Gammelt og nytt
Her er forskjellen på gammelt og nytt: En gammel trebåt, pusset opp til en vakker status, litervis med lakk som skinner i kveldssolen. Stor, vakker og krevende. I motsetning en kjapp liten skjærgårdsjeep som er klar til bruk nårsomhelst, ikke krevende, men kanskje heller ikke like mye sjel?

Vi benytter oss nesten alle av det nye og effektive, men er veldig glad for at noen har energi og interesse nok til å ta vare på det gamle og vakre.
Bildet inngår i albumet I Havørnens rike - På tur i Flatanger i havørnens rike, under kyndig veiledning av Ole Martin Dahle, i nydelig vær, vakker sol og blikkstilt hav.

Havørnen oppførte seg eksemplarisk og bød seg fram gang på gang.
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon 28-90 /f4-5.6 II
  • Brennvidde75mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeDigital raw ISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger367
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_211274} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Steinulf L.
Fint lys,en riktig sommerkveldidyll dette. Teknisk bra.
Tom A. T.
Delikat lys som kler fiskeskøyta mye bedre enn skjærgårdsjeepen. Motsentingene du beskriver kommer godt frem i bildet, men i dette lyset er det nesten fristende å anbefale en variant helt uten plast, men det har du vel kanskje også på lur ;o)..
mvh Tom T
Rolf J.
Nydelig lavt lys. Den gamle trebåten skinner som et smykke, og har sikkert kostet mer enn mange smykker både i arbeid og materialer. Kontrasten du beskriver mellom det gamle og det nye er påtagelig, gammelt med sjel og nytt uten antydning til den type kvaliteter. Synes ellers at bildet er typisk for Vestlandet, både motivet og bakgrunnen er typisk for denne delen av landet. Teknisk har jeg ikke noe å utsette på bildet og mannskapet ombord i begge båtene er med å gi liv til et bilde som ellers ville ha vært nokså livløst.

MVH
Rolf
Robin J.
Pent bilde med tilhørende god tekst. Bra eksponering av fint kveldslys. Brukte dere den store eller lille båten?
MvhRJ
Stig B.
Takk for fine kommentarer.

Steinulf;Lyset var vakkert, så også treskøyta.
Ja Tom, jeg har den også uten plast, den kommer nok snart :-).
Rolf, denne trebåten har nok kostet mer i arbeid enn de fleste vil legge inn, men heldigvis gjorde noen det, til nytelse for oss andre.
Robin, vi brukte ingen av disse, men var vel nærmest plastbåten. Litt større, og i aluminium.

Stig
Ketil K.
Vinneren på bildet er trebåten, men hvem orker å holde en sånn båt? Jeg er fornøyd med skjærgårdsjeepen, har nettopp tatt den opp for vinteren og satt den i båttelt, på no time, no cost. Fort blir det båten som eier deg og frihetsfølelsen forsvinner.
ingeborg w.
Her hever lyset bildet over gjenomsnittet. De varme tonene kler den gamle båten godt og skaper en sommeridyll.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu