Frihet til å bygge
Skal plage dottene med noen bilder fra en tur til Australia og Hong Kong. Bildene i del 1 omhandler litt arkitektur fra Perth, Vest-Australias hovedstad.

Et hvert bilde, foto, ble jeg en gang fortalt skulle modelleres.Bildene er et pek til norske arkitekter som i årrekker har bygd skipperhus og samvirkelag. Tilpasning til terreng, lys, rom og funksjon for fremmedord å regne.
Nyt linjeføringen og tenk deg at lignende hus i mange varianter (jeg så ingen like)var det haugevis av.

Litt vanskelig å ta bilder når familien er med. Bilder tar tid.

Hilsen Tor
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger136
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_21245} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Torunn B.

Dette var virkelig stilig. Enkelt og rent og nydelig og flotte linjer. Spennende med nye typer hus.

Torunn :-)
Avsluttet .

Nå har jo ikke alle norske arkitekter sovet i timen, da, jfr. Snøhætta og Sverre Fehn.
Problemet er vel heller at det norske folk har så usigelig dårlig smak, og liten selvtillit når det gjelder stil, at vi kjøper ferdigproduserte hus med smårutede vinduer og karnapper fordi det er det tryggeste. Norske arkitekter skal du i hvert fall ikke skyte på. De er jevnt over godt oppdatert, og trenger bare oppdrag så de får vist hva de kan.
Dessuten var det i hvert fall slik at byggeskikk ble preget av landskap og klima. Disse husene du har fotografert her hører nok hjemme i landskap med mer sol enn vi har her i Norge. De hadde definitivt ikke passet inn i Bergen. Sotede vinduer i regnvær, neppe.

Ellers er dette bildet også preget av et magenta-stikk, og komposisjonen halter litt. Søylen under ser ut til å bære hele tyngden, og den er blitt skjev av det store presset. Bildet blir bedre dersom du retter det opp og korrigerer perspektivet.

MVH OEH
Tor P.

Hei Hofshagen.

Uenig med deg om norske arkitekter. Selfølgelig finnes unntak men det forandrer ikke deres ansvar til å påvirke besluttende myndigheter. Desverre er det slik blant arkitekter som for andre '' du skal ikke tro du er noe''. Resultatet blir en ensformig bygningsmasse når kreativiteten og motet svikter.

Appropo Bergen så stemmer ikke dine dystre antagelser omkring været... Ny kunnskap og nye materialer omgjør støggvær til finvær Form,lys og miljø er dog fundamentet. Bergen er vel den av de større byene i Norge som har forutsetninger til å bligjøre arkitekturen. Muligheten er der men de rette menneskene mangler.

En bekjent av meg ser ned på byen gjennom store former og glass...slipp været inn og bruk ditt tørre rom til å beskue herligheten. Finværet blir som en Rembrandt, og den kjøper vi ikke ofte!!! Herlig opplevelse å beskue regn, vind og sol i tørre åpne omgivelser.

Tror derfor du må vende på de små grå og se muligheten og ikke begrensningene.

''Vart du skræmt no''.

Bildekritikken er grei og ser flere av kommentarene stemmer, men er uenig med deg om bruk av magenta. Vet ikke hvorfor søylen står skjeivt.

Ha en god dag.

Tor
Avsluttet .

Nei, Tor, jeg ble ikke skremt.
Jeg regner med at dette ikke er offentlige bygg, men privatboliger, og når det gjelder påvirkning av offentlige myndigheter har vel det liten betydning for private mennesker som du og jeg sine valg av hustype? Nei, problemet for arkitekter er nok helst at de ikke får vise hva de kan. Husbyggere velger som regel hustype etter hva de finner i kataloger fra BlockWatne, Hetlandhus el.l. ganske upåvirket av evt. input fra arkitekter (som du finner om du gidder i alskens Bonytt o.l). Du skyter rett og slett på gal skive når du skylder på arkitektene for at privathus ser ut som de gjør i Norge. De færreste er arkitekttegnet i tradisjonell forstand. De er tegnet for masseproduksjon og enkel montering i tre. Nytenkning når det gjelder materialbruk og utseende, form og volum glimrer med sitt fravær.

Når det gjelder været i Bergen vil jeg som innbygger i Bergen med styrke hevde at sotede vinduer knapt kan slippe inn nok lys til at det er interessant på et sted med høye fjell rundt hele horisonten og gråvær det meste av tiden. Tro hva du vil, men slik er det bare. Store vinduer, gjerne for meg, men sotede? Neppe.

Når det gjelder magentainnholdet i bildene vil du se at en justering der du øker grønt med 24-30 i PS gjør bildene langt mer nøytrale.

MVH OEH
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu