ENSOM
Sto der ensom ute i en myrpytt da jeg kome vandrende forbi en sen sommerkveld.
Utstyr
  • Canon EOS 5 Quartz
  • Canon 100mm Macro 1:1
  • Brennvidde100mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/30s
  • FilmtypeFuji Velvia
  • Nei
  • AnnetFrihånd
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger292
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_21095} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Vegar Olsen B.

Fantastisk vakkert! Pent og Dekorativt!
Tom A. T.

Delikat og harmonisk bilde.
mvh Tom T
Avsluttet .

Bra! Liker denne typen bilder. Om jeg skal pirke litt, ville jeg ha hatt litt skarpere selve bladene på blomsten.

MVH
Runar
Torunn B.

Vakkert og enkelt. Deilige farger. Og nydelig gradering av lyset.

Torunn :-)
Nils L.

Pent
Jan-Ivar J.

Flott bilde. Stillig komposisjon
Johnny H.

Takk for hyggelige kommentarer.
Har brukabar filmskanner, men synes likevel resultatet ligger langt vekk fra ''smellen'' i orginaldiaset. Gammel skanning dette, og jeg kunne nok fikset litt på det i PS.
Bilder av denne type er generelt litt problematiske og skanne, mao. gjenngi korrekt kontrast, fargevalører, gradert lys m.m. Proffe laboratorier har også problemer har jeg erfart etter mange reklamasjoner på kopiering i årenes løp.
Mvh.J.H
Roy S.

Du utviser stor estetisk sans her JH.
Personlig ville jeg kanskje sidestilt planten litt mer (liten beskjæring på høyre side) men det er en smakssak
** :)
Birna R.

bukkeblad er jo en pen plante, men slike silhuetter mot lyst vann blir - ikke overraskende - stort sett bare silhuetter med for lite tegning på skyggesiden. (hint: det er lov å bruke blitz). i tillegg gror også nedre del av bildet, slik det er vist her, fullstendig igjen.

utsnittet er veldig midtstilt og statisk.

et motiv du kunne ha gjort mer ut av etter min oppfatning.
Terje N.

Kreditt for et brukbart bilde av bukkeblad fra meg. Tiltalende i all sin enkelhet. På min skjerm ser jeg tegninger både i skyggene og i nedre del av bildet. Kunne ha hatt bedre skarphet. mvh TN
Carsten A.

Rimelig pent, men lider av noen tekniske svakheter som alt er påpekt (bla. gjengrodde skyggepartier). Ellers er det jo en kjent sak at det ikke finnes noen presentasjonsmåte som kan konkurrere (i toneomfang) med et dias vist som lysbilde i mørkt rom. Hverken gjengivelser på CRT-skjerm ellers som papirkopi kan matche dette. Her er det nok opptaksteknikken som har sviktet litt, snarere enn scanning og tilpassing til visning på skjerm.
MVH CA
Johnny H.

Burde nok jobbet mere med dette motivet den gang det ble tatt, det var fargene, lyset og kontrasten til den ensomme planten som fasinerte meg. Det typiske er at jeg tok kun 2 bilder. (sløser aldri med film, sykdom jeg sliter med)
Til BS, når det gjelder det ''gjenngrodde'', så er det kun dette skannede eks. som er gjenngrodd, orginalen er bra.
Jeg tar selvkritikk for slurv med skanning og bildebehandling. Ang. Opptaksteknikk vet jeg ikke hvor CA vil, og hva du konkret mener har sviktet ? Som kjent er autor og betrakters utgangspunkt ganske forskjellig når det gjelder motiv, tanker, tid, sted, utstyr, opptaksforhold m.m.
Vedr. ''det er lov å bruke blitz'' ... jo da BS, jeg vet det - og jeg bruker den ofte. Men i dette tilfelle hadde bildet ikke blitt det samme, da det som nevnt var fargene og lyset jeg ville fange. Nå skal ikke jeg dra dette lengre, jeg er uansett enig med dere i det meste som er sagt.
Ha en forøvrig fin ''fotohelg'' .. husk masse film. Mvh. J.H
Eirik V.

Meget bra bilde med delikate farge. Det er fint at du brukte en ramme. Har ikke noe imot midtstillingen.

Lider selv av gjerrige-på-film-syndromet, regner med at offentlig støttet forening er på plass i løpet av året.
Carsten A.

JH: Dersom det var et silhuettopptak du ville ha, er selvsagt teknikken grei. Men det synes av dine kommentarer å fremgå at du ikke var fornøyd med det, noe du tilskriver scanningen. Jeg antar som alt sagt at det snarere opptaksteknikken som her sviktet litt, jfr. bl.a. BR's kommentarer.

Opptak i slikt motlys som dette er naturligvis ikke enkelt, og det kan være svært vanskelig å finne en eksponering som treffer. Typisk et motiv der alternative eksponeringer er på sin plass, men vil en spare på film, er muligheten for å sitte igjen med noe som ikke treffer perfekt ganske stor.
MVH CA
Johnny H.

Når det gjelder ''orginalen'' så er jeg fornøyd med resultatet.

1) Problemet er at jeg ikke klarer å gjennskape oginal diaset´s kvaliteter i skanningen uansett behandling i PS, det er mitt hovedproblem.

2) Når det gjelder motivet der og da, kunne jeg sikkert fått mye mer ut av situasjonen, med forskjellige utsnitt, vinlkler, blendertider, lukkertider osv.
Men tiden var ikke på min side, det holdt på å mørkne og jeg hadde dårlig tid.
(noe man ikke skal ha når man fotograferer)

3) Jeg burde selvsagt ha vært ''mere raus'' med film i en sådann situasjon. CANONS AEB (automatiske ekspon.alternativer)funksjon er ei heller så dum.

Mvh. J.H
Carsten A.

Men vær i allfall oppmerksom på at om ditt originalopptak er optimalt betraktet som dias (vist som lysbilde på skjerm?), er det ofte, kanskje også oftest, slik at dette ikke er optimalt for scanning. For visning som lysbilde på skjerm er en meget moderat ''undereksponering'' ofte fint, fra 1/3 til 1/1 bledertrinn, mens for scanning er det optimalt med ''korrekt'' epsonering. Dette vil gjerne si et dias som virker litt slapt (både mht. til kontrast og fargemetning) når det blir vist som lysbilde på skjerm.
MVH CA
christian b.

særdeles bra! klart og fint.. slike bilder roer ned enhver sjel.. *sukk*

mvh c.a.b.
Toini B.

Synes dette var nydelig! Enkelt, rent og pent:-)

mvh

toini
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu