- Obrestad 15.09.2006
Siste 5 dagane har med hatt Indian summer her på Jæren, dvs frå 22-25gr. med litt vind frå sør. I dag har det blese stiv kuling, men det minka om kvelden. Den varme vinden frå sør gjorde det herleg å stå ved stranda og sjå utover. Roleg sjø med småe bølger som slo mot land, og som blei overdøyvd av alle traktorane som var ute i kveld for å få inn avlingane.
Båten ligg framleis fast, ein ventar bare på ein storm som kan få den laust.
Bildet inngår i albumet - Obrestad i allslags ver - -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-09-16 02:37:40
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • Canon EFS 17-85mm
  • Brennvidde38mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/100s
  • FilmtypeISO 100
  • Nei
  • AnnetStativ og fjernutløsar
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger396
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_211238} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Avsluttet .

Veldig fint dette. Rolig komposisjon, flott eksponert og fint med den lille ''pytten'' rett ved det store havet. Veldig fine farger på himmelen også. Jeg synes forgrunnen er litt mørk, kanskje hadde det vært bedre om den hadde vært en ren silhuett uten detaljer.

Anders
Ann T.

Hei Tone - dette er vakkert. Veldig bra stemning med flotte farger og bruk av lys og balansert flate inndeling. Komposisjonen/utsnitt av V1 synes jeg fungere best. Stakkars lille fiskebåten som stå der fremdeles.....

Hilsen, Ann
Torgeir Pande B.

Dette var utrlig vakkert! Veldig fint stemnings bilde fra Jæren:) Jeg liker V2 best! Båten gjør mye for bildet:) PENT!

MVH:
Torgeir!
Hege J.

Vakkert og behagelig bilde, Tone!
De duse pastellfargene bidrar til å gi bildet god stemning. Sola stikker kledelig fram gjennom det tynne skylaget.
Pen oppbygging av motivet ditt. Pytten i front er et pluss, i tillegg til denne mye fotograferte båten. Har ikke sett den selv, ligger den før fyret når man kommer kjørende?
I det hele et vellykket bilde som eer lett å like. :-)

Har lite tid til foto om dagen, men kommer sterkt tilbake..

Mvh Hege
Bente K.

V2 ble mest harmonisk og riktig for mitt øye. At strandpartiet er så godt belyst og skarpt var et pluss og tilfører bildet mye. Tenk om vannet hadde vært speilblankt da du tok bildet, da hadde dette blitt enda bedre i det fine lyset.
mvh Bente
ingebjørg fyrileiv g.

Et bilde med en god stemning og herlige farger. Men jeg er litt usikker på komposisjonen. Av versjonene, liker jeg nok v#2 best, men sola trekker fortsstt mye oppmerksomhet hos meg. -jeg føler at den konkurrerer med båten. Mulig jeg ville ha kutta den helt. Lyset og refleksjonen er vakker.

hilsen ingebjørg
Inger Anne Maritsdotter V.

#1 for min del, sola sjenerte ikkje meg.

Flott og stemningsfullt bilde,
veleksponert og bra komponert.

Inger Anne
Kurt S.

Som Bente nevner, speilblankt vann, hadde gjort seg.
Man kan imidlertid ikke få alt som man ønsker -:)
Foretrekker V1. I og med at sola ligger rett over, og ganske nært båten, synes jeg ikke det sjenerer vesentlig at den er litt utbrent og iøynefallende.
Blikket treffer da båten uansett. Og det er igrunnen viktig da båten er det viktigste interessepunktet i bildet.

Et nydelig motiv og et fint og stemningsfullt bilde.
Mvh Kurt
Avsluttet .

Hei Tone
Javisst har vi hatt Indian summer de siste dagene. Det merkelige med det er at jeg når det er varmt alltid blir så energisk og får tiltak til kroppslig hardt arbeid, slik at jeg ikke har fått anledning til å nyte de flotte varme kveldene.

Synes at du har valgt et bra ståsted for dette velkjente motivet. v1 er absolutt å foretrekke, jeg elsker jo å ta motlysbilder så solen må være med her. Bilde balanserer godt ved at du har det mørke partiet på høyresiden som blir fint oppveid med båten og solen og dens gjenskinn over sjøen og endog ned i pytten.

mvh arild
Torbjørn K.

Veldig fint dette, Tone. Lanskapet er bra i seg selv, men båten ble prikken over i-en her. Fint at speilinga fra sola leder øyet innover til båten. Jeg synes kanskje forgrunnen er noe mørk, men nå sitter jeg på en dårlig skjerm og skal ikke si dette for bastant.

Torbjørn
Espen A. I.

Vakkert, så vakkert. Liker helt klart v1 som innehar en god balanse, denne blir rett og slett borte i v2. Nydelige pastellignende farver jeg faller lett for.
Forgrunnen med sine buksende stryn hever motivet betraktelig over det gjennomsnittelige solnedgangsmotivet. Synes også båten er plassert ''perfekt'' i billeflaten.

mvh Espen
Avsluttet .

......Vakkert......

Arne
Stig Børre E.

Det ble pent dette Tone.
Foretrekker absolutt vers.1. Pent komponert og fine duse farger.
Forgrunnen med ''pytten'' er flott - kunne helt klart vært et bilde alene.

StigB

Stine J.

Hei Tone

Vakkert bilde fra Obrestad. Fint komponert. V1 faller best i smak hos meg. :)

mvh Stine
Tone A.

Takk for alle kommentarar og gilde tilbakemeldingar. Nokre likar sola og nokre vil ha ho med. Sjølv likar eg best versjon 1 med heile sola som ikkkje er så stor gjennom skylaget her. Me har hatt ei varm helg med oppi 25 gr., med sol og vekslande vind. Her på Lyefjell har det vore litt kald vind, så når ein kjem ned til sjøen er det sydentemp. og mykje meir stille. Eg var ved sjøen 3 kveldar på rad, med opptil 18 gr. Men søndagskvelden kom skyene, og meir ruskete sjø og nå ausar det ned ute. Kjærkome regn for meg som har mange vintergrøne planter som eg har vatna og som endeleg får planta lyngen. Aronia hekken har fått enkelt farga blad og bæra er ganske søtsure. Dei amerikanske blåbæra fekk har eg aldri hausta så mange bær frå.
God haust!
:) Tone
Ole E.

Vakkert og rolig bilde. Liker at du har komponert det slik at sola står omtrent rett over båten, og refleksjonen av solen går under båten, båten blir et naturlig blikkfang. Bra.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu