ved 1:1.
Odd Tore
Torbjørn K.
Takk til dere siste også, og takk til Kurt for anbefaling av bildet. Det varmer!

Til Odd Tore:
Som jeg har skrevet tidligere, så var det ikke på grunn av bildekvalitet jeg oppgraderte. På bilder på lav iso (<640-800) tror jeg ikke du klarer å se noen vesentlig forskjell på 30D/D200. Da har etterbehandling vesentlig mye mer å si. Jeg oppgraderte først og fremst pga. ergonomi, brukervennlighet, værbeskyttelse og søkerstørrelse. 400D har vel ikke noe av dette, så jeg tror D200 kan være et veldig godt kamera til ditt litt røffe bruk.

Nå har jeg ikke inngående kjennskap til Nikon-optikk, da jeg har valgt å satse på Sigma/Tokina til nå. Kommer nok til å kjøpe Tamron (90mm f/2.8 macro, 28-75mm f/2.8) etterhvert også. Jeg hadde canon 10-22mm og 300/4 IS tidligere, begge er kjent for å være noe av det beste canon har laget innen for dette bruksområdet, og jeg kan ikke se at den uorigiale optikken jeg nå har kjøpt skal ligge noe vesentlig etter i hverken bygge- eller optisk kvalitet.

Nikon har ikke noe som tilsvarer 17-55mm f/2.8 IS så vidt jeg vet, så du får ikke både i pose og sekk. Du kan kjøpe nikon 17-55 f/2.8 eller sigma 18-50mm f/2.8 og få i pose, eller du kan kjøpe nikon 18-200mm VR og få i sekk. 18-200mm-en skal være veldig god dersom man blender den ned et hakk eller to. Jeg er nok en stativ-mann og ser at jeg klarer meg uten VR/IS, selv om det hadde vært kjekt å ha.

En ting du også burde vurdert Odd Tore, er Pentax K10D som både er værsikret, robust og har stabilistator innebygget i huset. Da får du jo både flere poser og sekker?

Når det gjelder macro-optikk så mener jeg å ha lest at det at brennvidden reduseres når forstørrelsen nærmer seg 1:1 er et ''vanlig'' problem og gjelder de fleste macro-objektiv?

Håper dette var oppklarende?

Torbjørn






Stig Børre E.
Flott landskapsbilde. Bra komposisjon, veldig god dybde og perfekt fargebalanse.

StigB
Steinulf L.
Takk for beskrivelse av etterbehandlingen. Det ante meg at du hadde benyttet fler eksponeringer.

Har forøvrig fått en Nikon 18-200mm vr ihus. For meg er den tenkt som et lett reiseobjektiv. Den erstatter hverken macroobjektivet eller min lyssterke - men tunge - zoom tele. Nor det er sagt er jeg imponert over bruksomfanget og kvaliteten på bildene som objektivet leverer. Dog er finishen litt 'plastikk.
Inge S.
Hei.
Slenger meg på:-) Rett og slett nydelig.

Mvh Inge
Odd Tore S.
Min gamle Micro-Nikkor 55 mm med dobbeltgjenge blir uhorvelig lang ved 1:1, men forandrer etter det jeg kan se ikke brennvidde. Det samme gjelder Canon EF 50 mm compact macro, men begge disse har upraktisk kort brennvidde ved næropptak.
Om makroobjektiver med lenger brennvidde også kommer ned mot 60 mm ved 1:1 er ikke disse mye bedre i området 1:1 til 1:2, men de har naturligvis fordeler ellers.
Sukk!!!!!
Odd Tore
Stig Morten S.
Hiver meg inn i gjengen jeg også. Et storslått og vakkert bilde.
Espen A.
Majestetisk! Får meg til å kjenne nasjonalfølelsen, men samtidig veldig liten:) Ingenting å trekke.

Mvh
Espen Amdahl
Sverre H.
Ja her var det ikke mye usagt :) Ville bare gi deg mer heder og ære. Utrolig god skildring av vakker natur.
Anne-Lise S.
Uten skyene ville du ikke fått dette flotte lyset, strålene nedover i dalen mot den rennende elva/bekken som fører øynene innover mot høyslåtte fjell. Uten skyene ville jeg vært enda mer enig i de som nevner postkortmotiv. Skyene og virkningen de har ift lys og en levende himmel er utrolig viktige for dette motivet akkurat slik det fremstår nå. Det er også fargene i naturen. Et godt bilde å hvile øynene på!

Anne-Lise
ingeborg w.
Aldeles nydelig, med flott dyde, lys, farger og selvfølgelig storslått natur. Er det bare meg eller er det en glorie i overgangen fjell/himmel, spesielt venstre side?
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu