Mørkets vokter
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-09-26 16:27:28
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-09-26 16:40:24
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D50
  • Sigma 18-125mm DC f3,5-5,6 AF Nikon
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger495
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_213160} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Jarl Johnny J.

Dette var skikkelig kult. Digger sånne ut av mørket bilder. Hva har du brukt for å belyse ansiktet til katten?
Olav Ø.

Skikkelig tøft. Hvordan øya lyser i alt det svarte. Pelsen på snuta er akkurat nok belyst til at vi ser at det er pels, ikke mer. Alt det svarte til høyre er med på å forsterke effekten.
Er bildet helt skarpt? Jeg kopierte det og kjørte sharpen to ganger, det hjalp fælt.
Hans Henrik F.

Kanonbilde! Her treffer du 95% i mine øyne (som er nesten like skarpe som kattens). Finner bare en ting å sette fingeren på og det er at jeg synes øynene er ørlitt uskarpe. Ser også at OØ bemerker dette - vet ikke om det er nesetippen du har fått fokus på? Spesielt det nærmeste burde vært helt skarpt.

Jeg synes ellers at alt det andre er helt perfekt - både farger, lys og komposisjon sitter som et skudd. Du har tatt vågalt mye luft ute til høyre, men igjen - helt perfekt! Du får en anbefaling herfra, for dette bildet synes jeg er annerledes og fint ! Kanskje helt perfekt i en oppskarpet v2 ?
Lene H.

Fikk nesten gåsehud på ryggen av dette blikket!Hadde ikke likt og vært ei mus i nærheten her nei...
Svenn H.

God ide, tøft bilde, fint bearbeidet, flott tittel.

Barskt uttrykk på katta, som sikkert kunne vært litt skarpere i blikket. Jeg synes også det er litt for mye luft til høyre. Ikke mye dog.

Hilsen, Svenn
Nora S.

Skikkelig kult bilde!! Likte veldig godt de oransje øynene, og tittelen klaffet!

Mvh Nora
Edvin S.

Dette var av det bedre jeg har sett på lenge, men igjen som det allerede er påpekt, så er det litt å hente på skarpheten. For meg er det skarpheten i høyre øye som er det fraværende, og den store mangelen i bildet.

Ellers er jeg enig med Hans Henrik om den vågale komposisjonen. Likevel treffer du blink ;-)

:: ~ Arne
Avsluttet .

Her mangler som nevnt noe skarphet men alt i alt et svært flott bilde.
Bjørn J.

I flommen av mer eller mindre pusete kattebilder her, var dette et deilig pustehull. Du har fått frem mye ''katt'' i bildet, og alt det mørke støtter opp om katten som ''creature of the night''. Passende tittel også. Men slike bilder er avhengig av absolutt skarphet, og der er du ikke helt i mål.
Kristin T.

Tusen takk for masse positive tilbakemeldinger og ikke minst konstruktiv kritikk :)

Jeg forstår at ideen var god, men for at dette skulle blitt et bedre bilde skulle klarheten vært mye bedre. Jeg har forsøkt å legge ut noen versjoner der jeg har brukt sharpen i PS men dette er slik jeg forstår på tilbakemeldingene ikke nok.

Jarl: Pusen er i utgangspunktet sølvgrå. Jeg har brukt lag i PS, gjort det øverste laget mørkere og klippet frem det bakerste laget for øynene. Det lille lyset på nesen er nok derfor fra blitzen.

Olav: Etter alle tilbakemeldingene tror jeg vi kan slå fast at bildet er uklart ;) Jeg var nok klar over at det var noe uskarpt langt bak i underbevistheten et sted, men med de subjektive brillene på har jeg ikke klart å se hvor mye det ødelegger for bildet. Takk for at du påpekte det :)

Svenn: Jeg vurdere å lage en versjon med mindre luft til høyre, men det slo meg at skarpheten allerede ødelegger for bildet (hehe etter diverse påpekninger) så jeg droppet det.


Det jeg altså har lært er at man kan ordne på enkelte ting i PS men fototeknikken må i bunn og grunn ligge til rette. Dette skal jeg selvfølgelig tenke enda mer på neste gang :)

Igjen tusen takk for alle tilbakemeldinger.


Kristin
Asbjørn M.

Bilder av ''Pus'' er en gjenganger her på dotten !
Stort sett så er de kjedelige avbildninger.
Men dette bildet utmerket seg i positiv retning.
Mye mystikk i dette bildet, og du viser katten som en nattlig jeger.
Bra dette.

Asbjørn
Stein Oleiv B.

feett:D dette ble stilig... uskarpheten bryr ikke meg, i allefall ikke såå mye:P perfekt komp. må også si at jeg liker slike bilder selv. har en lang serie med dem, bare uten noe liv på bildene. tilbake til ditt bilde:) tror det hadde gjort seg med en ramme rundt, kanskje en oransj farge, lik som øynene? dermed ser vi lettere bildeflaten, og de t du har valgt å stå ubrukt, og plasseringen. bare et forslag;) takk for kommentar på bilde forresten!
Veronica K.

Jeg må si jeg likte V2 best, for der kom litt av pelsen frem og man kunne ane litt mer av ''rovdyret'' som lusker på deg. Dette var spennende, har sans for slike øyne. Synes du har gjort en flott jobb med å få til dette, og det plager ikke meg at ikke begge øynene er skarpe, det passer helt greit her :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu