To sjeler - en tanke
Mot felles mål på Soleibotntind S-2/2049 i Hurrungane, vest-Jotunheimen. Herlig følelse av flukt og overhøyde her.
Men stående slik 40 cm fra kanten, skal man vokte seg vel for vindkastene. Det er 200 vertikale meter ned i breen nedenfor... Bak til venstre over Ringsbreene strekker Storen/2405 seg mot skyene.
Stilrent.
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Olympus Zuiko Digital 14-54/2.8-3.5
  • Brennvidde14 (28)mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/320s
  • FilmtypeISO 100
  • Nei
  • AnnetFrihånd i røffe vindkast.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger709
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_210980} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Avsluttet .

Hei!
Syns det er et flott bilde som viser hvor små vi virkelig er.
Hilsen Tone!
Torgeir Pande B.

Er det samme person på bildet?
Kult ihvertfall:) liker det!!

MVH:
Torgeir:)
Pasi A.

Litt mye radius i USM?
Tore M.

Fantastisk bilde syns jeg! Men jeg må spørre: hva betyr radius i usm?
Erik A.

Takker for tilbakemelding!
TPB: Samme person? Hehe, neida - heldigvis er hverken Lars eller Roger så schitzofrene - ennå..! De står bare tilfeldigvis temmelig så likt, og stemmer imot vindpresset med høyrebenet begge to!

PA: Ikke mye radius her nei. Kjørt selektiv Smart Sharpen i CS2 med Amount 220 | Radius 0,5 | Remove Gaussian blur | More accurate. Men med så mye detaljkontraster som her i lav/sten/landskap, så øker filstørrelsen fort. Måtte derfor lagre i JPEG komprimering 8, og etterpå bruke XCat JPG Optimizer for å komme under de tillatte 300 KB, selv etter stripping av EXIF-data.

TM: Radius i USM er en parameter som påvirker graden av oppskarping via USM (UnSharp Mask). Se i PS-menyene under Filter | Sharpen | Unsharp Mask. Lek deg litt med å variere verdiene der, og se effekten i bildet! (husk huke av for ''Preview'')
kåre l.

Dramatisk landskap!
Bildet ser manipulert ut, men tror deg når du sier det ikke er det.
Fin dybde og detaljrikdom. c'',)
Erik A.

KL: Manipulert?! Hvordan da, mener du?
Men jeg kan garantere deg at det er det vitterlig ikke!
Du finner turreportasje og flere bilder fra turen her:

http://fjellforum.net/viewtopic.php?t=6387
kåre l.

Var ikke ment så du ble fornermet. Virker bare slik selv om det ikke er det. Selv om det er 2 forskjellige personer, så kunne de (eller den ene) vært limt inn. Det nermeste fjellet har en lys stipe som følger kanten mot skyene. Kommer kanskje av etterbehandlingen. Uansett et flott bilde!
Avsluttet .

Stilig bilde som jeg har sett før..;) Men oppskarpingen er for hard jfr godt synlige konturer mellom mørkt og lyst. Da spesielt randen rundt de to personene og fjellnabben mellom disse. Også godt synlig på mose/stein i høyre del av bildet.
Erik A.

Hei Svein!
Lyset var særdeles dødt og svarthvitt i høgfjellet denne dagen. For å trekke fram noe uttegning også på sten/klippe, måtte derfor en justering av høy-/lavlys til, samt litt finjustereing av kontrast/lyshet . Dette har nok også vært med på å skape de små konturene du nevner (for de er nå temmelig anonyme da), ikke bare oppskarpingen alene. Dette understrekes også av at konturene sees kun der kontrastene er aller høyest, og ikke på fx horisonten som har hakket lavere kontrast. Men at du kan skille ut slike ørsmå konturnyanser også på flekkmylderet over sten og sva, der du ikke eier et snev av fasit, ja det kan ikke jeg begripe... På fjellet kryr det jo av avskygninger i både geologi og lavarter, så jeg rett og slett betviler at en slik kontur lar seg avsløre der.

Bildet du har sett på Fjellforum er teknisk sett et annet opptak, som bla. viser S-2 toppen i øvre høyre. Her er kompet justert litt...

KL: Fornærmet? Slett ikke! Setter kun pris på din objektive respons! :-)
Avsluttet .

Sitat Erik:
Men at du kan skille ut slike ørsmå konturnyanser også på flekkmylderet over sten og sva, der du ikke eier et snev av fasit, ja det kan ikke jeg begripe... På fjellet kryr det jo av avskygninger i både geologi og lavarter, så jeg rett og slett betviler at en slik kontur lar seg avsløre der.
---
Jeg kommenterte det pga de minste flekkene med lav/mose ser ut som lysreflekser (kunstig), noe jeg tolker som en konsekvens av for mye ''amount'' - ut fra egen erfaring med tilsvarende bilder. I og med, som du sier, lyset var veldig flatt. Menmen... mulig jeg tar feil, du virker å ha et godt svar på det meste...;-)

Vegard L.

Karer uten høydeskrekk. Også et flott bilde. Kanskje litt mye usm, ser det på mosen.
Mvh Vegard
Erik A.

Takker for interessen, Vegard! :-)

Som forklart ovenfor er det ikke skarpet opp mer her enn på mine andre bilder her inne. Tror heller at intensiteten i berg/mose-mønstret kommer av en over gjennomsnittlig heving av lavlysene, idet originalen var litt vel mørk.
Samtidig er som sagt berget der oppe fullt av hvite geologiske konglomerater, samt lyse lavarter. Disse ''prikkene'' er derfor ømtålige for posteriseringseffekten som den generelle opplettingen av bildet medfører...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu