Høst ikke bare sol og farger
Med høsten kommer også regnet og gråværet. En pjuskete Lavskrike så ut til å bare sitte og vente stoisk på at regnværet skulle gi seg.

Bilder i regnvær frister ikke alltid like mye, men resultatene blir ofte artige og interessante.
Bildet inngår i albumet I Lavskrikas rike - På tur med Svein Bekkum i Lavskrikas rike, en flott opplevelse og en flott fugl.

Fin natur og flere motiver, ikke bare lavskrike.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-10-09 22:55:50
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-10-10 21:57:36
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon EF 300mm f/4 L USM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/50s
  • FilmtypeDigital Raw Iso 800
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger521
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_215705} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Robin J.
Lavskrika ser våt og kald ut. Spennende vær å fotografere i. Stripene etter regnet gir en flott effekt. Skarpt og fint bilde av en art jeg skulle ønske å ha i arkivet. Tilslutt kan jeg bare ikke dy meg. Jeg tror en liten runde med støyfjerning av bakgrunnen ville hevet bildet. Vet det har og er mange oppfatninger av dette men likevel jeg tar nå sjansen å nevne det.
Sikkert flott å være med Svein Bekkum på tur i hans rike.
Mvh RJ
Odd E. k.
Hei Stig!

Et meget flott bilde av lavskrika i reinværet. Det er ikke alltid så greit å være fugl heller, når reinet, snøen og kulden setter inn. Samhold er sikkert viktig, viktig for å kunne greie strabasene i hverdagen. Dette bildet er av de skjeldne. Det kommer vel av at vi fotografer holder oss inne i slikt vær. Har har du fanget den i en flott positur, der den viser seg godt frem. Flott lys som fremmer fargene. Fin tre den sitter i, noe som stemmer med lauvskrika. Bakgrunnen fremmer fuglen på en fin måte. Bra jobbet i et fint utsnitt.

Mvh

Odd E.
Ivar B.
Stakars fugl, den ser litt demotivert ut:-) Som fotografi må jo dette være meget bra. God teknisk kvalitet, spennende motiv. Synes regnværet hever bildet ut over det vanlige. Flott med regnet som blir utdradd i bakgrunnen. Jeg likte dette veldig godt. Mvh Ivar.
Steinulf L.
Drittvær,og krevende men godt fotolys. Bildet holder en høy teknisk standard, og lyset er mykt og fint. Tipper det rant nokså mye vann ned nakken før du hadde festet dette til brikken. Isåfall synes jeg det var verdt det.
Odd Tore S.
Trivelig gjensyn med lavskrika, som ser litt pjusket ut der den sitter i striregnet.
Krevende forhold, fint og bløtt lys, liker omgivelsene veldig bra.
Jeg savner lavskrika fra hytta vår ved Vassfaret, de tok seg gjerne en tur når jeg jobbet ute og satte seg i nærmeste tre mens de kommenterte det jeg gjorde. Kanskje er de på vei oppover til Haugastøl også, det begynner å bli tilløp til gran i distriktet.
Odd Tore
Stig B.
Takk for raske kommentarer. Fotografering i drittvær er ikke noe jeg gjør jevnlig, men de gangene jeg har gjort det blir jeg ofte fornøyd med resultatet. Utfordringen blir lite lys tilgjengelig. Iso 800 med canon 10D er å strekke strikken litt, men med 1/50 sek trengs alt lys som kan finnes.
Robin; Har hatt en runde med forsiktig støyfjerning i bakgrunnen, våger ikke mer. Har ødelagt mange bilder tidligere med for mye støyfjerning.
Odd E.:Fjærdrakten er jo vanligvis tilstrekkelig til å holde fuglen tørr, men mye regn over tid gjør fjærdrakten pjuskete og dermed fuglen utsatt for nedkjøling. Ikke ideelt vær for fugler heller :-)
Ivar;Jeg er selv glad i bilder der regnværet viser i bildet. Takk skal du ha.
Steinulf;Hadde heldigvis telt denne gangen, ellers hadde jeg vært grundig gjennomvåt. Teltet viste seg imidlertid å ikke være helt vanntett, så fukten trengte nok inn likevel. Kalde tær og våte klær ble nok resultatet til slutt.
Odd Tore;Dette er en trivelig fugl, med sympatisk oppførsel og vakre høstfarger. Må ha en tur og titte på den hver høst.

Stig
Avsluttet .
Stripene etter regnet synes jeg gjør mye for bildet. Regnvær er trivelig! Lavskrika er godt gjengitt med masse detaljer og god skarphet. Du kunne kanskje ha dempet noe av det lyseste lavet på treet.

MvhJRH
Svein B.
Se der er den ja, regnværet gjør den våt og pjuskete- men denne lille sjarmøren mister jo ikke motet av den grunn. Og slik vær gir jo fint lys- bildet ble bra det, men de to lyse oretrærne i bakgrunnen kjemper med skrika om oppmerksomheten.

Takk for ei fin helg.

Mvh
Svein B
Geir Helge S.
Hei Stig.
Skulle gjerne vært med til ''lavskrikas rike'', tipper det var flott.
Dette bildet har mange kvaliteter, særlig den våte stemningen. Teknisk mener jeg at det svikter litt. I dette legger jeg at mye av laven og litt av fjærdrakten ser ut til å være utbrent. Videre savner jeg en undersreking av det tunge været gjennom et generelt mer dempet tonenivå.

Mvh Geir
Stig B.
Takker for kommentarer.
Jan Roar; Får se om jeg får dempet lavet noe, enig der.
Svein;Flott helg, regnværet ingen hindring. Fikk vekk de to trærne etter flyttingen senere på dagen.
Geir Helge;Det var en flott tur. Tror ikke det er noe utbrent her, men på en lys skjerm vil det kunne være lite detalj i en del av lavet. Får se om jeg får dempet det.

Stig
Avsluttet .
På min skjerm ble V2 bedre Stig.
Robin J.
Hei Stig
Synes V2 ble en forbedring. Som du selv sier så er ISO 800 å tøye strikken litt men i V2 synes jeg resultatet ble bra.Mvh RJ
Geir Helge S.
Hei igjen
Mye bedre i v2, men der er nok utbrente partier på laven Stig, det har jeg undersøkt i PS, men det er ikke så mye at det blir veldig plagsomt.
Mvh Geir
Geir Helge S.
v3 er enda bedre.
Thomas B.
V3 ser best ut. Laven er fortsatt litt lys, men ikke så ille. På min skjerm virker det som bildet har en litt for kraftig blåtone?

Mvh
Thomas
Hans-Gunnar H.
Går oxo for #3
Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær;)
Et supert høstbilde...
MVH Hans-Gunnar
Terje S.
Flott bilde dette Stig. Jeg er usikker på størrelsen på denne fuglen da den ikke finnes på våre kanter. Er den på størrelse med en trost ?
Ole Birger S.
Fint bilde, og regnet er et stort + etter min smak. Fargene er vel omtrent slik de er på en regntung oktoberdag. Etter min erfaring treffer 10D bedre på fargene en det 20D og 30D gjør når innstillingen står på AWB.
Bent O.
Hei Stig.

Dette var et riktig bra bilde av lavskrika. Fuglen ser jo helt forkommen ut stakkars. :-) Likte best versjon 3. Enig i at regnet setter en ekstra spiss på bildet. Viser jo at fine bilder kan tas i ''dårlig'' vær også, så her er det bare å kle seg godt.

mvh Bent
Morten W.
Denne krabaten skulle jeg prøve meg på i dag. Men guiden min ble syk.
Et fint bilde fra deg igjen!
Gunnar K.
Vil bare føye meg inn i rekken med skryt. Et flott bilde av en morsom fugl. Liker nok versjon 2 best. Deler av laven er svært lys, men ikke så mye at det trekker for mye oppmerksomhet.
Stig B.
Takker for nye kommentarer, fint at dere likte de nye versjonene. Terje: fuglen er litt mindre enn nøtteskrike.

Stig
Aleksander M.
Hei
Både versjon 2 og 3 er kjempebra!
Artig med den søkkvåte skrika og regnværet. Bra!

Mvh Aleksander
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu